Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στην Αχαΐα

Σεισμός μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Αχαΐα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 21 χλμ. δυτικά της Κλειτορίας Αχαΐας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 24,1 χλμ.

Λαμία: Μαζική δηλητηρίαση αδέσποτων σκύλων στην Πελασγεία – Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη

Τουλάχιστον 4 αδέσποτα σκυλιά βρήκαν μαρτυρικό θάνατο, από φόλα που έριξε ασυνείδητος στην περιοχή Πελασγεία στην Ανατολική Φθιώτιδα.

Ωστόσο υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σημαντικά, καθώς λείπουν από το ίδιο σημείο άλλα τρία σκυλιά, ενώ τα γαυγίσματα έχουν σιγήσει σε ολόκληρο σχεδόν το χωριό κάτι που μαρτυρά ότι ο θάνατος έχει «χτυπήσει» και σε άλλα σημεία!

Ενδεικτικό ότι τα άτυχα ζώα δηλητηριάστηκαν με φόλες είναι η κλινική εικόνα τους πριν εκπνεύσουν.

«Μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, τα σκυλιά δηλητηριάστηκαν μπροστά στα μάτια κατοίκων ακόμη και μικρών παιδιών.

Αρχικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Στυλίδας για την εποπτεία και φροντίδα των Αδέσποτων Ζώων Δημήτρης Καραγκούνης, εντόπισε δύο νεκρά σκυλιά το πρωί της Τρίτης (13/2).

Ένα ακόμη σκυλί εντοπίστηκε την ίδια ημέρα το απόγευμα έξω από σπίτι κοντά στην πλατεία του χωριού και το τελευταίο το πρωί της Τετάρτης (14/2) κοντά στο νηπιαγωγείο.

Όλα τους ήταν με αφρούς στο στόμα, δείγμα ότι δηλητηριάστηκαν από φόλα, που κάποιο ανθρωπόμορφο τέρας σκόρπισε σε διάφορα σημεία του χωριού. Χαρακτηριστικά το τελευταίο σκυλάκι, βρήκε μαρτυρικό θάνατο μπροστά στα μάτια πολλών κατοίκων ανάμεσά τους και παιδιά. Παρά τις ενέργειες κατοίκου, με ένεση ατροπίνης να το σώσει, το σκυλάκι δεν τα κατάφερε.

Συγκλονισμένη η εκπαιδευτικός Δέσποινα Εξάρχου που τα φρόντιζε, υπέβαλλε μήνυση και της υπόθεσης έχει επιληφθεί το ΑΤ Στυλίδας. Σύμφωνα με το νόμο θα γίνουν οι ενέργειες για να εντοπιστεί ο δολοφόνος, που έσπειρε το δηλητήριο αδιαφορώντας πόσες σκυλίσιες ζωές θα αφαιρέσει, αλλά και το αν θα κινδυνεύσει άνθρωπος, καθώς τα σκυλιά ήταν σε κατοικημένη περιοχή.

Να σημειώσουμε επίσης, ότι υπάρχει η βεβαιότητα ότι την ίδια «τύχη» είχαν και τα υπόλοιπα σκυλιά της περιοχής, καθώς τις τελευταίες ώρες έχουν όλα εξαφανιστεί!

Ο δράστης ή οι δράστες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η πράξη τους είναι κακουργηματική και τιμωρείται με ποινή κάθειρξη μέχρι δέκα (10) έτη και με χρηματική ποινή μέχρι πεντακόσιες (500) ημερήσιες μονάδες, το ύψος εκάστης των οποίων ορίζεται από πενήντα (50) έως εκατό (100) ευρώ., ενώ συγχρόνως υπάρχει και διοικητικό πρόστιμο 30.000 έως 50.000 ευρώ για κάθε ζώο και για κάθε περιστατικό, που καταβάλλεται στο δήμο.

Παγκρήτιο: Αναστολή της λειτουργίας του για το διήμερο 15 και 16 Φεβρουαρίου αποφάσισε ο δήμος Ηρακλείου

Την αναστολή λειτουργίας του Παγκρητίου Σταδίου το 2ήμερο της 15ης και 16ης Φεβρουαρίου ανακοίνωσε ο δήμος Ηρακλείου, «με γνώμονα την ασφάλεια των χρηστών και έπειτα από σχετική ενημέρωση των μηχανικών που έχουν αναλάβει την αποκατάσταση του ανατολικού στεγάστρου του Παγκρητίου Σταδίου» όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως σημειώνεται «αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του για την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, λόγω των αναμενόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν και δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων εργασιών» με την επισήμανση ότι «επόμενη ενημέρωση για την λειτουργία του σταδίου θα γίνει την Παρασκευή 16/02/2024, στις 14:00».

Τέμπη: Aίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο πρώην επιθεωρητής του ΟΣΕ Λάρισας – ΒΙΝΤΕΟ

Aίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε στις 13 Φεβρουαρίου, στον ειδικό εφέτη ανακριτή Λάρισας ο προϊστάμενος του τμήματος Επιθεώρησης Λάρισας του ΟΣΕ, την περίοδο του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Μαζί με τον σταθμάρχη Λάρισας, που είχε βάρδια τη μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, παραμένουν για πάνω από δέκα μήνες προφυλακισμένοι, κατηγορούμενοι μεταξύ άλλων για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών.

Το πρώτο αίτημα αποφυλάκισης που είχε καταθέσει τον περασμένο Ιούλιο απορρίφθηκε από τον εφέτη ανακριτή, ενώ το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας με βούλευμά του είχε παρατείνει την προσωρινή του κράτηση έως την 31η Μαρτίου 2024. Την πολυσέλιδη αίτηση υπογράφουν οι συνήγοροι Θέμης Σοφός και Γιάννης Γλύκας.

Την ειδική συνεδρίαση της  εξεταστικής επιτροπής στις 28 Φεβρουαρίου όπου και συμπληρώνεται ένας χρόνος από την τραγωδία, ζητούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Στις 28 Φεβρουαρίου, με εγκύκλιο που εστάλη προς όλους τους ναούς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και προς όλες τις Μητροπόλεις από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, καλούνται  να προβούν σε 57 πένθιμες κωδωνοκρουσίες, ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος.

Θεσσαλονίκη: Ληστής επιτίθεται με μαχαίρι σε αστυνομικό που πήγε να τον συλλάβει – ΒΙΝΤΕΟ

Μια σειρά ληστειών κατάφεραν να εξιχνιάσουν αστυνομικοί της Ασφάλειας στη Θεσσαλονίκης με την επ’ αυτοφώρω σύλληψη δύο 19χρονων ημεδαπών και ενός 22χρονου Γεωργιανού για ληστεία και απόπειρα ληστείας σε καταστήματα ψιλικών και καφέ στην Καλαμαριά.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που ακολούθησε της σύλληψης οι δράστες μαζί με ακόμα τέσσερις συνεργούς είχαν πραγματοποιήσει ληστείες σε 13 καταστήματα ψιλικών – καφέ από τον περασμένο Αύγουστο σε Καλαμαριά, Πυλαία και Ξηροκρήνη.

Η λεία από τις ληστείες ξεπερνά τα 20.000 ευρώ (20.643), ενώ τα τσιγάρα που άρπαξαν από τα καταστήματα έχουν αξία που αγγίζει τα 6.600 ευρώ.

Σε βίντεο ντοκουμέντο που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha καταγράφεται η δράση και τη σύλληψη του 19χρονου δράστη.

Ο 19χρονος μπαίνει στο κατάστημα και πήρε τα χρήματα με την απειλή μαχαιριού. Την ώρα εκείνη μπαίνει στο ψιλικατζίδικο αστυνομικός, ο οποίος και τον ακινητοποίησε, παρά την επίθεση που δέχθηκε από τον δράστη.

Πάτρα: Παραλίγο τραγωδία σε κυνήγι αγριογούρουνου – Πυροβόλησε τον ξάδελφό του

Παραλίγο τραγωδία στο Παναχαϊκό, όταν ένας άνδρας τραυματίστηκε από πυρά κατά τη διάρκεια κυνηγιού αγριογούρουνου.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης (14/2). Ένας από τους κυνηγούς πυροβόλησε κατά λάθος τον ξάδελφό του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στην κοιλιακή χώρα.

Ο τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες  βοήθειες, ενώ ο άνδρας που πυροβόλησε συνελήφθη για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια. Στη συνέχεια, και με προφορική εντολή του εισαγγελέα Πάτρα, αφέθηκε ελεύθερος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ