Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με δύο οχήματα στην Καλαμαριά – Δύο τραυματίες

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης στη συμβολή των οδών Ανδριανουπόλεως με Θερμαϊκού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στο τροχαίο ενεπλάκησαν δύο αυτοκίνητα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ανδρών.

Στο σημείο επιχείρησαν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα, οι οποίοι απεγκλώβισαν τους δύο άνδρες, με τη χρήση διασωστικής σειράς και τους παρέδωσαν στο ΕΚΑΒ.

Περιστέρι: Τροχαίο στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως – Θηβών – Ένας τραυματίας

Τροχαίο σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Περιστέρι, στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως – Θηβών, με έναν τραυματία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο enikos.gr δύο αυτοκίνητα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ενεπλάκησαν σε τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός άνδρα.

Στο σημείο επιχείρησαν 8 πυροσβέστες με 2 οχήματα και απεγκλώβισαν τον τραυματία, παραδίδοντας τον στο ΕΚΑΒ.

Σεισμός 3 ρίχτερ «ξύπνησε» την Αττική

Σεισμός μεγέθους 3 ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Αττική και συγκεκριμένα στην Ραφήνα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 3 χλμ. Νοτιοανατολικά της Ραφήνας

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χλμ.

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω γυρισμάτων ταινίας

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την πόλη της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε η Αστυνομία για σήμερα Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, λόγω γυρισμάτων της ξένη ταινίας «Dirty Angels».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι λόγω διεξαγωγής κινηματογραφικών γυρισμάτων της ταινίας « DIRTY ANGELS » θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

  • Από ώρα 12.00 έως ώρα 19.00 της Κυριακής (11/12/2022), δεν θα διεξάγεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και από ώρα 15.00 του Σαββάτου (10/12/2022) έως ώρα 19.00 της Κυριακής (11/12/2022), δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στην οδό Γιαννιτσών, από την οδό Μαντείων έως την Ανώνυμη Οδό παραπλεύρως του ξενοδοχείου Grand Hotel Palace, στην οδό Αγίας Παρασκευής, από την οδό Μοναστηρίου έως την οδό Γιαννιτσών και στην οδό Γ. Σεφέρη, από την οδό Μοναστηρίου έως την οδό Γιαννιτσών.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται, με την χρήση κατάλληλων πληροφοριακών πινακίδων διαμέσου της οδού Μοναστηρίου και των γύρω δρόμων της περιοχής.

  • Από ώρα 15.00 του Σαββάτου (10/12/2022) έως ώρα 19.00 της Κυριακής (11/12/2022), δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στην Ανώνυμη Οδό (παραπλεύρως του ξενοδοχείου Grand Hotel Palace), κάθετη στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά της οδού Μοναστηρίου, από την οδό Γιαννιτσών και σε μήκος εξήντα (60) μέτρων περίπου με κατεύθυνση προς την οδό Μοναστηρίου (ρεύμα πορείας προς κέντρο πόλης).
  • Από ώρα 08.00 έως ώρα 16.00 της Κυριακής (11/12/2022) και της Δευτέρας (12/12/2022), δεν θα διεξάγεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και από ώρα 16.00 του Σαββάτου (10/12/2022) έως ώρα 16.00 της Δευτέρας (12/12/2022), δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στην οδό Γεωργίου Κυρίμη, τριάντα (30) μέτρα μετά την οδό Μοναστηρίου (ρεύμα πορείας προς δυτικά) έως την οδό Αφροδίτης και στην οδό Αφροδίτης, από την οδό Γ.Κυρίμη έως το τέρμα αυτής.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τους γύρω δρόμους της περιοχής.

  • Από ώρα 08.00 έως ώρα 17.00 της Δευτέρας (12/12/2022), δεν θα διεξάγεται, τμηματικά και αναλόγως με την πρόοδο των γυρισμάτων, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Ανώνυμη Οδό που οδηγεί από τον Άγιο Παύλο προς τον οικισμό Εξοχής, έμπροσθεν του ξενοδοχείου «ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΝ».

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται, με την βοήθεια σημαιοφόρων, από την ως άνω Ανώνυμη Οδό, τμηματικά και ανάλογα με την πρόοδο των γυρισμάτων.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών»

Κορίνθου – Πατρών: Ρομά έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιές

Οδοφράγματα έστησε ομάδα ατόμων στη Νέα Εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία οχημάτων.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα tempo24.news, πρόκειται για Ρομά που διαμαρτυρήθηκαν για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη, με τους ίδιους να βάζουν φωτιές στον δρόμο.

Τέλος οι «ουρές» των αυτοκινήτων στο ύψος του Ζευγολατιού ήταν ατελείωτες, όπως και η ταλαιπωρία των οδηγών.

Λίγες ώρες αργότερα ωστόσο, ο δρόμος δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.

Θεσσαλονίκη: Τροχαίο στα ανατολικά – Μηχανή συγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Δύο τραυματίες

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε ανατολική περιοχής της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thesstoday.gr δίκυκλο συγκρούστηκε με αυτοκίνητο μεταξύ των οδών Κατσιμίδη με Παπάφη.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τους δυο τραυματίες και τους μετέφερε στο Νοσοκομείο Παπανικολάου.

Κρήτη: Πιάστηκαν στα χέρια στο Δημοτικό Συμβούλιο Γόρτυνας – ΒΙΝΤΕΟ

Πιάστηκαν στα χέρια στο Δημοτικό Συμβούλιο Γόρτυνας στην Κρήτη και ο λόγος ήταν ο υπαινιγμός ότι υπήρχε χρηματισμός μέλους του Δ.Σ. των Σφαγείων.

Στο απόσπασμα του βίντεο που κατέγραψε η κάμερα του antilalospress.gr φαίνεται δημοτικός σύμβουλος να εξοργίζεται όταν του απευθύνθηκε κατηγορία ότι πήρε χρήματα σε βαλίτσα και προσπάθησε να επιτεθεί στον σύμβουλο που τον κατηγόρησε.  Οι δημοτικοί σύμβουλοι έσπευσαν να τους χωρίσουν όμως ο θιγόμενος όπως φαίνεται όταν εμποδίστηκε πήδηξε στα έδρανα.

Μετά το συμβάν το συμβούλιο καταδίκασε τα όσα έγιναν ομόφωνα με την αντιπολίτευση να αποχωρεί σύσσωμη.

Μια μέρα αργότερα από το συμβάν, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, ο δήμαρχος  Λευτέρης Κοκολάκης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με βαθύτατη θλίψη, είδαμε χθες την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου να μετατρέπεται σε αρένα, με πρωτοφανή έκτροπα, ακραίες αντιπαραθέσεις και ανούσιους διαπληκτισμούς να στιγματίζουν την συνεδρίαση, επισκιάζοντας τις πολύ σημαντικές αποφάσεις που ελήφθησαν για το μέλλον του Δήμου μας.

Μεταξύ αυτών, η απόφαση για την εκμίσθωση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού των σφαγείων του Ασημίου, που αποτελεί το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την επαναλειτουργία τους, η απόφαση αγοράς ακινήτου για την επέκταση του κοιμητηρίου των Αγίων Δέκα, αποφάσεις για την ανόρυξη γεωτρήσεων που θα συμβάλλουν στην οριστική επίλυση των προβλημάτων υδροδότησης οικισμών του Δήμου μας, τροποποιήσεις του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού του Δήμου μας.

Αντί να συζητάμε σήμερα για όλα τα παραπάνω, βλέπουμε να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου εικόνες που ντροπιάζουν το Δημοτικό Συμβούλιο και εκθέτουν τον Δήμο μας. Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι απολύτως καταδικαστέες. Απευθύνω έκκληση προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους, όλων των παρατάξεων, ώστε να επικρατήσει επιτέλους η λογική και να μην επιτρέψουμε να εμφανιστούν ποτέ ξανά τέτοια φαινόμενα. Μοναδικός αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα του Δήμου και των δημοτών μας».

Το συμβάν καταδίκασε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας, Θανάσης Δεσδενάκης, αναφέροντας: «Καταδικάζω απερίφραστα όσα ακραία και απαράδεκτα συνέβησαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας, κατά την ολιγόλεπτη διακοπή της χθεσινοβραδινής (Πέμπτη 8/12) συνεδρίασης. Από την πλευρά μου, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και διέκοψα την συνεδρίαση ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη. Όπως ξεκαθάρισα από την πρώτη στιγμή, επαναλαμβάνω και τώρα ότι επιθετικές συμπεριφορές, ύβρεις, ακραίες τοποθετήσεις και προσωπικές επιθέσεις δεν έχουν καμία θέση στο Συμβούλιό μας και δεν γίνονται ανεκτές ούτε από εμάς, ούτε από τους δημότες μας».

Θεσσαλονίκη: Το ηχητικό ντοκουμέντο με τους διαλόγους των αστυνομικών μετά την αιματηρή καταδίωξη

Το ηχητικό ντοκουμέντο από τους διαλόγους των αστυνομικών μετά την αιματηρή καταδίωξη στην Θεσσαλονίκη, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός 16χρονου Ρομά στο κεφάλι, αποκάλυψε ο ΑΝΤ1.

Η στιγμή που ξεχωρίζει είναι εκείνη που το Κέντρο Επιχειρήσεων ενημερώνεται για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά.

Η ώρα είναι ένα δευτερόλεπτο πριν την μία τα ξημερώματα της Δευτέρας όταν ο κόβεται η απόδειξη βενζίνης για τον 16χρονο Ρομά. Μπαίνει στο αυτοκίνητο, πατάει γκάζι και εξαφανίζεται, οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είναι στο σημείο, ξεκινούν την καταδίωξη και αμέσως κάνουν την πρώτη κλήση στο κέντρο.

Ενώ ενημερώνουν για την καταδίωξη αγροτικού οχήματος με ένα άτομο, το σήμα χάνεται. Το κέντρο δίνει εντολή στην ΟΠΚΕ να συνδράμει και αμέσως γίνεται γνωστό ότι το αυτοκίνητο έχει προσκρούσει σε κατάστημα. Αρκετά λεπτά μετά, όπως θα ακούγεται στο ηχητικό που παρουσιάζει αποκλειστικά ο ΑΝΤ1, οι αστυνομικοί μιλούν για τραυματισμό χωρίς επικοινωνία με το θύμα.

  • ΚΕΝΤΡΟ: Το όχημα ασφαλίζεται εκεί ή όχι;
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Όχι είναι τρακαρισμένο. Όχι. Οι πόρτες ανοιχτές.
  • ΚΕΝΤΡΟ: Αυτός μιλάει, συνεννοείται πριν φύγει; Έφυγε;
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Όχι…όχι…όχι…
  • ΚΕΝΤΡΟ: Δεν συνεννοείται;
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Τώρα μόλις έφυγε το ασθενοφόρο.
  • ΚΕΝΤΡΟ: Ναι… για το τι θα κάνουμε με το όχημα αυτό λέω εγώ….

Με καθυστέρηση η ενημέρωση για τον πυροβολισμό

Το Κέντρο προσπερνά τον τραυματισμό αφού έχει φτάσει ασθενοφόρο και εξακολουθεί να ρωτάει συνεχώς τους αστυνομικούς για το όχημα, ενώ ξαφνικά στη 1 και 30 μετά τα μεσάνυχτα, μέσω τηλεφώνου γίνεται λόγος για πυροβολισμό, δεν χρησιμοποιούν τον ασύρματο ούτε για την απόπειρα εμβολισμού αλλά ούτε για τους πυροβολισμούς.

Οι επίμαχες συνομιλίες

  • ΚΕΝΤΡΟ: Εσείς όταν πάτε Κορδελιό για την προανάκριση για την απείθεια κι αυτά, για το περιστατικό για τις καταθέσεις… Τώρα το όχημα τι θα κάνουμε…Το όχημα κλειδώνεται, δεν κλειδώνεται;
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Το όχημα δεν κλειδώνεται, όχι . Συνάδελφε με ακούς;
  • ΚΕΝΤΡΟ: Ναι
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Τώρα με λέει ο συνάδελφος ότι πυροβόλησε… ότι μάλλον είναι από τον πυροβολισμό τραυματισμένος.
  • ΚΕΝΤΡΟ: Ποιον πυροβ…τι πυροβολισμό; Είχε πυροβολισμούς;
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Ο συνάδελφος με είπε τώρα από την άλλη μηχανή.
  • ΚΕΝΤΡΟ: Πυροβόλησε συνάδελφος; Δικός μας;
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Ναι.. ναι…

Σε εκείνο το σημείο επικρατεί το απόλυτο σοκ με τον αστυνομικό στο κέντρο να κάνει μια μεγάλη παύση μέχρι να κάνει την καθοριστική ερώτηση:

  • ΚΕΝΤΡΟ: Που είναι τραυματισμένος, στο κεφάλι;
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Στο κεφάλι ναι…
  • ΚΕΝΤΡΟ: ΟΚ… Δώσε μου μισό λεπτό λίγο…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ