Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Βάσω Τσαβδαρίδου: Γιατί η πρωταθλήτρια της γυμναστικής αρνήθηκε να παραλάβει βραβείο

Η πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Βάσω Τσαβδαρίδου αρνήθηκε να παραλάβει βραβείο της Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για εκκρεμείς καταγγελίες που αφορούν σε κακοποίηση αθλητών.

Όπως είπε, η καταγγελία που έκανε η ίδια και άλλοι 26 αθλητές στην υπόθεση #metoo στη γυμναστική παραμένει σε εκκρεμότητα.

«Θέλω σήμερα να μην πάρω αυτό το βραβείο γιατί εκκρεμεί αυτή η κατάσταση και οι καταγγέλλοντες αθλητές δεν έχουμε δικαιωθεί ηθικά ακόμα. Περιμένουμε όλοι να κάνει η ΕΠΟ αυτό που οφείλει έτσι ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα. Γιατί μόνο έτσι θα δούμε χαμόγελα και μεγάλες επιτυχίες. Δεν θέλω να μειώσω στο ελάχιστο τη στιγμή αυτή», είπε, εξηγώντας γιατί δεν παρέλαβε το βραβείο.

Η βράβευση έγινε στο περιθώριο τους διεθνούς κυπέλου ενόργανης γυμναστικής στο κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας, στην Καλαμαριά.

Η υπόθεση των καταγγελιών των αθλητών της γυμναστικής είχε προκαλέσει σάλο καθώς στρέφονταν κατά προπονητών και παραγόντων. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, κακοποιούσαν τις ανήλικες αθλήτριες για να έχουν καλύτερες επιδόσεις, ενώ είχαν γίνει αναφορές και για σεξουαλική παρενόχληση.

Οι περιγραφές των αθλητριών για τα μαρτύρια που περνούσαν είχαν συγκλονίσει. Όμως παρά την παρέμβαση του εισαγγελέα, η δικογραφία με τις 22 πρώτες καταγγελίες είχε τεθεί στο αρχείο καθώς οι πράξεις είχαν παραγραφεί.  Αυτό που προξένησε εντύπωση, σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι πως και η γυμναστική ομοσπονδία, δεν παρέπεμψε τις καταγγελίες στα πειθαρχικά όργανα της, με το αιτιολογικό ότι παραγράφηκαν ποινικά, παρότι τα πειθαρχικά αδικήματα δεν εμπίπτουν σε καθεστώς παραγραφής στην ομοσπονδία.

Πάντως η υπόθεση εξετάζεται σε πειθαρχικό επίπεδο από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Λάρισα: Οδηγός παρέσυρε, σκότωσε και εγκατέλειψε 50χρονο – Παραδόθηκε στις αρχές μία 39χρονη

Μια 39χρονη παραδόθηκε στις αρχές και παραδέχθηκε ότι είναι η οδηγός που παρέσυρε με το αυτοκίνητό της το απόγευμα της Παρασκευής έναν 56χρονο άνδρα με αποτέλεσμα εκείνος να τραυματιστεί θανάσιμα, στον δρόμο Γιάννουλης – Αμπελώνα, έξω από τη Λάρισα.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, η 39χρονη προσήλθε το βράδυ του Σαββάτου αυτοβούλως στο Τμήμα Τροχαίας Λάρισας, όπου και παραδέχθηκε ότι ήταν η οδηγός του μοιραίου οχήματος. Η γυναίκα παραδόθηκε και είπε στους αστυνομικούς ότι φοβήθηκε από τα όσα συνέβησαν και γι’ αυτό τον λόγο εγκατέλειψε στο σημείο του δυστυχήματος.

Σε βάρος της 39χρονης σχηματίστηκε δικογραφία και αμέσως μετά αφέθηκε ελεύθερη.

Νέος σεισμός στην Κρήτη

Νέος σεισμός μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν από τις 9 το βράδυ της Κυριακής στην Κρήτη. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή, 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ζάκρου, ενώ το εστιακό βάθος του εκτιμήθηκε στα 20 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο.

σεισμός Κρήτη

High tech κλοπή στη Γλυφάδα: Άρπαξαν 10.000 ευρώ από αυτοκίνητο με… τηλεκοντρόλ

Θύμα κλοπής, με τη χρήση της τεχνολογίας, έπεσε ένας οδοντίατρος στη Γλυφάδα.

Οι δράστες άρπαξαν από το αυτοκίνητο του οδοντιάτρου το ποσό των 10.000 ευρώ, με… ηλεκτρονική ενέδρα.  Το θύμα πάρκαρε το αυτοκίνητό του στην περιοχή της Γλυφάδας και πάτησε το τηλεκοντρόλ για να κλειδώσει το όχημα. Ακούγοντας τον χαρακτηριστικό ήχο, θεώρησε, όπως ήταν λογικό, ότι είχε κλειδώσει το αυτοκίνητό του. Όμως έπεσε στην “παγίδα”.

Το αυτοκίνητό του δεν κλείδωσε στην πραγματικότητα. Κι αυτό, γιατί δύο επιτήδειοι που τον παρακολουθούσαν, πάτησαν ταυτόχρονα το κουμπί στο δικό τους τηλεκοντρόλ, με αποτέλεσμα να ακυρώσουν το κλείδωμα.

Έτσι, όταν ο οδοντίατρος απομακρύνθηκε, ανυποψίαστος, από το ΙΧ, οι δράστες πλησίασαν το αυτοκίνητό του, άνοιξαν το πορτ μπαγκάζ, πήραν μια τσάντα που είχε 10.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν. Οι δράστες παραμένουν άφαντοι.

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν έχουν εξαρθρωθεί κι άλλες συμμορίες που δρουν με τον ίδιο τρόπο.

Τροχαίο με δύο τραυματίες στη γέφυρα Ευήνου

Αυτοκίνητο έπεσε πριν λίγη ώρα πάνω στις μπάρες της γκρεμισμένης γέφυρας του Εύηνου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ατόμων.

Όπως αναφέρει το nafpaktianews, στο σημείο έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα καθώς έγινε επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός ατόμου, όπως και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Μεσολογγίου που πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες και στη συνέχεια τους μετέφερε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι καταγράφεται ακόμη ένα τροχαίο χωρίς ακόμη να έχει νυχτώσει. Στο σημείο υπάρχει σήμανση δυστυχώς όμως τα ατυχήματα αυξάνονται.

Έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί η τροχαία Μεσολογγίου.

Αργολίδα: Σοκ στο Τολό από τον θάνατο 32χρονου επιχειρηματία – Σκοτώθηκε σε τροχαίο

Θλίψη σκόρπισε στο Τολό της Αργολίδας η είδηση του θανάτου γνωστού επιχειρηματία. Ο Παναγιώτης Ιωάννου, που ήταν Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Κορινθία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα argolikeseidhseis, το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην παράλληλη συνδετήρια οδό και συγκεκριμένα στον κόμβο της αρχαίας Νεμέας με την παλαιά εθνική οδό Κορίνθου – Άργους, κοντά στα Δερβενάκια. Ο 32χρονος επιστρέφοντας από την Αθήνα με την μηχανή που οδηγούσε, συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενο ΙΧ, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες.

Ο 32χρονος Πήτερ όπως συνήθιζαν να τον φωνάζουν οι φίλοι του, ήταν πολύ δραστήριος και συνέβαλε αποφασιστικά στην αναβάθμιση του Επαγγελματικού Συλλόγου Τολού δίνοντας νέα πνοή στην επιχειρηματικότητα του τόπου του.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ