Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Ηράκλειο: 52χρονος έδωσε ζωή με τον θάνατο του

Ζωή μέσα από τον θάνατο έδωσε ένας 52χρονος άνδρας στο Ηράκλειο ο οποίος νοσηλευόταν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου με αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretapost.gr, όταν οι γιατροί ανακοίνωσαν τον εγκεφαλικό θάνατο στους συγγενείς του εκείνοι πήραν τη γενναία απόφαση να δωρηθούν τα όργανά του, και ο δικός τους άνθρωπος να συνεχίσει να «ζει» με αυτό τον ιδιότυπο τρόπο, προσφέροντας ταυτόχρονα ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας.

Έτσι λοιπόν τα ξημερώματα ξεκίνησε η διαδικασία για τη λήψη των οργάνων του.

Ελήφθησαν καρδιά, νεφροί και κερατοειδείς χιτώνες.

Ρόδος: 14χρονος βιντεοσκόπησε συμμαθήτριά του και έστειλε τις προσωπικές τους στιγμές σε όλο το σχολείο

Δύο ανήλικοι και συγκεκριμένα ένα αγόρι και ένα κορίτσι, μαθητές γυμνασίου της Ρόδου, ελέγχονται για διακίνηση πορνογραφικού υλικού συμμαθήτριάς τους σε σχολικό συγκρότημα της ζώνης ευθύνης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dimokratiki.gr, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται, έπειτα από Εισαγγελική παραγγελία, προκαταρκτική εξέταση, με επιμέλεια επιτελών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως του αδικήματος και ήδη προχθές κατέθεσε το θύμα παρουσία παιδοψυχολόγου.

Η παράνομη μαγνητοσκόπηση φέρεται να έγινε την 24η Φεβρουαρίου 2023, το αδίκημα φέρεται να διαπιστώθηκε την 8η Μαρτίου 2023 και η παραγγελία δόθηκε δύο μέρες μετά από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Ο διευθυντής του σχολείου ενημερώθηκε ειδικότερα από σχολική σύμβουλο που έμαθε τι είχε συμβεί κατά την διάρκεια διαλείμματος.

Η ανήλικη κλήθηκε από τον διευθυντή και ενημέρωσε το τι είχε συμβεί, ακολούθως ενημερώθηκαν οι γονείς της και η Εισαγγελία, που κίνησε την διαδικασία έρευνας από την Ασφάλεια και κατάσχεσης κινητών τηλεφώνων και ελέγχου τους από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Ένας μαθητής του γυμνασίου, ηλικίας 14 ετών, φέρεται να είχε σχέση με την 13χρονη και κατέγραψε στο κινητό του τηλέφωνο προσωπικές τους στιγμές οι οποίες κοινολογήθηκαν σε τρίτους μαθητές του ίδιου σχολείου, καθώς και σε καθηγητές.

Στην υπόθεση έχει εμπλοκή και έτερη μαθήτρια η οποία, όπως έγινε γνωστό, φέρεται να δελέασε τον συμμαθητή της στην πράξη και συγκεκριμένα να τον έπεισε να μαγνητοσκοπήσει με το κινητό του τηλέφωνο την συμμαθήτριά τους την ώρα της ερωτικής τους συνεύρεσης και να της το στείλει στο κινητό της τηλέφωνο έναντι αμοιβής ύψους 2.000 ευρώ!!

Τα χρήματα ουδέποτε προφανώς και δόθηκαν ενώ το βίντεο φέρεται να μαγνητοσκοπήθηκε από τον 13χρονο που έπεισε το θύμα ότι την ώρα εκείνη έστελνε μήνυμα στην μητέρα του και ακολούθως απεστάλη στην έτερη μαθήτρια.

Ο ανήλικος μάλιστα φέρεται να ενημέρωσε την διεύθυνση του σχολείου που τον κάλεσε το πρώτον για εξηγήσεις ότι είχε στείλει 7 βίντεο στην συμμαθήτριά του διάρκειας λίγων δευτερολέπτων το καθένα.

Βίντεο στο οποίο δεν φαίνονται πρόσωπα κυκλοφόρησε πάντως στο σχολικό συγκρότημα και συγκεκριμένα σε ομαδική συνομιλία μαθητών στα social media.
Εχει διοριστεί εξάλλου παιδοψυχίατρος-πραγματογνώμονας για την λήψη καταθέσεων από τους ανήλικους, ενώ στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας θα καταθέσουν και καθηγητές.

Την υπόθεση χειρίζεται ο ποινικολόγος κ. Μιχάλης Καντιδενός.

Μετρό: Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την κατασκευή της γραμμής 4

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω εργασιών κατασκευής της γραμμής 4 του Μετρό, θα πραγματοποιηθούν κατά το χρονικό διάστημα από 27-3-2023 έως 23-4-2023 και καθ’ όλο το 24ωρο, στα παρακάτω οδικά τμήματα του Δήμου Αθηναίων, ως εξής:

ΦΑΣΗ 1

-Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος με ελάχιστο πλάτος στα 3,50 μ. περίπου της οδού Ιοφώντος και στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Κόνωνος/Αμάσειας και Εργοτίμου με κατάληψη της αριστερής πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

-Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος με ελάχιστο πλάτος στα 3,50 μ. περίπου της οδού Εργοτίμου και στο τμήμα αυτής 20,0 μ. περίπου πριν την συμβολή της με την οδό Ιοφώντος και έως 15,0 μ. περίπου μετά με κατάληψη της αριστερής πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

-Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος με ελάχιστο πλάτος στα 4,25 μ. περίπου της οδού Βασ. Γεωργίου Β΄ και στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Ιοφώντος και Αστυδάμαντος με κατάληψη της αριστερής πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.
-Τον ολικό αποκλεισμό της οδού Ιοφώντος και για μήκος 15,0 μ. περίπου μετά την συμβολή της με την οδό Βασ. Γεωργίου Β΄.
-Τον χαρακτηρισμό ως αδιεξόδου της οδού Ιοφώντος και στο τμήμα αυτής από την εργοταξιακή κατάληψη και έως την οδό Ευφρονίου.
-Την απαγόρευση της αριστερής στροφής από την οδό Βασ. Γεωργίου Β΄ προς την οδό Ιοφώντος.
-Τον καθορισμό του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 40 χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στην οδό Βασ. Γεωργίου Β΄ και στο τμήμα αυτής που καθορίζεται από τα 60,0 μ. περίπου πριν και έως την έναρξη της εργοταξιακής κατάληψης.
-Τον καθορισμό του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 30 χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στην περιοχή των έργων στο τμήμα που καθορίζεται από την έναρξη της εργοταξιακής κατάληψης και έως το πέρας αυτής
-Την απαγόρευση του προσπεράσματος για τα οχήματα που κινούνται στην οδό Βασ. Γεωργίου Β΄ και στο τμήμα αυτής που καθορίζεται από τα 60,0 μ. περίπου πριν και έως το πέρας της εργοταξιακής κατάληψης.
-Την απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων και στις δύο πλευρές του οδοστρώματος στην περιοχή των έργων και επί της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος πέριξ της τριγωνικής νησίδας που περικλείεται από τις οδούς Εργοτίμου, Ιοφώντος και Φορμίωνος.

ΦΑΣΗ 1Α

-Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος με ελάχιστο πλάτος στα 3,00 μ. περίπου της οδού Ιοφώντος και στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Κόνωνος/Αμάσειας και Εργοτίμου με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

-Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος με ελάχιστο πλάτος στα 3,50 μ. περίπου της οδού Εργοτίμου και στο τμήμα αυτής 30,0 μ. περίπου πριν την συμβολή της με την οδό Ιοφώντος με κατάληψη της αριστερής πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

-Καθορισμός του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 30 χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στην περιοχή των έργων στο τμήμα που καθορίζεται από την έναρξη της εργοταξιακής κατάληψης και έως το πέρας αυτής.

-Απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων και στις δύο πλευρές του οδοστρώματος στην περιοχή των έργων.

ΦΑΣΗ 2

-Ολικός αποκλεισμός της οδού Ιοφώντος από την συμβολή της με την οδό Εργοτίμου έως την συμβολή της με την οδό Βασ. Γεωργίου Β΄.

-Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος με ελάχιστο πλάτος στα 4,00 μ. περίπου της οδού Εργοτίμου και στο τμήμα αυτής από την συμβολή της με την οδό Φορμίωνος έως 10,0 μ. περίπου μετά την συμβολή της με την οδό Ιοφώντος με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

-Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος με ελάχιστο πλάτος στα 4,25 μ. περίπου της οδού Βασ. Γεωργίου Β΄ και στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Ιοφώντος και Αστυδάμαντος με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

-Καθορισμός του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 40 χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στην οδό Βασ. Γεωργίου Β΄ και στο τμήμα αυτής που καθορίζεται από τα 60,0 μ. περίπου πριν και έως την έναρξη της εργοταξιακής κατάληψης.

-Καθορισμός του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 30 χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στην περιοχή των έργων στο τμήμα που καθορίζεται από την έναρξη της εργοταξιακής κατάληψης και έως το πέρας αυτής

-Απαγόρευση του προσπεράσματος για τα οχήματα που κινούνται στην οδό Βασ. Γεωργίου Β΄ και στο τμήμα αυτής που καθορίζεται από τα 60,0 μ. περίπου πριν και έως το πέρας της εργοταξιακής κατάληψης.

-Απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων και στις δύο πλευρές του οδοστρώματος στην περιοχή των έργων.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

Ζάκυνθος: Τροχαίο ατύχημα στην παραλιακή – Ένας τραυματίας

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 25 Μαρτίου στη Ζάκυνθο.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό σημειώθηκε επί της παραλιακής οδού Κ. Λομβάρδου, στη χερσαία ζώνη λιμένα ν. Ζακύνθου, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 22χρονο προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 22χρονου.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Λιμενικό, ο τραυματίας διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Την προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

Σεισμός 3,9 ρίχτερ στο Ηράκλειο Κρήτης

Σεισμός μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου λίγα λεπτά πριν 23:00 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο σεισμός σημειώθηκε 21 χλμ ΝΝΑ του Τσούτσουρου Ηρακλείου, ενώ, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το εστιακό βάθος ήταν 7 χλμ.

Βόρεια Προάστια: Συνελήφθη με 7,5 κιλά κοκαΐνης για διακίνηση ναρκωτικών

Ένας άνδρας συνελήφθη από τη Δίωξη Ναρκωτικών για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης και χασίς στα βόρεια προάστια της Αττικής. Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, περίπου 7,5 κιλά κοκαΐνης, 38 κιλά κάνναβης, ένα αυτοκίνητο και 14.700 ευρώ.

Ειδικότερα,

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023, σε περιοχή των βορείων προαστίων της Αττικής ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιολόγηση πληροφοριακών δεδομένων από την ανάλυση και αξιοποίηση των οποίων κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του ημεδαπού μεσημβρινές ώρες χθες (24-03-2023) σε περιοχή των βορείων προαστίων της Αττικής.

Στην κατοχή του βρέθηκαν τρεις (3) αυτοσχέδιες συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους -330- γραμμαρίων με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση και ως εκ τούτου συνελήφθη.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• -10- νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους –7.641,2- γραμμαρίων,
• -308- νάιλον συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους -31.595,5- γραμμαρίων,
• -5- νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους -7.313,2- γραμμαρίων,
• πλαστικό δοχείο με άγνωστη χημική ουσία σε υγρή μορφή όγκου -10- λίτρων,
• όχημα,
• 14.710 ευρώ,
• -3- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
• -2- κινητά τηλέφωνα,
• συσκευή πλαστικοποίησης, ρολό περιτυλίγματος νάιλον μεμβράνης καθώς και σημειωματάριο ιδιόχειρων σημειώσεων.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Σπάτα: Επεισόδιο με πυροβολισμούς σε καταυλισμό Ρομά – Αναφορές για έναν τραυματία

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε καταυλισμό Ρομά στα Σπάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό έλαβε χώρα λίγο μετά τις 22:00 όταν, αστυνομικοί ενημερώθηκαν για «θερμό» επεισόδιο μεταξύ ομάδων Ρομά, ενώ, οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο και για έναν τραυματία, ο οποίος έχει χτυπηθεί στο κεφάλι με τσεκούρι.

Στο σημείο μετέβησαν εκπαιδευμένοι άνδρες της ΟΠΚΕ προκειμένου να επιχειρήσουν.

Λαγονήσι: Το κίνητρο του δράστη αναζητούν οι αρχές – Μιλούσε ρωσικά, κατέθεσαν οι 16χρονοι

Το κίνητρο του δράστη που πυροβόλησε κατά των δύο 16χρονων στο Λαγονήσι το βράδυ της Παρασκευής, αναζητούν οι αστυνομικές αρχές, που έχουν αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, οι δύο έφηβοι κατέθεσαν ότι ο άνδρας που επέβαινε σε ένα τζιπ Suzuki με φιμέ τζάμια μιλούσε ρωσικά και, μάλιστα, επιχείρησε να βάλει με την βία τον τραυματισμένο 16χρονο μέσα στο όχημα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δύο ανήλικοι προσπέρασαν ανυποψίαστοι το όχημα, στο οποίο επέβαινε ο δράστης. Εκείνος κατέβηκε απ’ αυτό και άρχισε να τους μιλάει σε έντονο ύφος. Οι δύο 16χρονοι ξεκίνησαν να τρέχουν και τότε ένα από τα άτομα που ήταν στο αυτοκίνητο πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 16χρονο στο πόδι. Τα παιδιά μπήκαν σε ένα οικόπεδο για να προστατευτούν.

«Ο τόνος της φωνής του ήταν σαν τους βρίζει και στα πέντε μέτρα σημάδεψε στο πόδι και χτύπησε στο πόδι το ένα παιδi, έτσι ξαφνικά», κατέθεσε οικογενειακός φίλος του 16χρονου.

Τον 16χρονο μετέφερε στο Ασκληπιείο Βούλας με διαμπερές τραύμα στον μηρό ο πατέρας του, ο οποίος σε κατάσταση μεγάλης έντασης, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στους αστυνομικούς: «Βρείτε τον δράστη, γιατί αν τον βρω μπροστά μου εγώ, θα τον σκοτώσω».

Άμεσα του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και διενεργήθηκαν οι απαιτούμενες εξετάσεις. Ο νεαρός συνεχίζει να νοσηλεύεται και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία, τονίζει ο διοικητής του Ασκληπιείου Βούλας, Αιμίλιος Βουγιουκλάκης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί ερευνούν αναφορές για το ρόλο ατόμων που φέρονται κατά τις βραδινές ώρες να δίνουν το «παρών» σε συγκεκριμένο σημείο της περιοχής.

Στον τόπο του συμβάντος βρέθηκε ένας κάλυκας των 9 χιλιοστών που εξετάζεται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Καμίνια: Άγριος ξυλοδαρμός με ρατσιστικά κίνητρα – Επιχειρηματίας έστειλε στο νοσοκομείο έναν αλλοδαπό

Άγρια επίθεση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά εξαπέλυσε ένας 41χρονος ιδιοκτήτης επιχείρησης σε βάρος αλλοδαπού άνδρα, στα Καμίνια.

Το σοβαρό επεισόδιο συνέβη το πρωί της 22ας Μαρτίου, όταν ο Έλληνας δράστης πήγε στην κατοικία των δύο αλλοδαπών υπαλλήλων του, με τους οποίους είχε προσωπικές διαφορές. Εκείνη την στιγμή οι δύο εργαζόμενοι απουσίαζαν, αλλά στο σπίτι βρισκόταν ένας άλλος ομοεθνής συγκάτοικός τους. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ο 41χρονος αρχικά τον εξύβρισε με ρατσιστικές φράσεις θίγοντας την καταγωγή του, έπειτα τον απείλησε και αφαίρεσε το κινητό του τηλέφωνο.

Αποχωρώντας από το διαμέρισμα και ενώ το θύμα τον ακολούθησε μέχρι την κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας, ο 41χρονος του απηύθυνε εκ νέου υβριστικές εκφράσεις και απειλές με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, ο δράστης επιτέθηκε ξανά στον άτυχο άνδρα, χτυπώντας τον στο κεφάλι και σπρώχνοντάς τον στη τζαμαρία της εισόδου, με αποτέλεσμα αυτή να σπάσει. Ο 41χρονος δεν δίστασε μάλιστα να χτυπήσει το κεφάλι του θύματος στα θραύσματα.

Ο αλλοδαπός λιποθύμησε λόγω των τραυμάτων του και διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Ο 41χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, απειλές, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση, κλοπή και διατάραξη οικιακής ειρήνης, εγκλήματα που τελέστηκαν με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Ο δράστης οδηγήθηκε ήδη ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ