Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Ηράκλειο: Τροχαίο στην ΕΟ Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου – Αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του – Ένας τραυματίας

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Εθνική Οδό Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Πυροσβεστική ένα αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού.

Χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών προκειμένου απεγκλωβιστεί το τραυματισμένο άτομο, το οποίο και παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η τροχαία ερευνά τα αίτια του ατυχήματος.

Συνελήφθη κρατούμενος που είχε αποδράσει από το Νοσοκομείο Βέροιας

Στη σύλληψη κρατουμένου, ο οποίος απέδρασε από το Νοσοκομείο της Βέροιας προχώρησαν αστυνομικοί.

Πρόκειται για 50χρονο, ο οποίος κάτω από άγνωστες, μέχρι στιγμής συνθήκες, απέδρασε από το Νοσοκομείο γύρω στις 10 το βράδυ της Παρασκευής, ωστόσο σύντομα εντοπίστηκε από αστυνομικούς και συνελήφθη.

Ο 50χρονος είχε διαρρήξει δύο φορές ναό σε διάστημα 10 ημερών και είχε αποσπάσει συνολικά 2.500 ευρώ.

Φθιώτιδα: Αγριογούρουνα αναζήτησαν δροσιά σε παραλιακό οικισμό της Αταλάντης – ΦΩΤΟ

Η κατάσταση με τον υπερπληθυσμό των αγριογούρουνων φαίνεται πως έχει ξεφύγει στην περιοχή της Αταλάντης στην Φθιώτιδα. Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, το απόγευμα της Πέμπτης 22 Ιουνίου μία οικογένεια αγριογούρουνων εθεάθησαν έξω από ξενοδοχείο στη Σκάλα Αταλάντη

Τα άγρια -σύμφωνα με το γένος και το είδος τους- θηλαστικά, προτιμούν τα παραλιακά ξενοδοχεία της περιοχής για τις «καλοκαιρινές διακοπές τους» και όχι μεγαλύτερα υψόμετρα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Το κακό είναι ότι πλέον οι κάτοικοι της περιοχής συναντούν τα αγριογούρουνα ακόμη και μέσα στις αυλές των σπιτιών τους.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Φθιώτιδα: Αγριογούρουνα Φθιώτιδα: Αγριογούρουνα Φθιώτιδα: Αγριογούρουνα

Ηράκλειο: Τροχαίο στον κόμβο Βιομηχανικής – Γυναίκα βρέθηκε κάτω από τις ρόδες αγροτικού

Συναγερμός σήμανε στο ΕΚΑΒ μετά τις 11 το βράδυ της Παρασκευής 23 Ιουνίου εξαιτίας τροχαίου που σημειώθηκε στο φανάρι της λεωφόρου Καζαντζίδη, στο Ηράκλειο, στον κόμβο που οδηγεί στην εθνική οδό.

Από τη σύγκρουση μοτοσυκλέτας με αγροτικό αυτοκίνητο τραυματίστηκε η οδηγός της μηχανής, που βρέθηκε στην κυριολεξία κάτω από τις ρόδες του οχήματος. Άμεσα έσπευσε και παρέλαβε τη νεαρή γυναίκα πλήρωμα του ΕΚΑΒ, με την ίδια να έχει τις αισθήσεις της και να μη δείχνει να κινδυνεύει η ζωή της, καθώς όπως φαίνεται τραυματίστηκε στα κάτω άκρα.

Στο σημείο ωστόσο επικράτησε αναστάτωση ενώ διεκόπη η κυκλοφορία έως ότου παραληφθεί η τραυματίας από τους διασώστες του ΕΚΑΒ και απομακρυνθούν τα δύο οχήματα.

Τα αίτια του ατυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Θεσσαλονίκη: Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε λουόμενη από παραλία

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε 72χρονη λουόμενη από θαλάσσια περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το thestival.gr, το περιστατικό συνέβη στις 15:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (23/6) στη θαλάσσια περιοχή Πάλιουρα Επανομής.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε την άτυχη γυναίκα και τη μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός της.

Λουτράκι: Πνίγηκε ηλικιωμένος στην παραλία

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (23/6) από τη θάλασσα, στην παραλία του Λουτρακίου.

Σύμφωνα με το korinthos.tv, ο άτυχος άνδρας ήταν ηλικίας 75-80 ετών και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί νεκροψία – νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κορίνθου.

Πέθανε η Χαρούλα Γεωργαντζά – Είχε στεφθεί Β’ Σταρ Ελλάς το 1952

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 89 ετών άφησε η Χαρούλα Γεωργαντζά – Μπλαμούτση από την Κερασιά Μαγνησίας, η οποία το 1952 και σε ηλικία 18 ετών κέρδισε τον τίτλο Β’ Σταρ Ελλάς. Τα καλλιστεία είχαν διεξαχθεί στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» στις 5 Απριλίου 1952 από την εφημερίδα «Έθνος». Ήταν τα πρώτα Ελληνικά Καλλιστεία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον εμφύλιο που ακολούθησε.

Όπως αναφέρουν ρεπορτάζ των εφημερίδων της εποχής, σύσσωμη η κοσμική Αθήνα παρευρέθηκε στο γεγονός, και μεταξύ αυτών ο Στρατηγός Παπάγος και ο υπουργός Σοφοκλής Βενιζέλος.

Παρουσιαστές ήταν η Μελίνα Μερκούρη και ο Μίμης Φωτόπουλος. Νικήτρια εστέφθη η Νταίζη Μαυράκη από την Κρήτη. Κατά την διάρκεια της τελικής αναμέτρησης το κοινό είχε χωριστεί σε Μαυρακικούς, Γεωργαντζικούς και Πατιμεζακικούς.

Χαρούλα Γεωργαντζά

Ήταν γνωστή ως Χαρούλα. Ενδεικτικό είναι και το πρωτοσέλιδο του «Έθνους» οπού μνημονεύεται με το μικρό της όνομα, δείγμα το πόσο οικεία υπήρξε με το πλήθος. Είχε καταγωγή από την Κερασιά της Μαγνησίας, η μητέρα της ήταν το γένος Γκούντα.

Χαρούλα Γεωργαντζά Έθνος

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, κατόπιν της πρόσφατης εκδημίας της, επιθυμία των οικείων της είναι τα οστά της να μεταφερθούν στην Άνω Κερασιά. Για την εκπλήρωση της επιθυμία αυτής ο Χαράλαμπος Αλεξάνδρου και το Δ.Σ. του Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού Κερασιάς θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πραγματοποιηθεί.

Ρόδος: Φρικτό θάνατο βρήκε ο «Κυριάκος» ο πιο γνωστός αδέσποτος σκύλος του νησιού

Φρικτό θάνατο από ποντικοκτόνο δηλητήριο βρήκε ο «Κυριάκος» ο πιο γνωστός αδέσποτος σκύλος στο νησί της Ρόδου.

Σύμφωνα με την rodiaki.gr, το ζώο μεταφέρθηκε με μεγάλη καθυστέρηση σε κτηνίατρο από μια γυναίκα καθώς πολλοί το έβλεπαν να μην είναι καλά και το προσπέρασαν. Ο κτηνίατρος ο οποίος εξήγησε τον σκύλο εξήγησε ότι πιθανότατα το δηλητήριο ήταν από αυτό που πολλοί σκορπούν είτε για να εξολοθρεύσουν τρωκτικά ή το ανακατεύσουν με τροφή για να δηλητηριάσουν αδέσποτα και άλλα είδη ζώων.

Την κακή κατάσταση της υγείας του ζώου διαπίστωσε μια γυναίκα η οποία στις 21 Ιουνίου έκανε έκκληση για τη μεταφορά του σε κτηνίατρο και επισήμανε τα εξής στην ομάδα του facebook «ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ-RHODES KENNEL HOUSE-RAWS (OFFICIAL)»:

«Ο γνωστός Κυριάκος δεν φαίνεται να είναι καλά. Σήμερα καθόταν όλη την μέρα στην είσοδο της πολυκατοικίας μου στη Μανδηλαρά, ίσως από τη ζέστη. Του έδωσα να νερό να πιει και ήπιε δυο μεγάλα τάπερ. Τώρα το βράδυ πήγε απλώς μερικά μέτρα απέναντι στο Panini απέξω. Τώρα δεν πίνει καν νερό, ούτε τρώει τίποτα. Φαίνεται να ανασαίνει περίεργα και σαν να πονάει κάπου από όσο μπορώ να καταλάβω. Παρακαλώ εάν υπάρχει κάποιος κτηνίατρος που θα μπορούσε να βοηθήσει με τον οποίο τρόπο; Δεν έχω αμάξι για να τον μεταφέρω. Παρακαλώ κοινοποιήστε».

Χθες το πρωί στην πόλη της Ρόδου ο εκπαιδευμένος σκύλος έκανε έλεγχο στις γειτονιές που σύχνασε ο Κυριάκος και το «LIFE Against Poison Crete» επισήμανε τα εξής: «Τα αίτια θανάτου του Κυριάκου, διάσημου σκυλιού της πόλης της Ρόδου, ερεύνησε χθες το πρωί 22/6/2023 η Χριστίνα Διακίδη με την «Τσίκα», έπειτα από επείγουσα αναφορά περίοικων.

tsika skilos rodos 2
Φωτογραφίες: Χριστίνα Διακίδη

Η Χριστίνα με την «Τσίκα» ερεύνησαν μια από τις πιο πολυσύχναστες γειτονιές της πόλης, τόσο στην εμπορική περιοχή όσο και στους γύρω δρόμους, ακολουθώντας τη διαδρομή που έκανε το άτυχο σκυλί σχεδόν καθημερινά. Φόλες όμως δεν εντοπίστηκαν ούτε άλλα νεκρά ζώα. Οι πιθανότητες είναι είτε η δηλητηρίαση να ήταν στοχευμένη είτε το σκυλί να κατανάλωσε κάποιο δηλητηριασμένο ποντίκι που στάθηκε μοιραίο για τη ζωή του».

Φωτογραφίες: Χριστίνα Διακίδη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ