Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Νέα Σμύρνη: Καφετέρια έδιωξε πελάτες επειδή ήταν ηλικιωμένοι – Η καταγγελία και η απάντηση

Τον γύρο του διαδικτύου κάνεις τις τελευταίες ώρες μία καταγγελία για μία καφετέρια στην Νέα Σμύρνη, εργαζόμενος της οποίας φέρεται να έδιωξε από το καταστήματος δύο πελάτες επειδή ήταν ηλικιωμένοι.

Την καταγγελία έκανε ο πολιτικός επιστήμονας Κωστής Πιερίδης, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού. Σύμφωνα με την καταγγελία, σερβιτόρα, επικαλούμενη την πολιτική της καφετέριας, έδιωξε δύο ηλικιωμένους από το μαγαζί, υποστηρίζοντας ότι απαγορεύεται σε ανθρώπους προχωρημένης ηλικίας να κάθονται στα τραπέζια του.

Η καταγγελία

«Πέμπτη 10/11 ώρα 11:00 κάθομαι για καφέ στην πλατεία νέας Σμύρνης. Κάθομαι σε μαγαζί που δεν έχω ξανακάτσει.

Συνειδητοποιώ ότι υπάρχει ένας ηλικιωμένος που μιλάει έντονα στη σερβιτόρα και κάτι λέει “θα φωνάξω την αστυνομία, αυτό που μου λες είναι παράνομο”. Ο διπλανός του εξίσου ηλικιωμένος προσπαθεί να τον ηρεμήσει -ουσιαστικά τον πείθει να φύγουν κ να πάνε αλλού. Αυτό κάνουν, φεύγουν, χωρίς να έχουν καν παραγγείλει.

Ρωτάω τη σερβιτόρα τι συνέβη και στερεοτυπικά αν πρόκειται για συχνό φαινόμενο (μου φάνηκε ως κάτι που είχε ξανασυμβεί, είχε μια οικειότητα ο έντονος διάλογος τους). Παίρνω την εξής απάντηση: “ξέρετε είναι πολιτική του μαγαζιού να απαγορεύει σε ηλικιωμένους να κάθονται”.

Πως λέει ο λαός μας “έμεινα με ανοικτό το στόμα”. Προφανώς και είμαι σε σοκ. Σκέφτομαι αν πρέπει να πληρώσω. Αν πρέπει να πάω μέσα να ζητήσω τον υπεύθυνο. Αν πρέπει να κάνω αυτό που κάνω τώρα -post στα SM. Πάντως από την ώρα που συνέβη δεν έχω σταματήσει να το σκέφτομαι. Καφετέρια που διώχνει ηλικιωμένους πελάτες για τη μόστρα της. Μεταμοντέρνα ευγονική, γιατί προφανώς το μαγαζί “είναι για τη νεολαία” και κάνει ηλικιακό face control, βάζοντας τους εργαζόμενους να πουν σε κόσμο “ξέρετε δεν μπορείτε να κατσετε εδώ. Είναι πολιτική του μαγαζιού”.

Τι ακριβώς μας έχει συμβεί; Δικαίωμα του ιδιοκτήτη; Φαντάζομαι πως ναι. Και υποχρέωση της γειτονιάς μας αυτός ο άνθρωπος αν και όταν γεράσει να δει εμπράκτως τι σημαίνει συμπερίληψη των μεγάλων στην κοινωνικότητα. Μια ανθρώπινη ανάγκη απέναντι στη ματαιότητα. Εκεί που νόμιζα ότι είχα να κάνω με το κλασικό “γέρος-στριντζης” εν τέλει έγινα αυτόπτης μάρτυρας μιας λογικής νόμων της Νυρεμβέργης, για έναν καφέ.

Φυσικά δεν πρόκειται να αφήσω ποτέ ούτε ευρώ στο συγκεκριμένο μαγαζί. Φυσικά θα το συζητήσω με όλους τους φίλους της γειτονιάς και τις συλλογικότητές της. Αν στο εν λόγω μαγαζί δεν πατήσει ψυχή για ένα μήνα μετά θα συνεχίσει να διαλέγει ποιος θα κάτσει και ποιος όχι;

Πήρα ένα πολύ χρήσιμο μάθημα του τι σημαίνει “μάχη με τον φασισμό κάθε μέρα”. Στα πιο απλά, στα πιο ασήμαντα».

Η απάντηση του καταστήματος

Η διεύθυνση του εν λόγω καταστήματος απάντησε μέσω του επίσημου λογαριασμού του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητώντας συγνώμη και ρίχνοντας την ευθύνη για το περιστατικό στον υπεύθυνο της βάρδιας, ο οποίος απομακρύνθηκε από την καφετέρια.

«Καλησπέρα σας, με τεράστια έκπληξη διαπίστωσα ένα περιστατικό που συνέβη χθες στο μαγαζί μας. Πριν πω οτιδήποτε θέλω να πω πρώτα ένα τεράστιο συγνώμη.

Αυτό που συνέβη είναι απαράδεκτο και σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με την ηθική του μαγαζιού. Πριν λίγες ημέρες προσλάβαμε έναν άνθρωπο σαν πρωινό υπεύθυνο στο μαγαζί μας ο οποίος απ’ ότι φάνηκε η νοοτροπία του ήταν να κρατάει μία εικόνα όπως αυτός πίστευε ότι θα ήτανε καλυτέρα για αυτόν χωρίς να γνωρίζει την περιοχή μας παρά το οτι του είχα εξηγήσει ότι εδώ στη Νέα Σμύρνη είμαστε ενωμένοι σαν άνθρωποι και αγαπημένοι.

Έκανα μεγάλο λάθος που δεν τον έλεγξα να δω ποιες ήταν οι εντολές που είχε δώσει. Επειδή ήμουν εκτός λόγω covid δεν είχα εικόνα. Οι κατευθύνσεις που είχε δώσει δε συνάδουν με την ηθική του μαγαζιού. Αν είναι δυνατόν!! δεν υπάρχει καμία τέτοια διάθεση από το κατάστημα μας. Αυτός ο άνθρωπος απομακρύνθηκε με το που έμαθα το περιστατικό. Θέλω να σας ζητήσω και πάλι ένα τεράστιο συγνώμη και όποτε θέλετε μπορείτε ελέγξτε το κατάστημα να δείτε ότι δεν υπάρχει τέτοια διάθεση αλλά προς θεού είναι δυνατόν είναι δυνατόν να πει σε κάποιους ανθρώπους ότι η στρατηγική του καταστήματος είναι να μην κάθονται ηλικιωμένοι.

Μα είναι δυνατόν να πω κάτι τέτοιο είναι εντελώς ανήθικο. Δεν έχει καμία πραγματική υπόσταση σε κανένα τομέα χίλια συγνώμη δεν υπάρχει περίπτωση να ξανά ακουστεί το κατάστημα μας για κάποιο τέτοιο περιστατικό και πάλι συγνώμη ειλικρινά».

Κάτω από την ανάρτηση υπάρχουν εκατοντάδες σχόλια με τους χρήστες των social media να τονίζουν ότι πρόκειται για απαράδεκτη συμπεριφορά. Μάλιστα ορισμένοι χρήστες αναφέρουν ότι και πριν από 6 μήνες είχε σημειωθεί παρόμοιο περιστατικό.

Επίθεση Ρουβίκωνα στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Επίθεση Ρουβίκωνας

Επίθεση στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έκανε το απόγευμα της Παρασκευής (11/11) ο Ρουβίκωνας.

Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας πλησίασαν τις εγκαταστάσεις του του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην οδό Φραγκούδη στην Καλλιθέα, πέταξαν τρικάκια , και έγραψαν συνθήματα με σπρέι στην τζαμαρία του κτιρίου.

Επίθεση Ρουβίκωνας

Επίθεση Ρουβίκωνας

Επίθεση Ρουβίκωνας

Σφοδρό τροχαίο στην Ζαχάρω: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με νταλίκα – Νεκρός ένας 91χρονος

Σφοδρό τροχαίο με έναν νεκρό σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας, στο ύψος της Ζαχάρως.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, στη διασταύρωση έξω από το δημοτικό στάδιο της πόλης, ΙΧ που οδηγούσε ένας ηλικιωμένος επιχείρησε να στρίψει στην Εθνική οδό και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με νταλίκα που είχε κατεύθυνση προς Πύργο.

Διερχόμενοι οδηγοί έσπευσαν να απεγκλωβίσουν τον ηλικιωμένο από το αυτοκίνητο. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον βαριά τραυματισμένο 91χρονος και τον μετέφερε στο κέντρο υγείας Ζαχάρως.

Ο ηλικιωμένος, που είχε υποστεί πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι, τον θώρακα και τα πλευρά, μεταφέρθηκε στη Ν.Μ. Πύργου όπου και άφησε την τελευταία του πνοή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 91χρονος κατάγεται από το Ξηροχώρι Ζαχάρως.

τροχαίο Ζαχάρω

τροχαίο Ζαχάρω

τροχαίο Ζαχάρω

τροχαίο Ζαχάρω

τροχαίο Ζαχάρω

Πειραιάς: Χιλιάδες πιστοί τώρα στην ουρά για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη

Κορυφώνεται η προσέλευση των πιστών στον Άγιο Νικόλαο του Πειραιά, καθώς στενεύουν τα χρονικά περιθώρια μέχρι την αναχώρηση της Αγίας Ζώνης.

Η ιστορική επίσκεψη της Παναγίας στον Πειραιά ολοκληρώνεται την Κυριακή το πρωί μετά τη Θεία Λειτουργία.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα piraeuspress.gr, χιλιάδες πιστοί έσπευσαν την Παρασκευή το βράδυ και αναμένεται να σπεύσουν και το Σάββατο στον Πειραιά, προκειμένου να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη.

Θήβα: Τροχαίο στην Εθνική Οδό – Αυτοκίνητο καρφώθηκε στις μπάρες και κατέληξε σε χωράφι

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο 83ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Θήβας, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα permissos.gr ο οδηγός του αυτοκινήτου, για άγνωστους, μέχρι στιγμής, λόγους, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, έσπασε τις προστατευτικές μπάρες και κατέληξε σε παρακείμενο χωράφι.

Στο σημείο έφτασε η Πυροσβεστική Θηβών αλλά δεν χρειάστηκε η επέμβασή της.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, από την εκτροπή του οχήματος τραυματίστηκε ο 58χρονος οδηγός, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Θηβών.

Φως στο Τούνελ: Μήνυμα για βόμβα και απειλές στον αέρα της εκπομπής – «Για το «Τούνελ» δεν τελειώνει τίποτα… »

Ένα μήνυμα για ύπαρξη βόμβας στο στούντιο που γίνεται η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» δέχτηκε η Αγγελική Νικολούλη, την ώρα που βρισκόταν στον αέρα και εξέταζε την υπόθεση της Άρτεμις Βασίλη.

Η δημοσιογράφος διαβάζοντας το μήνυμα που της έδειξε συνεργάτης της είπε:

«Αχ θεέ μου τι θα ακούσουμε πάλι. Παλιότερα όταν ήμουν στο ALTER είχαν πει ότι έβαλαν βόμβα στο κτίριο. Έφυγαν όλοι και εγώ έμεινα με μια κάμερα μόνο και συνέχισα. Παιχνιδάκια τέτοια ότι έχει μπει βόμβα εδώ ας τα αφήσουμε στην άκρη.

Όλα τα έχω ακούσει αλλά είχα χρόνια να ακούσω ότι έχουν βάλει βόμβα. Έχουμε τόσα μέτρα ασφαλείας εδώ αγαπητέ μου που δεν μπαίνει ούτε κουνούπι και μου λες ότι έχουν βάλει βόμβα; Καλά κρασιά».

«Λες και κωλώνουμε εμείς για μία βόμβα», είπε η γνωστή δημοσιογράφος.

Μετά το μήνυμα για βόμβα στο στούντιο της εκπομπής, ο ίδιος άνθρωπος που το έστειλε, έγραψε στη δημοσιογράφο για την υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου:

«Για την υπόθεση του Μάριου (σ.σ. Παπαγεωργίου) δε θα βρεις τίποτα, η ιστορία έχει τελειώσει».

Εμφανώς συγχυσμένη, η Αγγελική Νικολούλη απάντησε:
«Αν ήταν έτσι θα είχαμε σταματήσει και τότε και δε θα ψάχναμε μέσα στο αυτοκίνητο που βρήκαμε το αίμα του και προχώρησε η ιστορία. Στη φυλακή ο εγκέφαλος, οι άλλοι έξω είστε και διασκεδάζετε, τώρα ο ανακριτής θα σας καλέσει για να πείτε αυτά που ξέρετε(…). Εσείς ήσασταν και πίσω από την απειλή για τη βόμβα; Και μας λέτε τώρα ότι δε θα βρούμε τίποτα και ότι η ιστορία έχει τελειώσει; Αμ όχι δεν έχει τελειώσει.

Για το ΄Τούνελ΄ ποτέ δεν τελειώνει τίποτα. Χρυσέ μου άνθρωπε πάρτε το σαν μήνυμα αυτό. 28 χρόνια είμαστε εδώ, πόσες ιστορίες έχουμε ψάξει; 10 χρόνια έχουν περάσει από τον Μάιο και επιμένουμε. Γιατί κάποιος κάποια στιγμή θα υποδείξει το σημείο.

Απαγάγατε έναν νέο, τον δολοφονήσατε, τον πετάξατε μετά κάπου και δε λέτε τίποτα; Για να πάρετε τα λεφτά; Ο φίλος της οικογένειας τα έκανε όλα αυτά και έρχεσαι τώρα να μου πεις για βόμβα και ότι έχει τελειώσει η ιστορία;

Όσο μπορούμε θα ψάχνουμε και όσο έχουμε τους τηλεθεατές δίπλα μας που μας βοηθούν, θα συνεχίζουμε και είμαι σίγουρη ότι και αυτή η ιστορία θα βγει του Μάριου, θα βρεθεί το πτώμα του, ό,τι έχει απομείνει από αυτό, παρόλο που επιχειρήσατε να το κάψετε και το πήγατε αλλού».

Χαλκίδα: Τροχαίο ατύχημα στην Νέα Αρτάκη – Σύγκρουση οχημάτων με έναν τραυματία

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 11 Νοεμβρίου στη Χαλκίδα στον Δήμο Νέας Αρτάκης.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ, δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά στο ύψος του ζαχαροπλαστείου Μαντέσκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας eviathema.gr, ο ένας εκ των δύο οδηγών τραυματίστηκε και οδηγήθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αφού πρώτα πρόσφεραν πρώτες βοήθειες εθελοντές της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Εύβοιας καθώς και οι διασώστες του ΕΚΑΒ.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι στο σημείο υπήρξε ένταση ενώ βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, από τις ομάδες της Τροχαίας, της ΟΠΚΕ.

Χαλκίδα: Τραυματισμός εργαζόμενου στον νότιο εμπορικό λιμένα

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες της Παρασκευής, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, για τραυματισμό εργαζόμενου στο νότιο εμπορικό λιμένα Χαλκίδας.

Ειδικότερα, ο 43χρονος ημεδαπός εργαζόμενος (φορτοεκφορτωτής), κατά τη διαδικασία φορτοεκφόρτωσης Φ/Γ πλοίου ξένης σημαίας, τραυματίστηκε στο δεξί άνω άκρο.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας για την παροχή πρώτων βοηθειών, από όπου εξήλθε αυθημερόν.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ο υπεύθυνος εργασιών φορτοεκφόρτωσης του λιμένα.

Τροχαίο στη Νίκαια: Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και χτύπησε σε κάδους – Μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 12 Νοεμβρίου στη Νίκαια στη συμβολή των οδών Πέτρου Ράλλη και Λεωφόρου Κηφισού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ατόμου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο οδηγός, έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να χτυπήσει δυνατά σε κάδους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο enikos.gr στο τροχαίο δεν ενεπλάκησαν άλλα οχήματα, αλλά η σύγκρουση ήταν τόσο δυνατή, που χρειάστηκε ομάδα ατόμων της πυροσβεστικής προκειμένου να τον απεγκλωβίσουν.

Στο σημείο επιχείρησαν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα, οι οποίοι παρέδωσαν τον τραυματία στο ΕΚΑΒ προκειμένου να διακομιστεί στο κοντινότερο εφημερεύον Νοσοκομείο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ