Οι μοναχοί μπλόκαραν τον…Μπάτμαν

Οι μοναχοί μπλόκαραν τον Μπάτμαν

Η παγκόσμια προβολή των Μετεώρων μέσα από βίντεο γνωστής εταιρείας ενεργειακών ποτών σκόνταψε στη στενοκεφαλιά ανθρώπων της Εκκλησίας. Ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ και οι ηγούμενοι δύο μονών μπλόκαραν το γύρισμα του διεθνούς φήμης αθλητή του wingsuit-flying, Γιοακίμ Σόμερ, ο οποίος σαν άλλος… batman θα πετούσε πάνω από τους βράχους των Μετέωρων χωρίς καμία μηχανική υποστήριξη.

Το εγχείρημα θα γινόταν για λογαριασμό γνωστής εταιρίας αναψυκτικών και το 5λεπτο βίντεο θα προβαλλόταν σε 160 χώρες σε όλον τον κόσμο, διαφημίζοντας εντελώς δωρεάν τα Μετέωρα και την περιοχή.

Οι σχετικές άδειες δόθηκαν από το ΚΑΣ και τα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού, όμως ο κ. Σεραφείμ έστειλε επιστολή στον υπουργό Πολισμού, Πάνο Παναγιωτόπουλο, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης του ΚΑΣ, ενώ ο ηγούμενος της μονής Βαρλαάμ αρχιμανδρίτης Ισίδωρος προσέφυγε στη 19η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με μια οργισμένη επιστολή, σημειώνοντας ότι δε συναινεί στο γύρισμα.

Επιπλέον, η ηγουμένη της μονής Αγίου Στεφάνου, Χριστονύμφη, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και απέσπασε προσωρινή διαταγή για τη ματαίωση του γυρίσματος που ήταν προγραμματισμένο γι’ αυτές τις μέρες.

Μετά από όλα αυτά η εταιρεία εγκατέλειψε το εγχείρημα, ενώ ο Γιοακίμ Σόμερ που επισκέφθηκε τα Μετέωρα και δήλωσε συγκλονισμένος από το τοπίο, ξέσπασε σε κλάματα, καθώς όπως είπε η όλη εξέλιξη ήταν μεγάλο πλήγμα για την καριέρα του. 

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ