Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Μαρούσι: Ισχυρή έκρηξη σε σύνδεσμό του Παναθηναϊκού

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Μαρούσι επί της οδού Αναβρύτων 8.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έκρηξη φαίνεται να έχει σημειωθεί σε σύνδεσμο φιλάθλων του Παναθηναϊκού.

Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα, παρά μόνο για υλικές ζημιές.

Στο σημείο έσπευσαν 2 οχήματα της πυροσβεστικής και 6 πυροσβέστες, ωστόσο δεν χρειάστηκε η επέμβαση τους καθώς δεν είχε προκληθεί φωτιά.

Διδυμότειχο: Εθνοφύλακας εντοπίστηκε νεκρός

Την τελευταία του πνοή, ενώ επέστρεφε στο σπίτι του τα ξημερώματα της Τετάρτης, άφησε εθνοφύλακας στην πόλη του Διδυμοτείχου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thrakinea.gr, πρόκειται για 47χρονο, ο οποίος προσέφερε υπηρεσίες στην πατρίδα και διέμενε μόνος του. Ο 47χρονος, επέστρεφε από υπηρεσία, αλλά δεν πρόλαβε να φτάσει στο σπίτι του, καθώς για άγνωστο λόγο έχασε τη ζωή του.

Το θλιβερό περιστατικό έγινε γνωστό, νωρίς το πρωί, όταν κι εντοπίστηκε η σορός του. Τα αίτια του θανάτου του, θα γίνουν γνωστά, ύστερα από τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής.

Λάρισα: Χάος στις φυλακές – Κρατούμενοι αρνούνται να επιστρέψουν στα κελιά τους

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στις φυλακές Λάρισας από το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας onlarissa.gr, αλλοδαποί τρόφιμοι της Γ’ Πτέρυγας, μετά τον απογευματινό προαυλισμό αρνήθηκαν να επιστρέψουν στα κελιά τους.

Μέχρι αυτή την ώρα και παρά τις εκκλήσεις των αρχών, αρνούνται να επιστρέψουν ενώ το κλίμα είναι τεταμένο.

Ήδη στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ δεν αποκλείεται να λάβει χώρα επιχείρηση για την επιστροφή των κρατουμένων στα κελιά τους.

Βόλος: Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μαραβέγιας έσωσε γυναίκα που κατέρρευσε στη μέση του δρόμου

Για ακόμα μία φορά ο γιατρός και βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας βρέθηκε μπροστά σε περιστατικό που έχρηζε ιατρικής βοήθειας και προσέφερε τις υπηρεσίες του στη μέση του δρόμου, στο κέντρο του Βόλου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα TheNewspaper.gr, στις 22:30 το βράδυ της Τετάρτης, μια νέα γυναίκα κατέρρευσε στο πεζοδρόμιο της οδού Δημητριάδος, στο ύψος της οδού Κ. Καρτάλη.

Περαστικοί έτρεξαν για να δούνε τι έχει συμβεί, ενώ από το σημείο περνούσε ο βουλευτής Κ. Μαραβέγιας, ο οποίος προσέτρεξε και παρείχε τις πρώτες βοήθειες στη γυναίκα, μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο την παρέλαβε για να τη μεταφέρει στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Αυξημένη πίεση στις παιδιατρικές κλινικές σε Κοζάνη και Λάρισα – Κοκτέιλ ιώσεων ταλαιπωρεί μικρούς και μεγάλους

Κοκτέιλ ιώσεων ταλαιπωρεί μικρούς και μεγάλους στην Κοζάνη με αποτέλεσμα να παρατηρείται αύξηση κατά 30% στην προσέλευση κυρίως στα επείγοντα της παιδιατρικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, ενώ σχεδόν γεμάτη είναι και η παθολογική κλινική.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, υπάρχει μεγάλη προσέλευση, η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, ωστόσο οι γιατροί μεταφέρουν την ανησυχία τους και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου εξαιτίας της έλλειψης ΜΕΘ για παιδιά στην περιοχή, σημειώνοντας ότι τις τελευταίες ημέρες χρειάστηκαν αρκετές διακομιδές σε άλλα Νοσοκομεία.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης, υπογράμμισε πως αυτή την περίοδο υπάρχει έξαρση της γρίπης, ιώσεων και Covid19.

Στις μικρότερες πόλεις όπως στην Καστοριά, τα Γρεβενά και την Φλώρινα οι κλινικές είναι σχεδόν γεμάτες, ενώ σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα η πληρότητα φτάνει το 50%. Σύμφωνα με τον ίδιο, σε καθημερινή βάση οι γιατροί εξετάζουν μεγάλο αριθμό ασθενών, ενώ τις ημέρες που γιορτών εξέταζαν περίπου 70 με 80 παιδάκια.

Πλέον ο μέσος όρος έχει πέσει στα 40-50 περιστατικά. Ο κ. Τριανταφυλλίδης έκρουσε παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για έλλειψη κλινών ΜΕΘ για παιδιά και στην Δυτική Μακεδονία, αφού η Βόρεια Ελλάδα, καλύπτεται μόνο από 8-10 κλίνες που διαθέτει το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να γίνονται διακομιδές και αεροδιακομιδές σε άλλα τριτοβάθμια Νοσοκομεία της χώρας.

Οι παιδίατροι εφιστούν προσοχή

Ο παιδίατρος του Νοσοκομείου Κοζάνης κ. Μιχάλης Χασάπης, επεσήμανε ότι παρα το γεγονός ότι υπήρξε το τελευταίο διήμερο μια πτώση στην προσέλευση παιδιών, εν τούτοις υπάρχει ανησυχία του για το τι θα γίνει μετά και από το άνοιγμα των σχολείων.

Συμβούλεψε τους γονείς να είναι πολύ προσεκτικοί, να επικοινωνούν με τον παιδίατρο τους καθώς η νοσηρότητα είναι αυξημένη. Οι ιώσεις που κυκλοφορούν προκαλούν πολλές μέρες πυρετό, κάνουν επιπλοκές, ενώ σε πολλά παιδιά εξελίσσονται και σε πνευμονία.

Πίεση και στην παιδιατρική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

Αυξημένη πίεση δέχεται όμως και η παιδιατρική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στη Λάρισα είναι αυξημένα τα περιστατικά λόγω αύξησης των ιώσεων τόσο στο Πανεπιστημιακό όσο και στο Νοσοκομείο Λάρισας.

Ειδικά στην παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας νοσηλεύονται 30 παιδιά, μεταξύ των οποίων και βρέφη με γρίπη.

Εντός του 2023 η λειτουργία της ΜΕΘ παίδων στην Λάρισα

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του 2023 αναμένεται να λειτουργήσει και η ΜΕΘ Παίδων στο νοσοκομείο Λάρισας καθώς έχει γίνει η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, ενώ έχει εκπαιδευτεί και το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Tη Δευτέρα στη Μητρόπολη από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο θα γίνει η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου όπως ανακοίνωσε επισήμως η οικογένειά του.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το Μαξίμου, ο τέως βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης στο Τατόι, ενώ δεν θα υπάρξουν τιμές αρχηγού κράτους ή λαϊκό προσκύνημα.

Σχετικά με την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Ο τέως Βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης.
  • Η ταφή θα πραγματοποιηθεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι.
  • Σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένεια θα οριστεί ο Ναός στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η Εξόδιος Ακολουθία.
  • Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.
  • Θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

Ο Χρήστος Ζαμπούνης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και με έκδηλη απορία ανέφερε “Ήταν ή δεν ήταν αρχηγός κράτους”, ενώ συνέχισε λέγοντας πως “είμαστε σε προεκλογική περίοδο και ο καθένας πράττει όπως νομίζει, όμως σε εμένα δημιουργούνται ερωτηματικά για αυτή την απόφαση, για έναν άνθρωπο που έχει υπηρετήσει τη χώρα, έχει υπάρξει ο νο1 πολίτης της και αρχηγός στρατού”.

Τόνισε, μάλιστα, πως  “ο πατέρας του νυν πρωθυπουργού είχε το σθένος σε μία εποχή που κυριαρχούσε το ΠΑΣΟΚ να χαρακτηρίσει το δημοψήφισμα για τον Βασιλιά “unfair”, καθώς δεν του δόθηκε η ευκαιρία στις εκλογέ να εκπροσωπήσει τον εαυτό του με φυσική παρουσία”.

“Πάλευε για τη χώρα, θυμάμαι ακόμη τις προσπάθειές του να πάρει η Ελλάδα τους Ολυμπιακούς Αγώνες” είπε χαρακτηριστικά.

Αγρίνιο: Εξαρθρώθηκε σπείρα Ρομά που «ρήμαζε» σπίτια σε όλη τη χώρα

Στην εξάρθρωση σπείρας Ρομά προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου, προχωρώντας σε πολλές συλλήψεις σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η οργάνωση φέρεται να κατηγορείται για κλοπές σε οικίες ανά την επικράτεια, με λεία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και οι εμπλεκόμενοι αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα.

Εντός των επόμενων ωρών, αναμένονται από τις αστυνομικές αρχές επίσημες ανακοινώσεις.

Άγιος Παντελεήμονας: Συγκλονίζει η περιγραφή της 32χρονης – «Με απειλούσε πως ή θα είμαι γυναίκα του ή θα με σκοτώσει»

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε για δεύτερη φορά η 32χρονη από την Βουλγαρία στα χέρια του πρώην συντρόφου, ο οποίος την κλείδωσε και τη βίαζε επί τρεις ημέρες στο σπίτι του στον Άγιο Παντελεήμονα.

Η 32χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία σε κατάσταση σοκ ακόμα περιγράφει στον ΑΝΤ1, τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα χέρια του πρώην συντρόφου της για τρεις ημέρες.

Όπως ανέφερε, την εντόπισε να κάθεται σε ένα παγκάκι με τη μητέρα της και με τη βία την πήγε στο σπίτι του, στην οδό Αχαρνών.

«Κλείδωσε και άρχισε να λέει “πέρασες καλά όσο ήμουν μέσα, είχες κανέναν; Μαζί μου θα είσαι θέλεις δεν θέλεις, εγώ θέλω ένα παιδί από σένα”».

Συνεχώς την απειλούσε ότι θα κάνει κακό σε εκείνη και τα παιδιά της, που ζουν στη Βουλγαρία, και τη βίαζε «είναι εύκολο, έλεγε, να κάνω ένα τηλέφωνο και να σκοτώσουν τα παιδά σου, κι εσένα μπορώ να σε σκοτώσω με μεγάλη ευκολία αν δεν κάνεις αυτό που σου λέω».

Πώς κατάφερε να δραπετεύσει

Το πρωί της Δευτέρας, όταν ο 35χρονος έφυγε από το διαμέρισμα, η γυναίκα βρήκε δεύτερα κλειδιά και αποφάσισε να φύγει. Ακόμα και τότε, όμως, τον έτρεμε.

«Πήγα στην κουζίνα και πήρα τα σκουπίδια και αν τον έβλεπα ξαφνικά είχα δικαιολογία ότι πήγα να τα πετάξω» είπε η ίδια.

Οι εικόνες  με τον 35χρονο να τραβάει από τα μαλλιά και να χτυπάει τη γυναίκα είναι από βίντεο, το οποίο εκείνος είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο στα τέλη του 2021.

Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς του 2022 είχε ταμπουρωθεί στο διαμέρισμα της Αχαρνών, όπου κρατούσε την 32χρονη και απειλούσε ότι θα ανατινάξει μία φιάλη υγραερίου.

Ο 35χρονος είχε συλληφθεί με επέμβαση τής ΕΚΑΜ, αλλά το θύμα δεν είχε χρήματα για να παραστεί με δικηγόρο προς υποστήριξη τής κατηγορίας και ήταν μία απλή μάρτυρας.

Ο κ. Γώγος, δικηγόρος ανέφερε πως “καταδικάστηκε με αναστολή μέχρι το εφετείο και έτσι έχουμε αυτό το αποτέλεσμα”.

Ο 35χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή για τα αδικήματα τής αρπαγής και του βιασμού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ