Οικογένεια Παντελίδη: Αγωγή ύψους 1,7 εκατ. ευρώ κατά της Περιφέρειας Αττικής – «Η λάμα που εξείχε τον σκότωσε» – ΒΙΝΤΕΟ

Αγωγή ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ κατά της Περιφέρειας Αττικής κατέθεσε η οικογένεια του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα τον Φεβρουάριο του 2016.

Παντελής Παντελίδης: Η συγκινητική ανάρτηση της μητέρας του για τα 8 χρόνια από τον θάνατό του

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στην κάμερα του OPEN το βράδυ της Πέμπτης ανέφερε ότι η αγωγή κατά της Περιφέρειας Αττικής κατατέθηκε καθώς, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, μία από τις λάμες της κουπαστής στο σημείο του δυστυχήματος, προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό του γνωστού τραγουδιστή.

«Ο θανάσιμος τραυματισμός του Παντελίδη προέκυψε από μία μπάρα, η οποία εισήλθε στο αυτοκίνητο του τραγουδιστή με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παντελής Παντελίδης: Οι συγκινητικές αναρτήσεις των αδελφών του για τα 8 χρόνια από τον θάνατό του

«Σε κάθε περίπτωση η Περιφέρεια έχει την ευθύνη και για την κατασκευή και για την επίβλεψη και για τη συντήρηση. Η συγκεκριμένη μπάρα ήταν φθαρμένη, ήταν με βάση τις πραγματογνωμοσύνες που έχουμε κάνει, σε λάθος ύψος, εξείχε ένα σίδερο με αποτέλεσμα όταν το αυτοκίνητο προσέκρουσε στο συγκεκριμένο σημείο, αντί να το κρατήσει η μπάρα, πέρασε στο αυτοκίνητο το σίδερο, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τον τραγουδιστή», επισήμανε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Όσον αφορά στο ποιος φέρει την ευθύνη για τη συντήρηση των στηθαίων και της συγκεκριμένης μπάρας, ο Απ. Λύτρας σημείωσε ότι «δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που έχουμε ανάλογες περιπτώσεις και η ευθύνη, βάσει αρμοδιοτήτων, αλλάζει ανάμεσα στους Δήμους και στην Περιφέρεια. Είναι πάγια τακτική, ότι η Περιφέρεια ρίχνει την ευθύνη στους δήμους και τούμπαλιν».

Η Περιφέρεια από την πλευρά της απαντά ότι την ευθύνη την έχει ο Δήμος Αργυρούπολης.

Ο δήμαρχος Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, μιλώντας για το ζήτημα είπε χαρακτηριστικά: «Το σημείο όπου έγινε η γέφυρα, όπως και όλες οι γέφυρες της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, ουδέποτε είχε καμία σχέση διοικητικά, όσον αφορά στη συντήρησή τους ο Δήμος Αργυρούπολης. Όλα τα χρόνια που λειτουργούσε το αεροδρόμιο η γέφυρα ήταν υπό την εποπτεία της Περιφέρειας, της πάλαι ποτέ νομαρχίας. Όταν είχαμε στο παρελθόν προβλήματα στις γέφυρες που προηγούνται αυτής, στο ύψος του Praktiker πήγαν η Περιφέρεια και το υπουργείο και τις αποκατέστησαν»

«Είχε κρεμαστεί αυτοκίνητο κάποτε στην άλλη γέφυρα , σε ατύχημα που είχε γίνει, δεν πήγε ποτέ ο Δήμος. Επαναλαμβάνω ότι έχουμε απτές αποδείξεις, ότι στην προηγούμενη από αυτή τη γέφυρα που βρίσκεται στο ύψος που οδηγεί προς το Praktiker, όταν βυθίστηκε πήγαν το υπουργείο και η Περιφέρεια και το αποκατέστησαν το 2017», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κωνσταντάτος.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ