Οι μισοί νέοι εργάζονται πριν μεταναστεύσουν

Οι μισοί νέοι εργάζονται πριν μεταναστεύσουν

 

Ενώπιος ενωπίω με την οθόνη του υπολογιστή τους χιλιάδες νεο-μετανάστες καταθέτουν την αλήθεια για τη δική τους φυγή. Όχημα για την ψύχραιμη καταγραφή του φαινομένου είναι η έρευνα που πραγματοποιείται από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο (ΕUI) της Φλωρεντίας σε συνεργασία με το Trinity College του Δουβλίνου, το Ινστιτούτο Elcano Royal της Μαδρίτης και το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Λισσαβώνας, με θέμα την μετανάστευση από τον ευρωπαϊκό Νότο και την Ιρλανδία.

Ήδη τα ερωτηματολόγια που διατίθενται στο Ίντερνετ (https://www/surveymonkey.com/s/ELLINIKA) έχουν συμπληρώσει 9.500 άτομα, εκ των οποίων τα 1.000 Έλληνες. Οι αριθμοί, φυσικά, προβλέπεται να αυξηθούν, καθώς η έρευνα συνεχίζεται έως τις 18 Αυγούστου 2013.

 

Πρώτη εικόνα

“Εκπονούμε την έρευνα”, επειδή διαπιστώσαμε μια γενικευμένη αδυναμία να προσδιοριστεί το κύμα της μαζικής μετανάστευσης” αναφέρει στην εφημερίδα “Καθημερινή” η δρ Ρουμπίνη Γρώπα, ερευνήτρια στο EUI και λέκτορας στη Νομική Θράκης. Η πρώτη εικόνα των απαντήσεων είναι ενδεικτική της κατάστασης σε κάθε χώρα. “Αντίθετα απ΄ ότι εικάζει κανείς, πάνω από το 50% των Ελλήνων εργαζόταν προτού φύγει από τη χώρα” σημειώνει η δρ Γρώπα, “πολλοί εξ αυτών, μάλιστα, είχαν παλιννοστήσει έπειτα από σπουδές στο εξωτερικο”.

 

Πηγή: Καθημερινή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ