Οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. για το Σύνταγμα: Αρνούμαστε το ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου

«Αρνούμαστε πλέον το ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) με αφορμή την απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας να μετακινήσει τέσσερις αστυνομικούς από τα ΜΑΤ λόγω της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή στο Σύνταγμα.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης η ΠΟΑΣΥ υποστηρίζει πως «η άδικη και παράδοξη στοχοποίηση των συναδέλφων οι οποίοι εκτελούν διαταγές πρέπει πλέον να σταματήσει».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ.

«Με μεγάλη μας λύπη και έκπληξη αναγνώσαμε σήμερα την  «Ανακοίνωση» του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τα «περιστατικά» της Κυριακής 8 Μαΐου στην Πλατεία Συντάγματος.

Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για όσα διελαμβάνονται σε αυτή, γιατί από κανένα απολύτως στοιχείο δεν προκύπτουν πειθαρχικές ή ποινικές ευθύνες οποιουδήποτε συναδέλφου και πάντως σίγουρα των τεσσάρων των οποίων διατάχθηκε η μετακίνηση.

Επιπρόσθετα θεωρούμε ότι από τα στοιχεία τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας κανένας συνάδελφος δεν ενήργησε καθ΄υπέρβαση εντολών και αυτό αποδεικνύεται αυτονόητα για τον εξής λόγο: Αν αυτό είχε συμβεί την ίδια μέρα  λόγω της εκτεταμένης δημοσιογραφικής κάλυψης θα είχαν κινηθεί οι πειθαρχικές διαδικασίες και βεβαίως αυτές δε θα «ανέμεναν» την μήνυση των στελεχών της Λ.Α.Ε ή την μεταγενέστερη επερώτηση των 37 Βουλευτών του κυβερνώντος Κόμματος, βεβαίως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας της Βουλής(!)

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε όχι μόνο να στηρίξει τους τυχαία και άδικα στοχοποιημένους συναδέλφους, αλλά και να προβεί σε κάθε περαιτέρω νόμιμη ενέργεια που θα κριθεί αναγκαία νομικά για την προστασία της προσωπικότητάς τους. Η άδικη και παράδοξη στοχοποίηση των συναδέλφων οι οποίοι εκτελούν διαταγές πρέπει πλέον να σταματήσει.

Όλοι μας αρνούμαστε πλέον το ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου!».

Διαβάστε επίσης:

ΕΔΕ και μετακινήσεις αστυνομικών για τα επεισόδια στο Σύνταγμα

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.