Οι… «γάιδαροι» των ελληνικών δρόμων επιστρέφουν – ΦΩΤΟ αναγνώστη

Η συγκεκριμένη φωτογραφία εστάλη στο enikos.gr από αναγνώστη ο οποίος, όπως λέει, έρχεται σχεδόν καθημερινά αντιμέτωπος με το φαινόμενο. Δηλαδή, την κατάληψη της ράμπας ΑμΕΑ επί της οδού Αγαθουπόλεως στην περιοχή της πλατείας Αμερικής, από ασυνείδητους οδηγούς.

«Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός  ότι κάποιοι, με πολύ μεγάλη άνεση, αφήνουν το αυτοκίνητό τους ακόμη και για ολόκληρη την ημέρα, στις ράμπες, εμποδίζοντας όχι μόνο τα άτομα με κινητικά προβλήματα αλλά και τη μάνα με το παιδικό καροτσάκι, να κινηθούν με ασφάλεια. Το κακό έχει παραγίνει» σχολιάζει στο μήνυμα που έστειλε στο enikos.gr ο Μανώλης Κωνσταντουλάκης, κάτοικος της περιοχής.

Οι οδηγοί που αδιαφορούν για την πρόσβαση των πεζών στις ράμπες, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σύμφωνα με τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), προβλέπεται η επί τόπου αφαίρεση των πινακίδων του οχήματος, η αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας για 60 ημέρες και η αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες. Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που ο οδηγός δεν είναι παρών κατά την βεβαίωση της παράβασης, καλείται μέσα σε λίγες ημέρες, να παραδώσει και τις δύο άδειες.

Σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε έξι μήνες, ο παραβάτης χάνει την άδεια οδήγησης για 120 ημέρες και πρέπει να ξαναδώσει εξετάσεις για την ανάκτησή της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ