Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στον Βύρωνα – Δείτε ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ αναγνωστών

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά στον Βύρωνα Αττικής, που σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Σύμφωνα με δηλώσεις του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, η πυρκαγιά που έκαιγε σε δασική έκταση, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου.

Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και την πολύτιμη αρωγή της Πολιτικής Προστασίας και της αστυνομίας δεν υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή ή κατοικημένη περιοχή, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, βρίσκονται στο σημείο και συντονίζουν τις προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο τέρμα της οδού Κλεισούρας.

Η φωτιά έκαιγε χαμηλή βλάστηση και πεύκα. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και 2 ελικόπτερα. Επιπλέον συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες. Η φωτιά βρισκόταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική δεν κινδύνευσαν σπίτια, καθώς η πυρκαγιά είχε κατεύθυνση προς το βουνό. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων έχει διακοπεί και στο σημείο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ