Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Περιπέτεια για 13χρονο μαθητή που χρειάστηκε να μεταφερθεί από την Κέρκυρα στην Αθήνα

Οδύσσεια για ένα 13χρονο μαθητή, ο οποίος χρειάστηκε να μεταφερθεί από την Κέρκυρα σε Νοσοκομείο των Αθηνών.

Για την μεταφορά του ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ στις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης, χωρίς όμως να είναι εφικτή η αεροδιακομιδή, καθώς η απάντηση που δόθηκε είναι ότι δεν πραγματοποιούνται πτήσεις μετά τις 5 το απόγευμα.

Τελικά ο 13χρονος μεταφέρθηκε με πλωτό του λιμενικού στην Ηγουμενίτσα, από εκεί με ασθενοφόρο στα Γιάννενα και στη συνέχεια αεροπορικώς στην Αθήνα.

Καταγγελία από την δημοτική παράταξη «Εκκίνηση»

Το γεγονός αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη του Δήμου κεντρικής Κέρκυρας «Εκκίνηση», επισημαίνοντας για ακόμη μια φορά τα προβλήματα στην παροχή υγείας που αντιμετωπίζει το νησί. «Πρέπει να υπενθυμίσουμε, τονίζεται στην ανακοίνωση, ότι ο κυβερνητικός βουλευτής είχε υποσχεθεί με δηλώσεις του στις 22/12/2022 ότι οι αεροδιακομιδές των ασθενών θα γίνονται απρόσκοπτα κατά τη διάρκεια που θα μείνει κλειστό το αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας λόγω εκτέλεσης εργασιών».

Τα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ

Να σημειωθεί ότι στην Ελευσίνα εδρεύουν δυο σύγχρονα ελικόπτερα, τα οποία μπορούν να πετάξουν τη νύχτα και τα οποία πιθανόν να μην ήταν διαθέσιμα για το συγκεκριμένο περιστατικό. Το ελικόπτερο όμως του ΕΚΑΒ που εδρεύει στο Ακτιο δεν έχει τη δυνατότητα της νυχτερινής πτήσης.

Στο μεταξύ χθες (13/1) έγινε ακόμα μια αεροδιακομιδή για ένα έφηβο κορίτσι με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ από Ελευσίνα, με το περιστατικό να φτάνει σε νοσοκομείο των Αθηνών στις 9 το βράδυ από τις 2 το μεσημέρι που έγινε το αίτημα της μεταφοράς, καθώς το ελικόπτερο χρειάστηκε να σταματήσει για ανεφοδιασμό στο Άκτιο.

Χιονισμένες οι κορυφές στα ορεινά της Κρήτης – Οι εικόνες από δορυφόρο

«Μύρισε» χειμώνας στην Κρήτη, με τα πρώτα χιόνια να έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα ορεινά.

Οι κορυφές των βουνών είναι χιονισμένες, ενώ αρκετοί πολίτες ετοιμάζονται για εκδρομή στα… χιόνια την Κυριακή, όπως αναφέρει το cretapost.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών σήμερα εξέδωσε στη δημοσιότητα την δορυφορική αποτύπωση της χιονόπτωσης στα βουνά.

Όπως αναφέρει ο Κώστας Λαγουβάρδος:

Οι σχετικά ανέφελες συνθήκες στην Κρήτη  το Σάββατο επέτρεψαν την δορυφορική αποτύπωση της χιονόπτωσης στα βουνά της.

Στην πρώτη φωτογραφία η οποία ελήφθη στις 10:40 το πρωί του Σαββάτου απεικονίζεται η χιονοκάλυψη στην Κρήτη, όπως την επεξεργάστηκε η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού  Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η  εικόνα προέρχεται από τον δορυφόρο Sentinel-3, με ανάλυση 300 μέτρων.

Στην δεύτερη εικόνα η οποία ελήφθη στις 10:53 από τον δορυφόρο Landsat-8 βλέπουμε με λεπτομέρεια την χιονοκάλυψη στην περιοχή του Ψηλορείτη.

O δορυφόρος Landsat-8 παρέχει εικόνες με ανάλυση 30 μέτρων, επιτρέποντας την πολύ πιο ακριβή αποτύπωση της χιονοκάλυψης στην περιοχή.

ΕΛ.ΑΣ.: Συνελήφθησαν πέντε γυναίκες σε οίκους ανοχής που λειτουργούσαν παράνομα

Συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πέντε γυναίκες για κατά περίπτωση παραβάσεις της νομοθεσίας περί παραβίασης σφραγίδων που έθεσε η Αρχή και περί εκδιδόμενων προσώπων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο δραστηριοποίησης για τον εντοπισμό θυμάτων εμπορίας ανθρώπων, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε δύο οίκους ανοχής στην Αθήνα που λειτουργούσαν παράνομα, καθόσον είχαν σφραγιστεί κατ’ επανάληψη από τον δήμο.

Οι συλληφθείσες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Κρήτη: Χτύπησε την μητέρα του που πάσχει από άνοια – Συνελήφθη ο 46χρονος

Ένα νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας ερευνούν οι αστυνομικές αρχές της Κρήτης, τα τελευταία 24ωρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν το βράδυ της Παρασκευής, στο Ηράκλειο, όταν ένας γιος καβγάδισε με την μητέρα του. Ωστόσο ο καβγάς πήρε άγριες διαστάσεις και ο 46χρονος δεν δίστασε να χτυπήσει στο πρόσωπο την 76χρονη.

Λίγες ώρες αργότερα οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τον 46χρονο, ο οποίος, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, το έχει ξανακάνει.

Ο δράστης φέρεται να παρακολουθεί πρόγραμμα απεξάρτησης, ενώ η άτυχη 76χρονη αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, καθώς πάσχει από άνοια.

Στέλιος Ρόκκος: Στο νοσοκομείο με συμπτώματα εμφράγματος – Με C-130 η αεροδιακομιδή του στην Αθήνα

Έμφραγμα υπέστη ο Στέλιος Ρόκκος, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, και με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας έγινε η αεροδιακομιδή του στην Αθήνα, από την Λήμνο όπου διαμένει μόνιμα.

Ο γνωστός τραγουδιστής διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και από εκεί σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, όπου και νοσηλεύεται, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Η άμεση μεταφορά του στην Αθήνα κρίθηκε αναγκαία γι’ αυτό και πραγματοποιήθηκε η αεροδιακομιδή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέλιος Ρόκκος αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία το πρωί της Παρασκευής, ενώ το βράδυ τα συμπτώματα έγιναν πιο έντονα.

Ανακοίνωση εξέδωσε το νυχτερινό κέντρο, όπου ο Στέλιος Ρόκκος εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη: «Λόγω ασθένειας του αγαπημένου μας καλλιτέχνη Στέλιου Ρόκκου η “Πύλη Αξιού” θα παραμείνει κλειστή αυτό το Σαββατοκύριακο!».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ