Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Τήνος: 76χρονος πέθανε μέσα στο πλοίο

Ενημερώθηκε, το βράδυ της Τρίτης, η Λιμενική Αρχή Τήνου, ότι 76χρονος ημεδαπός επιβάτης του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π» Ν.Π.11479, υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο εντός του πλοίου και έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Γαυρίου Άνδρου στον λιμένα Τήνου. Μετά τον κατάπλου του πλοίου στον λιμένα Τήνου, ο 76χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Τήνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Τήνου.

Καθαρά Δευτέρα: Τι αλλάζει στα δρομολόγια της Hellenic Train

Η Hellenic Train προχωρά σε έκτακτα δρομολόγια και αύξηση χωρητικότητας ενόψει τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας  αλλά θα υπάρξουν και επιπλέον λεωφορεία στη γραμμή Κιάτο-Πάτρα-Κιάτο.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ενόψει των αποκριάτικων εκδηλώσεων για το πατρινό καρναβάλι και της Καθαράς Δευτέρας και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων που επιθυμούν να επισκεφθούν την Αχαϊκή Πρωτεύουσα, ενισχύει σημαντικά τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου Αθήνας και Πάτρας, με έκτακτα δρομολόγια και αύξηση χωρητικότητας θέσεων, από 23 έως 28.02.2023.

Επίσης, για την ίδια χρονική περίοδο ενισχύεται με επιπλέον λεωφορεία η ραμμή Κιάτο – Πάτρα – Κιάτο.

Ειδικότερα, οι επισκέπτες από την Αθήνα μπορούν να επιλέξουν να μετακινηθούν με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο μέχρι το Κιάτο. Στη συνέχεια να μετεπιβιβαστούν άμεσα στα λεωφορεία της ΗELLENIC TRAIN, με τελικό προορισμό την Πάτρα, γρήγορα οικονομικά και με ασφάλεια ώστε να παραβρεθούν στη μεγάλη γιορτή του καρναβαλιού.

Τέλος, το τριήμερο της Κ. Δευτέρας ενεργοποιούνται έκτακτα δρομολόγια στον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο στη γραμμή Διακοπτό – Καλάβρυτα – Διακοπτό.

Περισσότερες πληροφορίες για το επιβατικό κοινό στον ιστότοπο https://tickets.trainose.gr/dromologia/?lang=en

Θεσσαλονίκη: Τροχαίο ατύχημα με πτώση δικυκλιστή – Μεταφέρθηκε στο «Παπαγεωργίου»

Τροχαίο ατύχημα με πτώση δικυκλιστή στο οδόστρωμα σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα grtimes.gr, περίπου στις 19:45 και κάτω από άγνωστες συνθήκες ένας δικυκλιστής έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και έπεσε στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Στο σημείο βρέθηκε άμεσα το ΕΚΑΒ όπου παρέλαβε τον τραυματία και τον μεταφέρει αυτή την ώρα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου ενώ δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας του.

Πυροβολισμοί σε μαγαζί στη Νέα Ιωνία – Ένας τραυματίας

Πυροβολισμούς δέχτηκε, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, άνδρας σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, o άνδρας που φέρει τραύμα στον ώμο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου και νοσηλεύεται.

Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν έξι κάλυκες.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ διεξάγει έρευνες για τα αίτια του περιστατικού.

Ένταση στα Εξάρχεια: Άγνωστοι επιτέθηκαν σε διμοιρία ΜΑΤ – Δυο καμμένα αυτοκίνητα

Δύο καμμένα οχήματα από μολότοφ στην οδό Κωλέττη στην περιοχή των Εξαρχείων ήταν το αποτέλεσμα της επίθεσης ομάδας αγνώστων σε διμοιρία των ΜΑΤ, υπό αδιευκρίνιστες έως τώρα συνθήκες, λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Επικράτησε ένταση την περιοχή, ενώ υπάρχουν ακόμη φωτιές σε κάδους καθώς επίσης σημειώθηκαν μικροζημιές.

Πήλιο: 22χρονη θα καιγόταν ζωντανή από την ξυλόσομπα – Νοσηλεύεται με βαριά εγκαύματα

Ένα φρικτό ατύχημα, το οποίο παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή, υπέστη μια 22χρονη από τη Δράκεια Πηλίου, το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα gegonota.news, η 22χρονη στην προσπάθεια της να ανάψει την ξυλόσομπα, πήρε φωτιά το οινόπνευμα, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά εγκαύματα σε όλο της σώμα.

Πρόκειται για την Αντιέλα Τζόκα, η οποία βρίσκεται στην μονάδα εγκαυμάτων του Νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς» του Βόλου και είναι σε καταστολή. Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι πως οι γιατροί διαβεβαιώνουν πως έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Ο Αναπτυξιακός και Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής, έπειτα από επικοινωνία με την οικογένεια πήρε την απόφαση σε συνεργασία με το Τοπικό συμβούλιο, να συγκεντρώσει χρήματα ώστε να βοηθήσει όλο το χωριό- με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας- προκειμένου να καλυφθούν τα νοσήλεια και οι επεμβάσεις που θα ακολουθήσουν.

«Η Αντριέλα έχει την συμπαράσταση όλων», τόνισε η εκπρόσωπος του Συλλόγου κ. Αθανασία Λύτρα και κοινοποιήθηκε τραπεζικός λογαριασμός.

Χρήματα συγκεντρώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό GR1301104610000046101287590 (Εθνική Τράπεζα) στο όνομα Emanuel Gjoka (αδερφός της Αντριέλας), στον Αναπτυξιακό Σύλλογο, ενώ χρήματα συγκεντρώνει και η Κοινότητα.

Πατήσια: Εκτός κινδύνου ο 16χρονος που έπεσε θύμα άγριας ληστείας – Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία για να εντοπίσει τους δράστες της άγριας επίθεσης σε βάρος 16χρονου το βράδυ της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου 2023 στα Πατήσια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 16χρονος μαζί με έναν φίλο του είχαν βγει για βόλτα κοντά στο 109ο δημοτικό σχολείο Αθηνών στα Κάτω Πατήσια. Λίγο πριν τις 9 το βράδυ, μία συμμορία πέντε ανηλίκων τούς πλησίασε και τους επιτέθηκε λεκτικά. Οι δύο έφηβοι αρχικά σάστισαν και προσπάθησαν να ξεφύγουν, όμως οι ανήλικοι τους ακολούθησαν και προσπάθησαν να τους ληστέψουν υπό την απειλή μαχαιριού.

Ο 16χρονος αντιστάθηκε και τότε τα μέλη της συμμορίας τον μαχαίρωσαν έξι φορές. Τέσσερις φορές στην πλάτη, μία στα πλευρά και μία στο πόδι. Στη συνέχεια οι δράστες αφαίρεσαν ένα πορτοφόλι και ένα κινητό τηλέφωνο, που είχε στην κατοχή του. Ο 16χρονος, αιμόφυρτος, φώναζε βοήθεια.

«Για ένα τηλέφωνο να το κυνηγάνε το παιδί και να το μαχαιρώνουν;» λέει αυτόπτης μάρτυρας. «Βλέπω δύπο παλικαράκια να κατεβαίνουν τον δρόμο και να φωνάζουν “βοήθεια, με έχουν μαχαιρώσει”. Του λέω “για να δω τι έχεις”, “μου λέει εδώ το πόδι”, βλέπω το πόδι του όντως τρέχει αίμα» πρόσθεσε.

Οι γείτονες προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στον ανήλικο και κάλεσαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Άμεσα έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε και μετέφερε τον 16χρονο στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση λόγω του τραύματος που είχε στον πνεύμονα.

Πλέον, ο 16χρονος έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Έβρος: «Αποκλείεται το παιδί μας να έβαλε τέλος στη ζωή του» λέει ο πατέρας της 28χρονης

Συνεχίζεται το μυστήριο με την υπόθεση θανάτου της 28χρονης επικεφαλής του καρναβαλιού στο Τυχερό του Έβρου.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν στοιχεία που θα ρίξουν «φως» στην υπόθεση και να βρουν απαντήσει τα πολλά ερωτήματα. Γιατί ένα τόσο δραστήριο κορίτσι, που σχεδίαζε τις εκδηλώσεις του καρναβαλιού στην περιοχή της και θα συναντιόταν με φίλους της, σε ποδοσφαιρικό αγώνα, μπορεί να αποφάσισε ξαφνικά να βάλει τέλος στη ζωή της και μάλιστα με τέτοιο τρόπο;

Η αυτοχειρία είναι μέχρι στιγμής το επικρατέστερο σενάριο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών αλλά και με βάση τα έως τώρα ιατροδικαστικά ευρήματα. Ωστόσο, δεν έχουν αποκλειστεί ακόμα κι άλλα ενδεχόμενα. Στην περιοχή έχουν σπεύσει και αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να βοηθήσουν στις έρευνες και να δοθούν οι απαντήσεις στην οικογένεια της 28χρονης, η οποία έχει βυθιστεί στο πένθος.

Σήμερα, έγινε και νέα συμπληρωματική αυτοψία στον χώρο όπου εντοπίστηκε νεκρή η 28χρονη, σε μία χαράδρα 40 μέτρων, δίπλα στη μηχανή της. Η περιοχή βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από το χωριό όπου διέμενε η νεαρή γυναίκα.

«Αποκλείεται το παιδί μας να έβαλε τέλος στη ζωή του”, λέει ο πατέρας της 28χρονης

Η οικογένεια και οι φίλοι της 28χρονης πάντως, επιμένουν ότι αποκλείεται να έβαλε τέλος στη ζωή της.

«Για εμάς αποκλείεται αυτή η περίπτωση, αλλά ξέρω εγώ τι να πω… Εμείς ζούσαμε και στο ίδιο σπίτι. Αλλά κάθε μέρα στη δουλειά, ένα πρόσχαρο κορίτσι, τι να πω, δεν έδειχνε κάποια στοιχεία» δήλωσε στο Star ο πατέρας της 28χρονης.

Έβρος 28χρονη Πατέρας

Τα στοιχεία που «δείχνουν» αυτοκτονία

Η 28χρονη, όπως όλα δείχνουν, είχε καρφωμένο το μαχαίρι στην καρδιά της καθώς οδηγούσε πριν πέσει στην χαράδρα, από την οποία ανασύρθηκε νεκρή.

Όπως έγραψε πρώτο το enikos.gr, τον καρπό του ενός χεριού της είχε 4-5 χαρακιές, ενώ στην παλάμη του άλλου χεριού είχε πληγές από μαχαίρι. Επίσης, εντοπίστηκαν ίχνη αίματος στο μηχανάκι αλλά και στο μαχαίρι που ήταν καρφωμένο στο στήθος της.

Η αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο παρουσίας άλλου ατόμου στην περιοχή. Όπως επισημαίνουν πηγές, η κοπέλα αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα το τελευταίο χρονικό διάστημα και κυρίως τις τελευταίες ώρες πριν την τραγική κατάληξή της.

Αυτοχειρία ή όχι;

Η εγκληματολόγος – ψυχολόγος Δήμητρα Τσίτση δήλωσε στο LiveNews πως τα άτομα που θέλουν να αυτοκτονήσουν συνήθως δεν επιλέγουν το μαχαίρι ως όπλο.

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα. Εγώ δεν το βλέπω για αυτοχειρία. Στην Κύπρο είχαμε περίπτωση που για χρόνια η αστυνομία νόμιζε πως είναι αυτοκτονία και τελικά αποδείχτηκε πως δεν ήταν», είπε αρχικά η ψυχολόγος και συνέχισε, λέγοντας: «Συνήθως τα άτομα που θέλουν να αυτοκτονήσουν, θα καταλήξουν σε πιο άμεσο φονικό όπλο, όπως χάπια. Το μαχαίρι είναι πολύ δύσκολο. Είναι τόσο ακραίο που εγώ στην εργασία μου δεν το έχω ξανακούσει. Θέλει τρομερή ψυχική και σωματική δύναμη».

Θεσσαλονίκη: Φοιτητές προπηλάκισαν τον πρύτανη του ΑΠΘ

Φοιτητές προπηλάκισαν τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκο Παπαϊωάννου, διαμαρτυρόμενοι για την ηλεκτρονική διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών.

Νωρίτερα, οι φοιτητές του πανεπιστημίου είχαν πραγματοποιήσει διαμαρτυρία για τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για την ανάδειξη εκπροσώπων των φοιτητών στα όργανα του ιδρύματος.

Η απάντηση του Πρύτανη

«Είναι η γνωστή μειοψηφία, η οποία θέλει με τέτοιου είδους αντιδημοκρατικές ενέργειες να επιβάλλει την άποψή της. Δεν το πέτυχε τρεισήμισι χρόνια, δεν θα το πετύχει και τώρα. Αυτά τελειώσανε» δήλωσε ο πρύτανης.

Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 18χρονος που υπέστη ανακοπή σε 5×5 – Μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ

Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 18χρονος που υπέστη νωρίτερα σήμερα ανακοπή την ώρα που έπαιζε ποδόσφαιρο σε 5Χ5 με φίλους του στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το ThessToday.gr, ο νεαρός νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, με τους γιατρούς να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατηθεί ο νεαρός στη ζωή.

Το νεαρό παιδί υπέστη ανακοπή στο γήπεδο και ενώ οι διασώστες τον επανέφεραν μετά από μία ώρα ανανήψεων, έχασε ξανά τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο .

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν στο γήπεδο, ο 18χρονος αρχικά ζαλίστηκε, έκατσε στον πάγκο, γρήγορα, όμως, πίστεψε πως ήταν καλύτερα και επέστρεψε στο γήπεδο με αποτέλεσμα  τελικά να καταρρεύσει.

Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr όλοι οι θεράποντες ιατροί του νοσοκομείου από την πρώτη στιγμή που έφθασε στα Επείγοντα κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον επαναφέρουν καταφέρνοντας τελικά με ηλεκτρική ανάταξη να ενεργοποιήσουν και πάλι τους παλμούς του.

Η κατάσταση της υγείας του, βέβαια, χαρακτηρίζεται ως «ιδιαίτερα κρίσιμη», ωστόσο η ανάταξή του θεωρείται αισιόδοξη εξέλιξή για την νοσηλεία του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ