Οι πρώτοι κατ’ οίκον εμβολιασμοί σε Νίκαια και Κρήτη – ΦΩΤΟ

Η επιχείρηση “Ελευθερία” με κατ’ οίκον εμβολιασμούς φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη. Την περασμένη εβδομάδα ο δήμος Νίκαιας-Ρέντη ανακοίνωσε επίσημα τον «κατ’ οίκον εμβολιασμό αδύναμων κοινωνικών ομάδων σε συνεργασία με τη Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου (2η ΔΥΠΕ)» και συνεχίζοντας στο επίσημο δελτίο Τύπου ανέφερε ότι «παρά τις ουσιαστικές παρεμβάσεις και τα μέτρα περιορισμού που έχουν ληφθεί, η επικινδυνότητα του ιού SARS-COV-2 αυξάνεται από την εύκολη μετάδοση. Γι’ αυτό το λόγο το τμήμα Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου ενεργοποιεί τη λίστα των ωφελούμενων του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και των μελών των ΚΑΠΗ του Δήμου που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα προκειμένου να προχωρήσει ο εμβολιασμός τους. Ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη βρίσκεται κοντά στους κοινωνικά αδύναμους δημότες του και με όλα τα μέσα που διαθέτει φροντίζει να προχωρήσει η διαδικασία εμβολιασμού τους προκειμένου να υποστηριχθεί η ανοσολογική τους προστασία έναντι της λοίμωξης. Κάνοντας πράξη το σύνθημα «Ερχόμαστε εμείς σε εσάς» ενισχύει το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης για τις ευπαθείς ομάδες έτσι ώστε να διασφαλιστεί ο ομαλός εμβολιασμός τους. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου στα τηλ. 213 2004 864/868/874».

Για να πάρει τη σκυτάλη την Τρίτη η Κρήτη. Όπως ανακοίνωσε μέσω social media η 7η υγειονομική περιφέρεια Κρήτης ο 93χρονος κύριος Νίκος εμβολιάστηκε στο σπίτι του στο Τυμπάκι, στο πλαίσιο των εμβολιασμών στις απομακρυσμένες περιοχές από τις Κινητές Μονάδες Υγείας.

Μάλιστα, βάσει των ρεπορτάζ των τοπικών ΜΜΕ, με πρώτες στάσεις το Τυμπάκι και την Αγία Γαλήνη, η διαδικασία του εμβολιασμού με κινητά κλιμάκια, μέχρι στιγμής, έδειξε ότι έχει δυνατή απήχηση στον κόσμο και στις ομάδες που αδυνατούσαν να μεταφερθούν στα εμβολιαστικά κέντρα, αλλά και σε ανθρώπους που ήταν διστακτικοί σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.