Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα – “Η Μεσόγειος είναι ένα κλιματικό hotspot”

Ο Κωνσταντίνος Καρτάλης, ο οποίος είναι επιστημονικός υπεύθυνος της νέας μελέτης της διαΝΕΟσις για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα, μίλησε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
“Η Μεσόγειος είναι ένα κλιματικό hotspot. Αυτό σημαίνει ότι οι επιπτώσεις επιδεινώνονται στη Μεσόγειο περισσότερο, δηλαδή θα έχουμε περισσότερα ακραία καιρικά φαινόμενα, πιο έντονους σε διάρκεια και ένταση καύσωνες και όλες οι συνθήκες της υπερθέρμανσης θα είναι περισσότερο έντονες. Που σημαίνει ότι η περιοχή δέχεται περισσότερες κλιματικές πιέσεις” σημείωσε.
“Στην πράξη μια σειρά από παραγωγικούς φορείς θα δεχθούν την επίδραση των κλιματικών επιπτώσεων. Η γεωργία σε ότι αφορά στη μείωση των υδατικών αποθεμάτων, ο τουρισμός αναφορικά με την αύξηση της θερμοκρασίας και τους καύσωνας και φυσικά η ενέργεια σε ότι αφορά στην κατανάλωση που θα χρειαστεί για ψύξη των αστικών συγκροτημάτων” πρόσθεσε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ.
“Πρόκειται για ένα πλέγμα επιπτώσεων που πιάνει διάφορους τομείς της καθημερινότητας, αλλά και της παραγωγικής διαδικασίας της χώρας” συμπλήρωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ