Οι πρωταγωνιστές στη… διαφθορά

Οι εφορίες, τα ασφαλιστικά μέτρα και οι πολεοδομίες παραμένουν στην πρώτη γραμμή της διαφθορά σην Ελλάδα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για το 2011, του Επιθωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, αποσπάσματα της οποίας είχε δημοσιεύσει η Real News, πριν από δυο Κυριακές.Ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, εξέτασε συνολικά 1.403 υποθέσεις και παρέπεμψε συνολικά 393 στον εισαγγελέα.

Η οικονομική διαχείριση αποτέλεσε το βασικό περιεχόμενο των περισσότερων υποθέσεων, 44,7% του συνόλου, με τα πολεοδομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα να ακολουθούν, 12,5% συνολικά.

Η εξέταση υποθέσεων που αφορούν σε δήμους της χώρας αφορά το 33,1 % συνολικά των υποθέσεων.Η γεωγραφική κατανομή των ελεγχόμενων φορέων δεν έχει μεταβληθεί σημαντικά εφόσον και για το 2011 η Αττική βρίσκεται στην πρώτη θέση τόσο σε ό,τι αφορά στους δήμους όσο και σε ό,τι αφορά στις λοιπές υπηρεσίες, στις οποίες βέβαια περιλαμβάνονται και τα υπουργεία και οι υπόλοιπες κεντρικές κρατικές δομές.Ο κ. Ρακιντζής κατέθεσε ενστάσεις κατά μίας σειράς αποφάσεων πειθαρχικών συμβουλίων, τα οποία είχαν απαλλάξει ή είχαν επιβάλλει ελάχιστη τιμωρία σε υπόλογους υπαλλήλους.Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας υπαλλήλου του ΙΚΑ, η οποία έδινε πλαστές αποδείξεις πληρωμής ασφαλισικών εισφορών και προέβαινε σε χορηγήσεις βεβαιώσεων μη οφειλής σε επιχειρήσεις που χρωστούσαν ασφαλιστικές εισφορές στο δημόσιο, οι οποίες, όμως, ανήκαν στο πελατολόγιο λογιστικού γραφείου, ιδιοκτησίας της μητέρας της υπαλλήλου. Η υπάλληλος είχε γνώση του πελατολογίου του λογιστικού γραφείου, είχε τοποθετηθεί στο αντικείμενο του ελέγχου κοινών επιχειρήσεων και διεκπεραίωνε υποθέσεις του λογιστικού γραφείου της μητέρας του. Το Α΄ υπηρεσιακό συμβούλιο του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ την απήλλαξε για από το πειθαρχικό παράπτωμα της αμέλειας και της ατελούς εκπλήρωσης του καθήκοντος.  Δείτε το βίντεο από τη NET  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ