Οι ξηροί καρποί κάνουν καλό στην καρδιά

Οι ξηροί καρποί κάνουν καλό στην καρδιά

Μία φούχτα ξηροί καρποί την ημέρα μπορεί να μειώνουν κατά το σχεδόν ένα τρίτο τον κίνδυνο αναπτύξεως στεφανιαίας νόσου, επιβεβαιώνει μία νέα ανάλυση.

Όπως έδειξε, το τσιμπολόγημα φιστικιών, κάσιους ή καρυδιών αντί για εδέσματα πλούσια σε λίπη ή ζάχαρη μπορεί να μειώσει κατά 30% τις πιθανότητες εκδήλωσης καρδιαγγειακών παθήσεων και κατά 17% τους θανάτους από αυτές.

Η ανάλυση, που συμπεριέλαβε στοιχεία από 18 προγενέστερες με συμμετέχοντες περισσότερους από 77.000 εθελοντές, δημοσιεύεται στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής» (AJCN) και είναι η νεώτερη από μία σειρά επιστημονικών εργασιών που καταδεικνύουν τα σημαντικά οφέλη που αποκομίζει η υγεία όταν προστίθενται οι ξηροί καρποί στην ημερήσια διατροφή.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ