Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Φωτιά σε διαμέρισμα στην Άνω Γλυφάδα

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική, αργά το βράδυ της Τρίτης, καθώς εκδηλώθηκε φωτιά σε δωμάτιο διαμερίσματος στην Άνω Γλυφάδα επί της οδού Ανατολική Ρωμυλίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής η φωτιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες, μέχρι στιγμής αιτίες, σε διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή ευτυχώς η φωτιά προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές και δεν υπήρξαν θύματα

Στο σημείο έσπευσαν εννέα Πυροσβέστες με τρία πυροσβεστικά οχήματα, ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς και αστυνομικές δυνάμεις.

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για «δραπέτη» με ψεύτικες χειροπέδες

Την κινητοποίηση της Αστυνομίας προκάλεσε το τηλεφώνημα ενός πολίτη που νόμιζε ότι «συνέλαβε» δραπέτη. Το συμβάν σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας thestival.gr, ένας πολίτης κάλεσε στο 100 και είπε ότι βρίσκεται απέναντι από το νοσοκομείο Παπανικολάου και κρατάει ένα άτομο που έχει δεμένα τα χέρια του με χειροπέδες.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και έσπευσαν στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Μέχρι να φτάσει στο σημείο η Αστυνομία, το άτομο με τις χειροπέδες κατάφερε να ξεφύγει και έγινε άφαντος.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. άρχισαν να τον αναζητούν στα στενά γύρω από το σημείο που εθεάθη την τελευταία φορά. Τον εντόπισαν σε ένα στενό και τον ακινητοποίησαν καθώς πίστευαν ότι είχαν στα χέρια τους κάποιον δραπέτη.

Εκείνος απέδειξε ότι δεν το έσκασε από κάποια φυλακή και ότι οι χειροπέδες που φορούσε ήταν ψεύτικες. Οι αστυνομικοί αφού ταυτοποίησαν τα στοιχεία του τον άφησαν ελεύθερο.

Θεσσαλονίκη: Παρέδωσε το ταξί ο «εξαφανισμένος» ταξιτζής – Άφησε σημείωμα για τον ιδιοκτήτη και έγινε καπνός

Το «εξαφανισμένο» ταξί επέστρεψε το βράδυ της Τρίτης ο οδηγός που παρέμεινε άφαντος από τις 17 Οκτωβρίου και προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στον ιδιοκτήτη, Άνθιμο Σαχπάζη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας ThessToday.gr ο οδηγός άφησε το ταξί κλειδωμένο στο συνεργείο που διατηρεί ο κ. Σαχπάζης στον Άγιο Παντελεήμονα, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια πήγε μέχρι το σπίτι της μητέρας του ιδιοκτήτη και παρέδωσε κρυφά το κλειδί, μαζί με ένα σημείωμα που έγραφε χαρακτηριστικά «με συγχωρείς, θα σου εξηγήσω». Αμέσως μετά, εξαφανίστηκε και πάλι!

Ταξιδεύει για Γαλλία ο ιδιοκτήτης για να πάρει… άλλο ταξί!

Ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι ο Άνθιμος Σαχπάζης σήμερα το απόγευμα ταξίδεψε στη Γαλλία προκειμένου να επιστρέψει στην Ελλάδα μαζί με νέο ταξί, καθώς είχε πειστεί ότι δεν θα εντοπίσει το όχημα που είχε μισθώσει στον οδηγό και που συνεργάζονταν από τον Ιούλιο.

«Αυτή τη στιγμή περιπολικό από την ασφάλεια Κιλκίς πηγαίνει στο συνεργείο για να το επιβεβαιώσουν και εκείνοι, αν και ήδη έχουμε την ενημέρωση ότι είναι το ταξί του αδερφού μου» ανέφερε στο ThessToday.gr ο αδελφός του Άνθιμου Σαχπάζη, συμπληρώνοντας ότι «υπάρχει και εντολή να μην ακουμπήσει κανείς το όχημα για να γίνει πλήρη διερεύνηση».

Παλαιό Φάληρο: Ανήλικη δέχθηκε σεξουαλική επίθεση μέσα στο τραμ

Νέο περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης στο Παλαιό Φάληρο βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το MEGA, το φρικτό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι μέσα σε βαγόνι του τραμ, όταν αλλοδαπός άνδρας παρενόχλησε και επιχείρησε να ασελγήσει σε ένα κορίτσι 16 ετών. Μάλιστα η επίθεση έγινε μπροστά στα μάτια δεκάδων επιβατών, χωρίς κανείς να αντιδράσει.

Άρχισε να τρίβεται πάνω της, την ώρα που πάει να σηκωθεί λοιπόν την κατεβάζει κάτω αυτός και της έπιασε τα οπίσθια» ανέφερε η μητέρα της 16χρονης. «Αυτός θα μπορούσε να την έχει τραβήξει, να την έχει χτυπήσει και οι άλλοι απλά θα ήταν θεατές» πρόσθεσε.

Το 16χρονο κορίτσι γυρνούσε το μεσημέρι από το σχολείο της στην Καλλιθέα και κατευθυνόταν προς το σπίτι της. Απέναντι της κάθισε αυτός ο άνδρας, ο οποίος άρχισε να χαϊδεύει τα γεννητικά του όργανα. Από ένστικτο τον κατέγραψε με το κινητό της. Μετά από λίγο, αυτός σηκώθηκε και κάθισε δίπλα της. Τότε ξεκίνησε ο εφιάλτης της.

«Με άγγιξε στα οπίσθια και κατεύθυνε μετά τα χέρια του στο δικό μου σώμα με ανώμαλο τρόπο. Την ώρα που τραβάω το χέρι και πάω να φύγω αρχίζει να με χουφτώνει και αρχίζω να φωνάζω» περιέγραψε η 16χρονη, μιλώντας στο MEGA με την συγκατάθεση της μητέρας της.

Το κορίτσι έβαλε τις φωνές όμως κανένας συνεπιβάτης δεν την βοήθησε και εκεί βρήκε το κουράγιο μόνη της να καλέσει την αστυνομία. «Άρχισε στρίγγλιζε το παιδί να βοηθήσει κάποιος μέσα από το τραμ, ένας άνθρωπος δεν βρέθηκε μου έκανε τρομερή εντύπωση, πετάχτηκε μία κυρία κάποια στιγμή και είπε: “τι να κάνουμε να μας μαχαιρώσει αυτός”» σχολίασε η μητέρα της 16χρονης.

Εάν η 16χρονη δεν έβρισκε το κουράγιο να αντισταθεί και να ειδοποιήσει την αστυνομία κανείς δεν ξέρει τι θα είχε συμβεί. «Κατευθύνθηκα προς τον οδηγό να του πω τι συνέβη και αυτός μου είπε δεν μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό πήρα το θάρρος και κάλεσα μόνη μου την αστυνομία» ανέφερε το 16χρονο κορίτσι.

Τελικά η αστυνομία βρήκε και συνέλαβε τον φερόμενο δράστη και η υπόθεση θα οδηγηθεί στην δικαιοσύνη. Το 16χρονο κορίτσι μετά από αυτήν την οδυνηρή εμπειρία έχει υποστεί σοκ και πιθανόν να χρειαστεί να επισκεφτεί παιδοψυχολόγο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ