Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Άρτα: Βγήκε στον δρόμο και φώναζε «σκότωσα τον αδελφό μου» – Οι γείτονες ενημέρωσαν την αστυνομία για τη δολοφονία

Οικονομικοί λόγοι ήταν η αιτία του καβγά που είχαν σήμερα το μεσημέρι ο 60χρονος και ο 55χρονος αδελφός του, στην Άρτα, και είχε ως αποτέλεσμα ο πρώτος να ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου τον δεύτερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, τα δύο αδέλφια ήταν διαζευγμένα και συγκατοικούσαν στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων.

Οι δυο τους, ωστόσο, είχαν συχνούς καβγάδες, κυρίως για οικονομικούς λόγους, και προκαλούσαν διαρκώς φασαρίες στην γειτονιά τους.

Έναν παρόμοιο καβγά είχαν και σήμερα το μεσημέρι. Ο 60χρονος, που αντιμετωπίζει προβλήματα αλκοολισμού όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, χτύπησε με τα χέρια του τον 55χρονο αδελφό του, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να χάσει τη ζωή του.

Αμέσως μετά, βγήκε στον δρόμο και άρχισε να φωνάζει πως «σκότωσα τον αδελφό μου».

Οι γείτονες ήταν εκείνοι που κάλεσαν τις αστυνομικές Αρχές, που έσπευσαν στο σημείο και συνέλαβαν τον 60χρονο, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνονται τα εξής:

«Συνελήφθη σήμερα το απόγευμα σε περιοχή της Άρτας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, νωρίτερα στην αυλή του σπιτιού του, ο κατηγορούμενος κατάφερε χτυπήματα στον αδελφό του, με τον οποίο συνοικούσε, με αποτέλεσμα το θάνατό του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας».

ΕΛ.ΑΣ.: Συνελήφθη οδηγός ταξί για απάτη – Είχε πειράξει το ταξίμετρο και χρέωνε μεγαλύτερο κόμιστρο

Συνελήφθη οδηγός ταξί για είσπραξη κομίστρου μεγαλύτερου του επιτρεπόμενου, έπειτα από σκόπιμη επέμβαση στο ταξίμετρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για τον εντοπισμό παραβατικών συμπεριφορών επαγγελματιών οδηγών, συνελήφθη, την 15-11-2022 στο Μοναστηράκι, 58χρονος αλλοδαπός οδηγός Ε.Δ.Χ. οχήματος (ταξί), από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Ειδικότερα, ο εν λόγω οδηγός εντοπίστηκε να προβαίνει σε προφορική συμφωνία με (2) αλλοδαπούς τουρίστες για το αντίτιμο της διαδρομής μέχρι τον Πειραιά, το οποίο προσέγγιζε το τριπλάσιο της συνήθους αξίας διαδρομής.

Από τον περαιτέρω τροχονομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι δεν έκανε χρήση ταξιμέτρου, το οποίο είχε σκοπίμως καλυμμένο με κινητό τηλέφωνο, στο οποίο είχε εγκατεστημένη εφαρμογή λειτουργίας ταξιμέτρου, που ήταν ρυθμισμένη να χρεώνει επιπλέον του προβλεπομένου ποσού στο τέλος της διαδρομής.

Εκτός αυτού, διακριβώθηκε ότι είχε επέμβει στην ταμειακή μηχανή, έχοντας σπάσει την σφραγίδα και τοποθετήσει πρόσθετη συνδεσμολογία, προκειμένου να την μπλοκάρει και να μην εκδίδει αποδείξεις.

Ως εκ τούτου, ο εν λόγω οδηγός συνελήφθη για είσπραξη κομίστρου μεγαλύτερου του επιτρεπόμενου από τις κείμενες διατάξεις, σκόπιμη επέμβαση στο ταξίμετρο και απάτη.

Επιπρόσθετα, του επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και οι παρεπόμενες διοικητικές ποινές, όπως επίσης ενημερώθηκε το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο οδηγών ΤΑΞΙ.

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι έλεγχοι, με στόχο την αποκατάσταση της νομιμότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους μετακινούμενους πολίτες, θα συνεχιστούν.

Δείτε το βίντεο της ΕΛ.ΑΣ.:

Ηράκλειο: Αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του – Ένας τραυματίας

Νέο τροχαίο με τραυματισμό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας cretalive.gr, αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του ενώ κινούταν στο δρόμο Ηρακλείου-Μοιρών.

Το ΕΚΑΒ παρέλαβε έναν αλλοδαπό άνδρα σε οξεία μέθη, και τον μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Στο σημείο έσπευσε και η ΕΛ.ΑΣ., ενώ η κυκλοφορία συνεχίζεται κανονικά.

Αχαρνές: Πίτμπουλ κατασπάραξε σκύλο μπροστά σε δύο μικρά παιδιά

Εξαγριωμένο Πίτμπουλ μαζί με συνοδεία άλλου σκύλου κατασπάραξαν σκυλάκι που βρισκόταν στην απογευματινή βόλτα της οικογένειας στα μεγάλα Σχοίνα στις Αχαρνές.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα acharnaika-nea.gr, το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου στην οδό Αιτωλικού στις Αχαρνές όταν η οικογένεια έκανε την απογευματινή της βόλτα στη γειτονιά τους μαζί με τα παιδιά τους, ένα αγοράκι 4 ετών και το κοριτσάκι τους 7 ετών και μαζί είχαν και το σκυλάκι της οικογένειας.

Τότε εμφανίστηκαν δύο σκυλιά πολύ άγρια το ένα από αυτά πίτμπουλ και άρπαξαν το σκυλάκι και άρχισαν να το δαγκώνουν και να το σέρνουν μπροστά στα έντρομα μάτια των μικρών παιδιών. Στη θέα αυτού που συνέβαινε η οικογένεια άρχισε να ουρλιάζει, να πετάει πέτρες και να φωνάζει ζητώντας βοήθεια.

Τα σκυλιά αφού έσυραν το σκυλάκι στο χώρο που κατοικεί το πίτμπουλ το αποτελείωσαν. Η οικογένεια αφού βρήκε το χώρο που είχαν σύρει το σκυλάκι τους χωρίς τη βοήθεια της ιδιοκτήτριας η οποία δε βγήκε καν στην αυλή παρόλες τις φωνές, το πήραν και το πήγαν σε κλινική ζώων μήπως και σωθεί αλλά ο κτηνίατρος είπε ότι το ζώο το έχουν κατασπαράξει και επιβεβαίωσε το θάνατό του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ