Οι πρωτεΐνες προστατεύουν από το εγκεφαλικό

Οι πρωτεΐνες προστατεύουν από το εγκεφαλικό

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν πολλές πρωτεΐνες, κυρίως ψάρια και λιγότερο  κόκκινο κρέας, κινδυνεύουν λιγότερο να πάθουν εγκεφαλικό, σύμφωνα με μια νέα κινεζική επιστημονική μελέτη. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ναντζίνγκ, που έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό Neurology  της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αξιολόγησαν όλες τις δημοσιευμένες έρευνες  για τη σχέση πρωτεϊνών και εγκεφαλικού, οι οποίες αφορούσαν 255.000 άτομα από διάφορες χώρες.

Κατά μέσο όρο, όπως έδειξε η νέα ανάλυση, όσοι τρώνε τις περισσότερες πρωτεΐνες καθημερινά, έχουν 20% μικρότερη πιθανότητα να πάθουν εγκεφαλικό επεισόδιο, σε σχέση με όσους καταναλώνουν τις λιγότερες πρωτεΐνες.

Η αυξημένη ποσότητα που χρειάζεται για την μείωση του κινδύνου για εγκεφαλικό είναι περίπου 20 γραμμάρια. Για κάθε 20 πρόσθετα γραμμάρια πρωτεϊνών που καταναλώνει κανείς ημερησίως, ο κίνδυνος εγκεφαλικού μειώνεται κατά 26%. Ο μικρότερος αυτός κίνδυνος προκύπτει, αφού απομονωθούν άλλοι παράγοντες κινδύνου, όπως η υψηλή χοληστερόλη ή το κάπνισμα.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ