Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Τροχαίο στη λεωφόρο Σουνίου: «Mας πήραν σβάρνα» είπε στον αδερφό του ο 52χρονος – Ξεσπά ο γιος του

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου ΚΑΤ νοσηλεύεται ο 52χρονος υπάλληλος καθαριότητας του δήμου Σαρωνικού, που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, το οποίο έπεσε με φόρα επάνω του την στιγμή που προσπαθούσε να τοποθετήσει έναν μεταλλικό κάδο στο σταθμευμένο απορριμματοφόρο. Το τροχαίο σημειώθηκε στη λεωφόρο Σουνίου.

Ο γιος και ο αδερφός του άτυχου 52χρονου περιέγραψαν τις εφιαλτικές στιγμές που ζει η οικογένειά τους. «Ξύπνησε να κάνει τη δουλειά του, να προσφέρει όπως κάθε μέρα εδώ και 25 χρόνια για τον δήμο μας και δεν ξαναγύρισε» λέει, μιλώντας στο STAR, ο γιος του 52χρονου υπαλλήλου καθαριότητας

Περιγράφοντας τις τραγικές στιγμές που ο αδερφός του πήγε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο, ο κ. Σταμάτης Πρίφτης είπε πως ο 52χρονος είχε τις αισθήσεις του την ώρα που έμπαινε στο χειρουργείο. «Αδερφέ, μας πήραν σβάρνα», κατάφερε να του πει τις κρίσιμες εκείνες στιγμές.

«Πρέπει να σταθούμε όλοι σε αυτή την οικογένεια γιατί ο αδερφός μου έφερνε το μεροκάματο στο σπίτι. Έχει δυο παιδιά που σπουδάζουν, η αποκατάστασή του θα είναι μακροχρόνια θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα», συμπληρώνει.

Οι εφιαλτικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο τροχαίο στη Λεωφόρο Σουνίου

Όλα ξεκίνησαν την παραμονή των Χριστουγέννων στον κεντρικό δρόμο της Κερατέας, όταν ο οδηγός του απορριματοφόρου σταμάτησε με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Ο 52χρονος κατέβηκε μαζί με τον συνάδελφό του και τοποθέτησαν τον κάδο απορριμμάτων στην ειδική δαγκάνα για να τον αδειάσουν. Τότε ένα σκούρο αυτοκίνητο έπεσε με δύναμη πάνω στον άτυχο 52χρονο.

«Εγώ ήμουν μέσα για να “οπλίσω” την κίνηση για το απορριματοφόρο και το μόνο που πρόλαβα να ακούσω ήταν το “μπαμ”» ανέφερε ο οδηγός του απορριματοφόρου Νίκος Σάνος.

Ο άτυχος υπάλληλος της καθαριότητας έπεσε αιμόφυρτος στην άσφαλτο και ο οδηγός του απορριματοφόρου έτρεξε να τον βοηθήσει. «Προσπάθησα να του δέσω το σημείο όπου το πόδι του ήταν διαμελισμένο.

Συγκλονίζει η μαρτυρία του ξαδέρφου του 52χρονου

«Είδα τον ξάδερφό μου κάτω και το πρώτο πράγμα που έγινε είναι ότι είδα πως έλειπε ένα κομμάτι από το πόδι του. Τον αγκάλιασα και του είπα “ξάδερφε τι έγινε;”. Μου λέει: “Μητσάρα, ξάδερφε, δεν αισθάνομαι τα πόδια μου”» περιέγραψε ο ξάδερφος του 52χρονου, Δημήτρης Φιλίππου.

Η Τροχαία έχει ήδη στα χέρια της το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που σε συνδυασμό με τις μαρτυρίες των ανθρώπων που ήταν αυτόπτες μάρτυρες θα βγάλει το τελικό πόρισμα.

Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με τρεις τραυματίες στη Χαλκηδόνα – Ι.Χ. προσέκρουσε σε τσιμεντένια πινακίδα

Σφοδρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Δευτέρας 26 Δεκεμβρίου 2022 στην Π.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το emvolos.gr, στο ύψος του ξενοδοχείου «Φίλιππος» 1,5 χιλιόμετρο πριν τη Χαλκηδόνα, Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ηλικιωμένος άνδρας εξετράπη της πορείας για άγνωστο λόγο και προσέκρουσε στην τσιμεντένια πινακίδα του ξενοδοχείου. Στο αυτοκίνητο εκτός του οδηγού επέβαιναν και δύο ηλικιωμένες γυναίκες.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι επέστρεφαν από γλέντι και πιθανότητα ο οδηγός αποκοιμήθηκε. Τους τρεις τραυματίες παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η Τροχαία Χαλκηδόνας.

Τροχαίο Χαλκηδόνα Τροχαίο Χαλκηδόνα

Τρόμος σε μονοκατοικία στο Λουτράκι – Κοπέλα ήρθε αντιμέτωπη με δύο κουκουλοφόρους στο σαλόνι της

Τον απόλυτο τρόμο βίωσε το βράδυ της Δευτέρας 26 Δεκεμβρίου 2022 μια κοπέλα στο Λουτράκι, όταν αντίκρισε στο σαλόνι του σπιτιού της δύο άντρες που φορούσαν κουκούλες.

Σύμφωνα με το loutrakiblog.gr, η κοπέλα βρισκόταν στο 2ο όροφο της μεζονέτας που διαμένει κοντά στο 3ο Δημοτικό σχολείο Λουτρακίου, όταν άκουσε θόρυβο στον κάτω όροφο. Αρχικά νόμισε πως ήταν η μητέρα της, αλλά όταν κατέβηκε στο σαγόνι αντίκρισε δύο άγνωστους άνδρες με κουκούλες.

Η κοπέλα έντρομη άρχισε να φωνάζει δυνατά και να ουρλιάζει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των δύο δραστών, οι οποίοι εισέβαλαν παρανόμως στην οικία της είπε «άντε γεια» και στην συνέχεια οι δύο άντρες έφυγαν από το σημείο με τη μηχανή τους.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο Α.Τ. Λουτρακίου, με την κοπέλα να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Αλλάζει όψη το κέντρο της Αθήνας – Εμβληματικά κτίρια μετατρέπονται σε πολυτελή ξενοδοχεία – ΒΙΝΤΕΟ

Αλλάζει όψη μέρα με την ημέρα το κέντρο της Αθήνας, καθώς εμβληματικά κτίρια που έχουν γράψει την δική τους ιστορία τον προηγούμενο αιώνα, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες είχαν παραδοθεί στην εγκατάλειψη, αναπαλαιώνονται από μεγάλες ξενοδοχειακές εταιρείες.

Όπως μετέδωσε το ΣΚΑΪ, η πρωτεύουσα της Ελλάδας συγκαταλέγεται στις 10 πιο ελκυστικές πρωτεύουσες του κόσμου για τουριστικές επενδύσεις και αυτό προσελκύει επενδυτές που αξιοποιούν ακίνητα μετατρέποντάς τα και πάλι σε στολίδια.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με το Μέγαρο Καλλιμασιώτη, στη γωνία των οδών Μητροπόλεως και Καπνικαρέας, το οποίο για αρκετά χρόνια λειτουργούσε ως γνωστό εμπορικό κατάστημα και τώρα ανοίγει ξανά τις πύλες του, αυτή τη φορά, ως ξενοδοχείο.

«Το Μέγαρο Καλλιμασιώτη θα αλλάξει ιδιότητα και θα μετατραπεί σε ένα υπέροχο πολυτελές ξενοδοχείο. Έχουμε κρατήσει πάρα πολλά από τα στοιχεία του παλιού κτιρίου, όπως την γύψινη οροφή με το αστέρι της Βεργίνας» τόνισε η Βάνια Μίχα, που είναι ξενοδοχειακό στέλεχος.

«Έχουμε τόσα πολλά ωραία μέρη στην Αθήνα. Μακάρι να τα φτιάξουμε» ανέφερε μία Γερμανίδα που ζει στην Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια.

Λάρισα: Το «ευχαριστώ» του πατέρα που έχασε τον 22χρονο γιο του από κατάρρευση τοίχου

Η Λάρισα, το ήθελε η μοίρα να του στερήσει το μοναχοπαίδι του σε μια ανείπωτη τραγωδία. Ήταν πρωί Κυριακής, το ημερολόγιο έδειχνε 21η Φεβρουαρίου του 2022. Ο 22χρονος φοιτητής από τα Χανιά, Νίκος Μπιτσάκης, που σπούδαζε στη Λάρισα, γύριζε από διασκέδαση με τους φίλους του. Περνώντας από ένα εγκαταλειμμένο σπίτι στην οδό Ασκληπιού, κλώτσησε ένα ετοιμόρροπο τοιχίο… Και το ασύλληπτο συνέβη. Αυτό κατέρρευσε και τραυμάτισε θανάσιμα το νεαρό, βυθίζοντας στο πένθος τη χώρα.

Τα «γιατί» παραμένουν ακόμη αναπάντητα. Οι μήνες πέρασαν, όμως ο χαμός του νεαρού φοιτητή δε ξεθώριασε. Από την πρώτη στιγμή το αίμα του «σήκωσε στο πόδι» μία ολόκληρη πόλη, που με κάθε τρόπο, με συγκεντρώσεις, με πορείες, με συνθήματα, εξέφρασε την οργή της γι’ αυτή την άδικη απώλεια.

Και δέκα μήνες μετά, αυτή η πόλη συνεχίζει να θυμάται το Νίκο με κάθε αφορμή. Αυτή την πόλη λοιπόν που του στέρησε το μοναχοπαίδι του, ο πατέρας του Νίκου, ο κ. Μάνος Μπιτσάκης είχε κάθε λόγο να μισήσει. Έρχεται όμως σήμερα να την ευγνωμονήσει για τη στάση της.

Μιλώντας στο onlarissa.gr, ο κ. Μπιτσάκης παραδίδει μαθήματα μεγαλοκαρδίας και λέει: «”Νίκο δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ”. Λέξεις που όταν τις ακούω δεν σας κρύβω ότι η καρδιά μου γίνεται κομμάτια, γιατί ξέρω ότι είναι για τον γιο μου που δεν θα δω ποτέ ξανά. Λέξεις όμως που όταν τις διαβάζω για τον Νικόλα μου, από άγνωστους για μένα ανθρώπους με κάνουν περήφανο και χαρούμενο (όσο χαρούμενος μπορεί να νιώσει ένας πατέρας που έχει χάσει το μοναχοπαίδι του).

Πριν τρία χρόνια που ήρθαμε στην Λάρισα για να βρούμε σπίτι, για τον φοιτητή τότε Νίκο, μείναμε πολύ ευχαριστημένοι που ο γιος μας θα ήταν σε μια τόσο όμορφη και υπέροχη πόλη. Τώρα καταλάβαμε ότι αυτή η πόλη έχει και υπέροχους ανθρώπους. Σας ευχαριστούμε μέσα απ’ την καρδιά μας για όλα όσα έχετε κάνει για τον Νικόλα μας και σας ευχόμαστε καλές γιορτές με υγεία. Δείχνετε έμπρακτα αυτό το “Νίκο δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ”. Σας ευχαριστώ».

Η παρηγοριά, η ευθύνη του Δήμου και η τραγική ειρωνεία με το μνήμα

«Ψάχνω κάθε μέρα να βρω μία κουβέντα για τον γιο μου, με ανακουφίζει αυτό. Και βλέπω πως στη Λάρισα δεν τον έχετε ξεχάσει. Μου δίνει μεγάλη παρηγοριά» εξηγεί ο κ. Μάνος, που αναμένει από τη δικαιοσύνη να εκκινήσει η διαδικασία απόδοσης ευθυνών, αφού από την πρώτη στιγμή υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το θάνατο του γιού του.

Μάνος Μπιτσάκης: Ο πατέρας του 22χρονου φοιτητή

Στο ερώτημα «ποιος φταίει», ο πατέρας του Νίκου είναι ξεκάθαρος: «Θεωρώ πως το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης το φέρει ο Δήμος. Εάν το παιδί ήταν μέσα στη αυλή του σπιτιού, δε θα μπορούσα να πω τίποτε σε κανένα. Το παιδί μου όμως περπατούσε απλά στο πεζοδρόμιο… Αν είναι δυνατό να κλωτσήσει κάποιος ένα τοίχο και να χάσει τη ζωή του. Ο τοίχος ήταν εκεί και περίμενε να πέσει. Θα μπορούσε να πέσει σε ένα καροτσάκι, σε έναν άνθρωπο που θα έσκυβε να δέσει τα κορδόνια του ή θα ακουμπούσε λίγο να ξεκουραστεί… Αυτός ο τοίχος είχε δώσει τροφή για συζήτηση πολύ καιρό πριν στη Λάρισα. Αν μη, τι άλλο, ένας Δήμος ή μία πολεοδομία όταν βλέπει ότι ο ιδιοκτήτης δε μένει εκεί, πρέπει να αναλάβει δράση. Να τον γκρεμίσει και να του χρεώσει. Δε ξέρω τι γίνεται εκεί στη Λάρισα, αλλά εδώ στα Χανιά όταν ο τοίχος είναι έτοιμος να πέσει έρχεται ο Δήμος και σου δίνει ένα μπιλιετάκι, μία προθεσμία και μετά στο γκρεμίζει…».

Ο κ. Μάνος μίλησε με παράπονο για εκείνο, το άλλο παιχνίδι της μοίρας. Έξι μήνες πριν κοπεί τόσο ξαφνικά και άδικα το νήμα της ζωής του, ο Νίκος είχε χάσει τον καλύτερό του φίλο, αυτόν που ήταν μαζί από παιδιά. «Καθόταν συνεχώς πάνω από το μνήμα και μιλούσε στο φίλο του… Τώρα είναι εκεί δίπλα. Το μνήμα άδειασε μία βδομάδα πριν φύγει ο Νίκος…» εξηγεί. Μία ακόμη παρηγοριά για τον πατέρα που έχασε τον μοναχογιό του. Να ξέρει πως εδώ στη Λάρισα ο Νίκος συνεχίζει να «ζει» ακόμη και μέσα σε ανθρώπους που δεν τον γνώρισαν ποτέ, αλλά κι εκεί στα Χανιά πως αναπαύεται δίπλα στον παιδικό του φίλο…

Χριστουγεννιάτικα παρκαρίσματα χωρίς ντροπή στη Νίκαια: Έκλεισαν ολόκληρη γωνία σε πεζοδρόμιο – ΦΩΤΟ αναγνώστη

Χριστουγεννιάτικα παρκαρίσματα χωρίς ντροπή σε πολλές περιοχές. Οδηγοί αφήνουν τα αυτοκίνητα τους πάνω σε πεζοδρόμια, διαβάσεις, ακόμη και νησίδες , αδιαφορώντας για τους συνανθρώπους τους.

Σε φωτογραφία από την Νεάπολη στην Νίκαια που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr φαίνεται ότι ασυνείδητοι οδηγοί έχουν μετατρέψει το πεζοδρόμιο κεντρικού δρόμου σε πάρκινγκ. Τουλάχιστον τρία αυτοκίνητα έχουν «καβαλήσει» το πεζοδρόμιο μην αφήνοντας καθόλου χώρο για τους πεζούς, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να κατέβουν στον δρόμο για να μπορέσουν να προχωρήσουν. Επίσης έχουν κλείσει και την λωρίδα όδευσης τυφλών θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.

παρκάρισμα Νίκαια

 Κέρκυρα: Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό στον Παντοκράτορα – Σώοι οι επιβαίνοντες

Άγιο είχε ένα ζευγάρι στην Κέρκυρα, έπειτα από τροχαίο ατύχημα.

Ελαφρά τραυματισμένοι ανασύρθηκαν ένας άνδρας και μια γυναίκα μέσα από το αυτοκίνητό τους που έπεσε σε χαράδρα 20 περίπου μέτρων στην κορυφή του βουνού Παντοκράτορας. Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κέρκυρας για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα.

Στο σημείο, για τον απεγκλωβισμό των δύο επιβαινόντων έσπευσαν τέσσερα οχήματα με 10 άνδρες της πυροσβεστικής και αυτοκίνητο της πολιτικής προστασίας του δήμου Βόρειας Κέρκυρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ