Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Τραγωδία στη Ραφήνα: Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα πεζό – Συνελήφθη ο οδηγός

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Ραφήνα, καθώς ένας 63χρονος παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΡΤ, το περιστατικό σημειώθηκε πριν τα μεσάνυχτα, όταν αυτοκίνητο που κινούνταν επί της οδού Φλέμινγκ 70 στη Ραφήνα,-ερχόμενο από το λιμάνι- και κατευθυνόταν προς την Λεωφόρο Μαραθώνος, παρέσυρε τον άτυχο άνδρα.

Στο σημείο έσπευσαν το Ανακριτικό τμήμα της Τροχαίας και το ΕΚΑΒ. Ο 63χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη.

Πάτρα: Μετά την κακοκαιρία η θάλασσα του Ρίο άλλαξε… χρώμα

Μοναδικές εικόνες καταγράφηκαν μετά την κακοκαιρία της Τρίτης 22 Νοεμβρίου στην Πάτρα και συγκεκριμένα στη θάλασσα του Ρίου.

Τα λασπόνερα που εξέβαλε ο Σέλεμνος ποταμός στον Πατραϊκό κόλπο, μετά την κακοκαιρία της Τρίτης, δημιούργησαν ένα αν μη τι άλλο εντυπωσιακό σκηνικό στο Ρίο.

Ζωγράφου: Φωτιά σε αυτοκίνητα – Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική έπειτα από κλήση που δέχτηκε για φωτιά σε αυτοκίνητα στου Ζωγράφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η κινητοποίηση ήταν άμεση και δόθηκε εντολή για να φύγουν τρία οχήματα της πυροσβεστικής.

Ωστόσο, όταν έφτασε στο σημείο το πρώτο πυροσβεστικό όχημα, η φωτιά είχε σβήσει, δίχως να γίνει κάποια ενέργεια κατάσβεσης.

Έτσι, η πυροσβεστική ακύρωσε τα άλλα δύο οχήματα. Άγνωστος παραμένει ακόμα, ο αριθμός των αυτοκινήτων που είχαν πιάσει φωτιά.

Θεσσαλονίκη: Εξαφάνιση 16χρονης – Συναγερμός στις Αρχές

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές Αρχές για την εξαφάνιση 16χρονης από την Θεσσαλονίκη. Η ανήλικη έχει να δώσει σημεία ζωής σχεδόν τρεις μήνες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»

«Στις 06/09/2022, εξαφανίστηκε από την περιοχή της Θεσσαλονίκης η Μπεμπέκα Σ. 16 ετών. Το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώθηκε την Τετάρτη, 23/11/22 για την εξαφάνιση της ανήλικης και άμεσα προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της, καθώς συντρέχουν λόγοι που θέτουν τη ζωή της σε κίνδυνο.

Είναι άγνωστο τι φορούσε την ημέρα που εξαφανίστηκε. Συνηθίζει να φοράει αθλητικές φόρμες, δαχτυλίδια και αλυσίδες στο λαιμό

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, όλο το 24ωρο, στην “Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000” καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής MissingAlertapp οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση. Μπορείτε να την κατεβάσετε για Android κινητά εδώ και για Apple κινητά εδώ».

Ηράκλειο: Πήρε πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στα 88 και πάει για μεταπτυχιακό

Το όνειρο που περίμενε μια ζωή ο κύριος Δημήτρης Μουδατσάκης πήρε σήμερα σάρκα και οστά. Ο άνθρωπος που πριν από δέκα χρόνια, όταν ήταν 78 χρονών, ξαναγύρισε στο σχολείο με σκοπό να δώσει πανελλήνιες και να περάσει στο πανεπιστήμιο, την Τετάρτη 23/11 πήρε στα χέρια του το πολυπόθητο πτυχίο.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, μετά από σπουδές τεσσάρων χρόνων στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο κ. Δημήτρης δεν είναι πια ο πιο ηλικιωμένος φοιτητής, αλλά ο πιο ηλικιωμένος πτυχιούχος.

Τέσσερα χρόνια σκληρής δουλειάς, συστηματικής μελέτης και ατελείωτων πήγαινε-έλα με το υπεραστικό λεωφορείο από το Ηράκλειο στο Ρέθυμνο, ο 88χρονος φοιτητής ήταν εξαιρετικά συνεπής. Δεν έκανε καμία απουσία, δεν έχασε κανένα μάθημα και σήμερα, 4 χρόνια μετά την εισαγωγή του στη σχολή που ονειρευόταν, κρατάει στα χέρια του το πτυχίο του.

Κοντά του είχε τα παιδιά και τα εγγόνια του που καμάρωσαν έναν άνθρωπο πρότυπο, όχι μόνο για την επιμονή, την υπομονή, τη ζωντάνια, τη νεανική του διάθεση, την πνευματική του διαύγεια, την άοκνη προσπάθεια να τελειώσει μια απαιτητική σχολή αλλά και για τον εξαίρετο χαρακτήρα του που συγκινεί όποιον έχει την τύχη να τον κάνει παρέα.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο, ο κ. Δημήτρης Μουδατσάκης καταχειροκροτήθηκε και παρέλαβε τον πολυπόθητο πάπυρο μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, επευφημιών και πανηγυρισμού. Έκλεισε έτσι έναν κύκλο και ετοιμάζει τον επόμενο. Ένα μεταπτυχιακό; Ίσως. Όλοι εμείς θα είμαστε εδώ για να θαυμάσουμε έναν άνθρωπο που αποτελεί παράδειγμα.

Χανιά: Αθλήτρια βόλεϊ μήνυσε τον προπονητή της αντίπαλης ομάδας για χειροδικία

Επίθεση και χειροδικία από προπονητή αντίπαλης ομάδας επειδή δεν έσβησε τα φώτα στα αποδυτήρια, κατήγγειλε στην Αστυνομία αθλήτρια βόλεϊ του ΣΦΠ Χανίων. Όπως ανέφερε η ίδια σε επιστολή της στα “Χανιώτικα Νέα”, υπέβαλε μήνυση στην Αστυνομία ενώ μεταφέρθηκε και στο Νοσοκομείο για προληπτικό έλεγχο.

Σύμφωνα με την μήνυση που κατέθεσε η αθλήτρια το περιστατικό συνέβη κατά την διάρκεια αγώνα που πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2022. Η αθλήτρια προσθέτει πως όταν στη συνέχεια διαμαρτυρήθηκε για τον τρόπο με τον οποίο της μίλησε ο προπονητής «με άρπαξε από τα μαλλιά και με χτύπησε στο στήθος». Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό σημειώθηκε μπροστά σε μία συμπαίκτρια της και στους διαιτητές της συνάντησης.

Ο σύλλογος της αθλήτριας εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας τα εξής:

1. Ο ΣΦΠ Χανιά Βόλεϊ αναφορικά με την καταγγελία της αθλήτριας του Συλλόγου μας Καλορμάκης Σοφίας, για φραστική επίθεση και χειροδικία από προπονητή άλλου σωματείου αναφέρει τα εξής: λαμβάνοντας υπ’ όψιν την μήνυση της αθλήτριας που κατέθεσε στην Αστυνομική διεύθυνση Χανίων προς τον προπονητή που έπραξε τα προαναφερθέντα, αφού παρελήφθη από την Ε.Σ.ΠΕ.Κ η επίσημη έκθεση των διαιτητών που ήταν ορισμένοι στον αγώνα βόλεϊ Γυναικών την 20 Νοε. 2022 και τέλος την μαρτυρία της Αρχηγού της ομάδας του Συλλόγου που επίσης ήταν παρούσα στο περιστατικό, αποφάσισε την έκτακτη συνέλευση του ΔΣ η οποία έλαβε χώρα την 23 Νοε 2022 όπου και αποφασίστηκαν τα κάτωθι :

α. Σύσσωμο το ΔΣ του Συλλόγου καταδικάζει το περιστατικό και προτρέπει κάθε αθλητή/τρια να καταγγείλει άμεσα στις αρχές, οποιαδήποτε είδους βία αντιμετωπίσει.

β. Προτείνει στην Ε.Σ.ΠΕ.Κ να λάβει κατάθεση και από τους υπόλοιπους μάρτυρες (κ. Αγγελίδη και κα Τζανετέα) που ήταν παρόντες στο περιστατικό.

γ. Ο Σύλλογος θα είναι στο πλευρό της αθλήτριας του όπου αυτό απαιτηθεί.

δ. Να εκδοθεί άμεσα δελτίο τύπου προς τα ΜΜΕ για ενημέρωση τους ως προς τις επίσημες αποφάσεις του ΔΣ του Συλλόγου, που αφορούν το συγκεκριμένο περιστατικό.

2. Ο Σύλλογος μας προχώρησε στην καταδίκη του περιστατικού αυτού, διότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν συνάδουν με το σύνολο των αρχών και των αξιών με τις οποίες ο αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός εμπλούτισε τον αθλητισμό, προάγοντας τον σε μέσο εξάσκησης του σώματος, καλλιέργειας του πνεύματος, εξευγενισμού της ψυχής και σύσφιξης των ανθρώπινων σχέσεων, κοινώς το Αθλητικό Ιδεώδες

Νέες καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών ΑμΕΑ σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Αττική – Απειλές και σε γονείς

Νέες καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών στο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Αττική με γονείς να υποστηρίζουν ότι υπάλληλοι χτυπούσαν τα παιδιά τους και απειλούσαν τους ίδιους να μην μιλήσουν.

Τα στόματα ανοίγουν και οι καταγγελίες, μετά την αποκάλυψη του ΑΝΤ1 για το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Αττική, πληθαίνουν. Ξυλοδαρμοί, απειλές και βίαιη συμπεριφορά καταγγέλλει  μητέρα για τον 15χρονο παιδί της με αναπηρία που πήγαινε για δύο χρόνια στο συγκεκριμένο Κέντρο.

«Ερχόταν το παιδί και μου έλεγε “ο Γιάννης μου σφίγγει τα χέρια, με πονάει, δέρνει τα παιδιά. Με έδειρε ο Γιάννης, δεν καθόμουν καλά. Πάλι με πόνεσε ο Γιάννης“».

Τόσο η συγκεκριμένη μητέρα, όσο και κυρία Ρουμπίνη Βρυώνη είχαν κάνει πριν από δύο χρόνια αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη, όταν τα παιδιά τους επέστρεψαν αλλαγμένα, όπως υποστηρίζουν, από κατασκηνωτικό πρόγραμμα που διοργάνωνε το Κέντρο.

«Το είδα το παιδί αδυνατισμένο με ένα χαμένο βλέμμα. Πήγα στην ΓΑΔΑ και είπα όλα αυτά που είχα στείλει και στον Συνήγορο του Πολίτη».

Οι καταγγελίες που φτάνουν και στο κοινωνικό δίκτυο 4amea κάνουν λόγο για κακοποιητικές συμπεριφορές προς τα παιδιά, αλλά και για επειλές  προς τους γονείς για να μην μιλήσουν. Όπως δήλωσε η ηθοποιός Νένα Χρονοπούλου «μια γιαγιά που της είχε έρθει το παιδάκι της  με μια δαγκωνιά στο μάγουλο της είπαν να μην τολμήσει να πει ότι έγινε αυτό εδώ γιατί θα υπογράψουμε ότι μας ήρθε έτσι το παιδί από το σπίτι και θα σου πάρουμε το παιδί με εισαγγελική παραγγελία».

Να σημειωθεί ότι ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Κέντρου δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καμία καταδικαστική απόφαση, ούτε ποινική δίωξη σε βάρος των εκπροσώπων του Κέντρου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ