Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Aρπάχτηκαν για μια… ξαπλώστρα – Άγριος καβγάς σε παραλία της Πάτρας

Άγριος καβγάς ξέσπασε την Τετάρτη σε παραλία της Πάτρας ανάμεσα σε δύο λουόμενους για μια… ξαπλώστρα.

Όλα ξεκίνησαν όταν λουόμενος έβαλε την πετσέτα του πάνω σε μια ξαπλώστρα και απομακρύνθηκε. Την ίδια ξαπλώστρα όμως «έβαλε στο μάτι» άλλος ένας λουόμενος ο οποίος πέταξε κάτω την πετσέτα που ήταν πάνω σε αυτήν, άπλωσε τη δική του και ξάπλωσε.

Σύμφωνα με το Tempo24.news, όταν ο προηγούμενος αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί πήγε και τού ζήτησε τον λόγο με αποτέλεσμα να ακολουθήσει άγριος καβγάς. Στη συνέχεια κλήθηκε η αστυνομία όμως ο «καταληψίας» είχε εξαφανιστεί.

Γηροκομείο Χανίων: Αποφυλακίζονται λόγω 18μηνου οι βασικοί κατηγορούμενοι

Αποφυλακίζονται υπό όρους μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο, οι βασικοί κατηγορούμενοι στην πολύκροτη υπόθεση του γηροκομείου Χανίων καθώς τις ημέρες εκείνες συμπληρώνεται το 18μηνο προσωρινής κράτησης τους. Πρόκειται για τις ιδιοκτήτριες της δομής, μητέρα και κόρη, και δύο γιατρούς, έναν γενικό ιατρό και έναν ψυχίατρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive.gr, ο προσδιορισμός εκδίκασης της πολύκροτης υπόθεσης παραμένει σε εκκρεμότητα, όμως στις 7 Αυγούστου εξαντλείται το ανώτατο προβλεπόμενο όριο κράτησης των προσωρινά κρατουμένων. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει περαιτέρω δυνατότητα κράτησης τους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο Χανίων, παραπέμπει στο εδώλιο τους τέσσερις προφυλακισμένους και επιπλέον δύο ακόμα άτομα που ανήκαν στο νοσηλευτικό προσωπικό, για 32 περιπτώσεις ηλικιωμένων, με κάποιες επιμέρους διαφοροποιήσεις.

Με βάση το παραπεμπτικό βούλευμα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αρχικώς ήταν πέντε, δηλαδή το χρονικό διάστημα από το 2009 έως το 2015, και στην πορεία, στις αρχές του 2016, προστέθηκε και ο κατηγορούμενος ψυχίατρος.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «παρέλειπαν να χορηγούν την κατάλληλη τροφή, ποιοτικά και ποσοτικά στους ηλικιωμένους φιλοξενούμενους δεδομένου του ότι η χορήγηση τροφής σε καθημερινή βάση σε αυτούς ήταν ελάχιστη έως ανύπαρκτη, η ποιότητα ιδιαίτερα χαμηλή, ενώ η χορήγηση γινόταν ταχύτατα σε ελάχιστο χρόνο ενόψει του ότι η παροχή κρέατος ήταν ιδιαίτερα σπάνια με συχνότερη τη χορήγηση οσπρίων ή ζυμαρικών, οι μερίδες φαγητού πολύ μικρές και ειδικά η ποσότητα του αλεσμένου φαγητού που χορηγούνταν στους μη αυτοεξυπηρετούμενους φιλοξενούμενους ήταν ελάχιστη π.χ ένα φλιτζάνι του καφέ με δύο με τρεις κουταλιές.

Από γαλακτοκομικά, προσφέρονταν αραιωμένο γάλα, ενώ στους τρόφιμους προσφέρονταν ακατάλληλες και επικίνδυνες για την υγεία τροφές π.χ. εντόσθια ζώων που τα παρείχαν δωρεάν στη μονάδα.

  • παρέλειπαν να χορηγούν τη δέουσα ενυδάτωση και η χορήγηση υγρών ήταν ελλιπής έως ανύπαρκτη και επικίνδυνη για την υγεία των τρόφιμων,
  • παρέλειπαν να χορηγούν τα απαραίτητα αναλώσιμα για την καθαριότητα και την υγιεινή τους
  • προέβαιναν σε «χημική καθήλωση» των τροφίμων μετά την εισαγωγή τους στη δομή προκειμένου να αδρανοποιούνται με αποτέλεσμα να χάνουν σταδιακά την επαφή τους με το περιβάλλον, να είναι μονίμως ληθαργικοί και καθηλωμένοι σε καρέκλες και αναπηρικά αμαξίδια
  • προέβαιναν σε «τεχνητή καθήλωση» μέσω της τοποθέτησης ιατρικών συσκευών για την παροχεύτευση τροφής και ουροκαθετήρων για την ούρηση, αν και δεν χρειάζονταν ιατρικώς
  • παρέλειπαν συστηματικά τη διακομιδή τους σε νοσοκομεία,
  • εκδήλωναν σταθερά απάνθρωπη και εξευτελιστική συμπεριφορά.

Ακόμα αναφέρεται ότι:

«Ήλεγχαν τα επισκεπτήρια των φιλοξενουμένων ηλικιωμένων έτσι ώστε οι συγγενείς να μην έχουν δυνατότητα άμεσης πρόσβασης και αντίληψης της υγείας και της κατάστασης των ηλικιωμένων, επιδεικνύοντας καθολικά ιδιαίτερα σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπο και δείχνοντας πρωτοφανή και πλήρη απαξίωση προς τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των προς φιλοξενία ευάλωτων ατόμων τρίτης και τέταρτης ηλικίας, προέβαιναν σε εξευτελιστικές πρακτικές, υποβάλλοντας τους σε «βασανιστήρια» προκειμένου να επιτευχθούν οι σκοποί της οργάνωσης».

Οι ηλικιωμένοι υποσιτίζονταν σε υπερθετικό βαθμό και σταδιακά αποστεώνονταν, επικρατούσαν κάκιστες συνθήκες υγιεινής, υπήρχε διάχυτη και έντονη δυσοσμία από τις ακαθαρσίες, αποπνικτική ατμόσφαιρα, και πολύ συχνά καταγράφονταν εξάρσεις λοιμώξεων από μικρόβια, μολύνσεις στους ηλικιωμένους από παθογόνους μικροοργανισμούς των δερματικών ελκών (κατακλίσεις) κλπ.

Λάρισα: Για κακούργημα κατηγορείται ο 76χρονος που παρέσυρε και σκότωσε 41χρονη – Ήταν μεθυσμένος

Κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα απήγγειλε ο εισαγγελέας στον 76χρονο οδηγό του αγροτικού αυτοκινήτου, που το μεσημέρι της Τρίτης, παρέσυρε μία 41χρονη γυναίκα στη Νεάπολη Λάρισας με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Ο 76χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και επικίνδυνη οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της γυναίκας. Ο ηλικιωμένος άνδρας, έπειτα από προθεσμία που ζήτησε και έλαβε, θα απολογηθεί αύριο ενώπιον του ανακριτή.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο 76χρονος είναι συντετριμμένος, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δεν μπορεί να πιστέψει πώς συνέβη. Εκφράζει την οδύνη του και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος.

Αργυρούπολη: Εξαφανίστηκε η 37χρονη Στέλλα Δασκαλάκη – Συναγερμός στις Αρχές

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές μετά την εξαφάνιση της 37χρονης Στέλλας Δασκαλάκη από την Αργυρούπολη.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της Στέλλας Δασκαλάκη και προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ενήλικης κατόπιν αιτήματος της οικογένειάς της, καθώς συντρέχουν λόγοι οι οποίοι θέτουν τη ζωή της σε κίνδυνο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Στις 10 Ιουλίου 2023, περί τις 11:00μ.μ., η Στέλλα Δασκαλάκη αναχώρησε από σπίτι στηνπεριοχή της Αργυρούπολης και έκτοτε αγνοούνται τα ίχνη της. Έχει ύψος 1.65 μ., είναι πολύ αδύνατη, έχει χάλκινα μαλλιά και καστανά μάτια. Φορούσεμαύρο κοντομάνικο μπλουζάκι, μαύρο τζιν και αθλητικά παπούτσια άσπρου-λιλάχρώματος.

Φέρει στο δεξί της καρπό τατουάζ που αναγράφει τη λέξη «αισιοδοξία», ενώ έχει σκουλαρίκι στη μύτη και στο κάτω χείλος.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες – 1017», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής Missing Alert app οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση».

Τραγωδία στην Χαλκιδική: Δύο 63χρονοι ανασύρθηκαν νεκροί από παραλίες

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές της Χαλκιδικής μετά τον θάνατο δύο ανδρών 63 ετών από παραλίες το μεσημέρι της Τετάρτης.

Και οι δύο ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Φούρκας Δήμου Κασσάνδρας Χαλκιδικής και από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Χανιώτης – Πολυχρόνου του ίδιου δήμου. Μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρειας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί προανάκριση και για τα δύο περιστατικά παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Ιωάννινα: Επιχείρηση διάσωσης – Χάθηκαν σε δάσος στο Τσεπέλοβο δύο ανήλικοι

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης ολοκληρώθηκε επιχείρηση της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό δύο ανήλικων στην περιοχή του Τσεπελόβου Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι δύο ανήλικοι, 15 και 16 ετών, υπήκοοι Γερμανίας, έφυγαν από το χωριό κινούμενοι σε δασώδη περιοχή προς την Αστράκα.

Έχασαν όμως τον προσανατολισμό τους και δεν μπορούσαν να βρουν το μονοπάτι της επιστροφής. Έτσι, ζήτησαν βοήθεια μέσω του 112.

Άμεσα κινήθηκε δύναμη της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, τα στελέχη των οποίων εντόπισαν τους δύο ανήλικους, σε άριστη κατάσταση και τους μετέφεραν με ασφάλεια στο χωριό.

ΕΛΑΣ: Χειροπέδες σε 33χρονο στο κέντρο της Αθήνας για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών

Συνελήφθη ένας 33χρονος στο κέντρο της Αθήνας για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν τον 33χρονο , στο πλαίσιο του αυτοφώρου, σήμερα το πρωί στην πλατεία Ξούθου στο κέντρο της Αθήνας.

Κατά την διάρκεια περιπολίας τους στο κέντρο της Αθήνας οι άνδρες της ΕΛΑΣ, έκριναν ύποπτες τις κινήσεις του 33χρονου και προέβησαν σε έλεγχο.

Στα 2 σακίδια πλάτης που έφερε ο συλληφθείς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • •2 γκαζάκια και μπουκάλι βουτανίου,
  • •3 μπουκάλια οινοπνεύματος,
  • •άδειο γυάλινο μπουκάλι μπύρας,
  • •πλαστικό μπουκάλι περιέχον κομμάτι αλουμινόχαρτου και βολίδες αεροβόλου όπλου,
  • •βολίδες αεροβόλου εντός πλαστικής συσκευασίας,
  • •9 σπρέι μπογιάς, καθαριστικό και μπουκάλι γεμίσματος αναπτήρα,
  • •σφυρί, πένσα, γαλλικό κλειδί, ψαλίδι και κατσαβίδι.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Φρίκη στον Βόλο: 61χρονος ο οδηγός μηχανής που παρασύρθηκε από τρένο και διαμελίστηκε – Τι λέει ο μηχανοδηγός

Ένα τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (12/07/2023) λίγο έξω από τον σταθμό του Βόλου, όταν ένας οδηγός μηχανής παρασύρθηκε σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από τη διάβαση, από διερχόμενο τρένο και τον διαμέλισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr ο οδηγός της μηχανής είναι 61 ετών, και φέρεται να παραβίασε τις μπάρες της διάβασης που ήταν κατεβασμένες, με συνέπεια ο μηχανοδηγός του τρένου να μην μπορεί να αντιδράσει και να τον παρασύρει, σκοτώνοντάς τον ακαριαία.

Όπως ενημέρωσε η Hellenic Train στην αμαξοστοιχία επέβαιναν 26 επιβάτες και εκτελούσε το δρομολόγιο Βόλος – Λάρισα.

Στο σημείο βρέθηκαν πυροσβέστες που περισυνέλεξαν τον άτυχο άνδρα, ο οποίος παρασύρθηκε σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από τη διάβαση, ενώ το δίκυκλο παρασύρθηκε σε ακόμη μεγαλύτερο απόσταση στο μπροστινό μέρος του τρένου.

Η σορός του άτυχου δικυκλιστή μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βόλου.

Οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο και συνέχισαν το ταξίδι τους προς Λάρισα.

Κάτοικος της περιοχής που σημειώθηκε το δυστύχημα, στο ύψος του Συνεδριακού Κέντρου της Μητρόπολης, ανέφερε στο magnesianews.gr ότι οι μπάρες στο συγκεκριμένο σημείο είναι συνεχώς κατεβασμένες, και πολλοί οδηγοί δίκυκλων περνούν συνεχώς.

Τι είπαν μηχανοδηγός και επιβάτες

Ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας επεσήμανε πως ενώ το τρένο είχε χαμηλότερη ταχύτητα απ’ ότι προβλέπεται και οι μπάρες στην συγκεκριμένη διάβαση ήταν κατεβασμένες, το δίκυκλο τις πέρασε και σταμάτησε στη μέση, με αποτέλεσμα να το παρασύρει.

Επιβάτης του τρένου είπε ότι δεν κατάλαβε ότι έγινε ατύχημα. Υπογράμμισε πως ξαφνικά το τρένο σταμάτησε και οι επιβάτες ενημερώθηκαν ότι έγινε ατύχημα και διαμελίστηκε ένας άνθρωπος με μηχανάκι, ενώ εξέφρασε τη λύπη του που χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή.

Ένας δεύτερος επιβάτης είπε ότι η αμαξοστοιχία ξεκίνησε από τον σταθμό του Βόλου, σε κάθε διάβαση έκοβε ταχύτητα και κόρναρε. Όπως είπε στη διάβαση των Μελισσατίκων, ο μηχανοδηγός κόρναρε ξανά και ενώ η μπάρα ήταν κατεβασμένη ξαφνικά στο τρένο έγινε ένα τράνταγμα και ακολούθησε φρενάρισμα, για να πληροφορηθούν οι επιβάτες ότι έγινε ατύχημα.

τρένο Βόλος
Φωτογραφία: thenewspaper.gr

Κέρκυρα: Νεκρή 50χρονη σε κρουαζιερόπλοιο

Την τελευταία της πνοή άφησε υπό αδιευκρίνιστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες 50χρονη αλλοδαπή σε κρουαζιερόπλοιο, σημαίας Μπαχάμες, που βρισκόταν στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Ανακοίνωση για το περιστατικό, που παραμένει μυστήριο, εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση το Λιμενικό ενημερώθηκε, την Τρίτη(12/7) το απόγευμα, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, για τον θάνατο της 50χρονης κατά τη διάρκεια του πλου.

Μετά την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι της Κέρκυρας, η σορός της παρελήφθη και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία -νεκροτομή.

Τέλος, όπως σημειώνει η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

Σφοδρό τροχαίο στη Λαμία: Ταξί έπεσε σε δέντρο και το «έκοψε» στα δύο – ΦΩΤΟ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης (12/7) στο κέντρο της Λαμίας.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, όλα συνέβησαν στη διασταύρωση όταν ταξί που κινείτο στην οδό Βενιζέλου, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που παραβίασε STOP στην οδό Πατρόκλου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, μετά την σύγκρουση το πρώτο όχημα σκαρφάλωσε στο πεζοδρόμιο, χτύπησε στους τοίχους των γύρω καταστημάτων κι έπειτα έκοψε στα δύο ένα δέντρο αλλά και τον καθρέφτη ασφαλείας που βρίσκονταν πάνω στο πεζοδρόμιο.

Για καλή τύχη όλων – ευτυχώς – δεν περνούσε πεζός εκείνη την ώρα από το σημείο.

Η ίδια πηγή αναφέρει ακόμη ότι ο οδηγός του ταξί ήταν σοκαρισμένος και για αρκετή ώρα παρέμεινε εντός του οχήματος προκειμένου να συνειδητοποιήσει τι έγινε, ενώ τραυματίστηκε ελαφρά και ο επιβάτης που μετέφερε.

Στο σημείο βρέθηκε σταθμός της Τροχαίας Λαμίας για την καταγραφή, αλλά και ασθενοφόρο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ ο οδηγός του ταξί διακομίστηκε προληπτικά στο ΓΝ Λαμίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ