Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Σοβαρό τροχαίο με εγκλωβισμένους στην Ξηρόβρυση Δροσιάς Χαλκίδας

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου στην περιοχή της Ξηρόβρυσης στην Δροσιά Χαλκίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας eviathema.gr, λίγο μετά τις 23:30 κάτω από άγνωστες συνθήκες υπήρξε μετωπική σύγκρουση δύο οχημάτων ΙΧ με αποτέλεσμα την ανατροπή του ενός από τα δύο και των εγκλωβισμό τριών επιβατών.

Στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Χαλκίδας για τον απεγκλωβισμό των επιβατών καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την διακομιδή τους στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Τις συνθήκες του περιστατικού διερευνά το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας.

Προαστιακός: Τροποποιήσεις στα δρομολόγια την Τρίτη λόγω εργασιών

Λόγω εργασιών που πραγματοποιούνται από τον διαχειριστή υποδομής (ΟΣΕ) στην γραμμή του αεροδρομίου, αύριο Τρίτη 21/2/2023, τα ακόλουθα δρομολόγια του Προαστιακού της γραμμής Άνω Λιόσια- Κορωπί, στο τμήμα Άνω Λιόσια- Μεταμόρφωση θα πραγματοποιηθούν με λεωφορεία της Hellenic Train:

  • 2200 (‘Ανω Λιόσια- Κορωπί), με ώρα αναχώρησης 06:04 και
  • 2232 (‘Ανω Λιόσια- Κορωπί), με ώρα αναχώρησης 15:04.

Επίσης, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train, τα ακόλουθα δρομολόγια της γραμμής ‘Ανω Λιόσια- Κορωπί-‘Ανω Λιόσια, θα πραγματοποιηθούν με λεωφορεία στο τμήμα ‘Ανω Λιόσια- ΣΚΑ- ‘Ανω Λιόσια.

  • 2204 (‘Ανω Λιόσια – Κορωπί) και ώρα αναχώρησης 07:04
  • 2208 (‘Ανω Λιόσια – Κορωπί) και ώρα αναχώρησης 08:04
  • 2212 (‘Ανω Λιόσια – Κορωπί) και ώρα αναχώρησης 09:04
  • 2236 (‘Ανω Λιόσια – Κορωπί) και ώρα αναχώρησης 16:04
  • 2240 (‘Ανω Λιόσια – Κορωπί) και ώρα αναχώρησης 17:04
  • 2244 (‘Ανω Λιόσια – Κορωπί) και ώρα αναχώρησης 18:04
  • 2205 (Κορωπί – ‘Ανω Λιόσια) και ώρα αναχώρησης 06:34
  • 2209 (Κορωπί – ‘Ανω Λιόσια) και ώρα αναχώρησης 07:34
  • 2213 (Κορωπί – ‘Ανω Λιόσια) και ώρα αναχώρησης 08:34
  • 2237 (Κορωπί – ‘Ανω Λιόσια) και ώρα αναχώρησης 15:34
  • 2241 (Κορωπί – ‘Ανω Λιόσια) και ώρα αναχώρησης 16:34
  • 2245 (Κορωπί – ‘Ανω Λιόσια) και ώρα αναχώρησης 17:34

Έβρος: Ακυρώθηκε το καρναβάλι μετά τον θάνατο της 28χρονης διοργανώτριας

Ένα πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει τον θάνατο της 28χρονης γυναίκας, από το Τυχερό Σουφλίου στον Έβρο, η σορός της οποίας βρέθηκε σε χαράδρα τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, με τραύματα από μαχαίρι.

Λίγες ώρες μετά τον θάνατο της 28χρονης επικεφαλής του καρναβαλιού, το βράδυ της ίδιας ημέρας ανακοινώθηκε πως το καρναβάλι του Τυχερού ακυρώθηκε.

Σοκαρισμένοι οι συντοπίτες της την αποχαιρέτησαν με μια ανάρτηση.

«Η σημερινή τραγική και αναπάντεχη απώλεια της Βίκυς, μας συγκλόνισε όλους. Κανείς ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει ότι η γεμάτη όρεξη, η γεμάτη ζωντάνια, η ψυχή του καρναβαλιού μας κάθε χρόνο δεν θα είναι φέτος εδώ… να πει πάμε παιδιά!!! Με μεγάλο σεβασμό στην μνήμη της Βίκυς ανακοινώνουμε την ΑΚΥΡΩΣΗ του φετινού Καρναβαλιού στο Τυχερό.
Βίκυ θα σε θυμόμαστε πάντα και σίγουρα θα συνεχίσεις να μας εμπνέεις με τις ιδέες σου από εκεί ψηλά. Καλό παράδεισο να έχεις», αναφέρεται στο σχετικό κείμενο που συνοδεύει την ανακοίνωση ακύρωσης του καρναβαλιού στο Τυχερό Σουφλίου.

Οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή

Η γυναίκα, η οποία αγνοείτο από το μεσημέρι της Κυριακής, εντοπίστηκε νεκρή το πρωί της Δευτέρας 20/2 στη χαράδρα, κοντά στη μηχανή της. Άμεσα ενημερώθηκαν το ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική προκειμένου να γίνει η ανάσυρση του πτώματος. Κατά την ανάσυρσή της από την Πυροσβεστική, διαπιστώθηκε ότι είχε καρφωμένο μαχαίρι -αγροτικής χρήσης- στο στήθος της. Άμεσα στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής, ο οποίος από τα πρώτα ευρήματα «βλέπει» πιθανή αυτοκτονία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, εκτιμά ότι η γυναίκα προσπάθησε αρχικά, για άγνωστο λόγο,  να χαράξει τις φλέβες της και όταν δεν τα κατάφερε, πιθανόν σήκωσε την μπλούζα της και μαχαιρώθηκε στο στήθος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αδελφός της είπε στους αστυνομικούς πως η 28χρονη χρησιμοποιούσε τέτοιου είδους μαχαίρι για αγροτικές εργασίες.

Ωστόσο, φως στην ακριβή αιτία θανάτου της θα ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή. Για τις Αρχές σε αυτή τη φάση όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά. Στο σημείο βρέθηκε και το κινητό τηλέφωνό της το οποίο θα αποσταλεί στα εργαστήρια για εξέταση.

Προανάκριση διενεργείται από το Τ.Α. Τυχερού σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη.  Οι αστυνομικοί θα λάβουν καταθέσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν την απασχολούσε κάτι τον τελευταίο καιρό, που την οδήγησε να βάλει τέλος στη ζωή της, ή κάτι άλλο συνέβη. Παράλληλα αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής ώστε να εξακριβωθεί εάν η 28χρονη επέβαινε μόνη της στην μοτοσικλέτα ή με κάποιον άλλον.

Η 28χρονη, ήταν επικεφαλής του καρναβαλιού και των αποκριάτικων εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Κυριακή. Ήταν πολύ δραστήριο άτομο, που συμμετείχε πάντα στα κοινά του χωριού και σε όλες τις εκδηλώσεις.

«Δεν είχε προβλήματα, δεν την απασχολούσε κάτι» λέει ο πατέρας της 28χρονης

«Ενώ ξεκίνησε να πάει να δει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, την ψάχναμε και δεν μπορούσαμε να την βρούμε και την βρήκε σήμερα τυχαία ο ανιψιός μου στο βουνό. Εμένα με ενδιαφέρει ότι χάσαμε το παιδί. Δεν είχε προβλήματα, δεν την απασχολούσε κάτι» ανέφερε συντετριμμένος στο Live News o πατέρας της.

Από την πλευρά της, η θεία του θύματος δήλωσε στο Mega:

«Ξεκίνησε για να πάει στο ποδόσφαιρο που είχε το χωριό εδώ. Δεν είπε τίποτα σε κανέναν. Από εκεί δεν εμφανιζόταν μέχρι και που νύχτωσε. Την έψαχναν όλη τη νύχτα και το πρωί που χάραξε κατά τις 06.30, ένας ξάδελφός της μαζί με τον αδελφό της είδαν το μηχανάκι της. Είχε μηχανή αυτή. Είδαν κάτω στον γκρεμό πεσμένη.

Είναι σαν γκρεμός. Την βρήκαν εκεί. Ακαριαίο θάνατο πρέπει να είχε. Είχε χτυπήσει στο κεφάλι. Και είδα τον πατέρα της το πρωί. Με τη μηχανή έφυγε κάτω στον γκρεμό. Ο πατέρας της κατέβηκε κάτω. Και την είδε πεσμένη κάτω, το κεφάλι χτυπημένο. Και το μηχανάκι 4 – 5 μέτρα πιο μακριά.

Ήταν ένα κορίτσι το οποίο είχε αγροτική δουλειά με τρακτέρ στα χωράφια. Δεν είχε προβλήματα. Θα έκανε καρναβάλι στο χωριό την Κυριακή και πήγαινε συνέχεια εκεί και βοηθούσε. Τι έγινε τώρα, κανένας δεν γνωρίζει».

ΑΠΘ: Καταγγελία καθηγήτριας για ομηρία στο γραφείο της – Τι λένε οι φοιτητές

Kαταγγελία ότι κρατήθηκε όμηρος  στο γραφείο της από φοιτητές, έκανε καθηγήτρια του τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), όπως γράφει το thesstoday.gr .

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε άλλος καθηγητής, συνάδελφός της, επειδή το ποσοστό απόρριψης στο μάθημά της έφτασε στο 25%, ομάδα φοιτητών την κράτησε για δύο ώρες στο γραφείο, παρά τη θέλησή της. Στη διάρκεια αυτής της κράτησης οι φοιτητές την «στόλιζαν» και την απειλούσαν.

Ωστόσο οι φοιτητές παρουσιάζουν μια διαφορετική εκδοχή. «Η καθηγήτρια σε μάθημα τελευταίου έτους είχε ανακοινώσει διαφορετικό τρόπο εξέτασης από αυτόν που έκανε. Συγκεκριμένα, έβαλε αρνητική βαθμολόγηση, κάτι που σημαίνει ότι η βάση από το 5 ανεβαίνει στο 6.5, ανέφεραν οι φοιτητές και σημείωσαν ότι δεν ήταν σχετικά προετοιμασμένοι, με αποτέλεσμα να κοπούν 85 άτομα, εκ των οποίων οι περισσότεροι χρωστάνε μόνο αυτό το μάθημα.

Μας ειρωνεύτηκε

Πάντα σύμφωνα με τους φοιτητές, το αποτέλεσμα είναι να καθυστερεί η λήψη του πτυχίου τους», ανέφερε το μέλος του φοιτητικού συλλόγου της Ψυχολογίας, Ανάστασης Παπαστογιανούδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο φοιτητικός σύλλογος έκανε γενική συνέλευση και μεταξύ άλλων πήρε την απόφαση για κινητοποίηση στο γραφείο της καθηγήτριας, τις ώρες της εργασίας της.
Όπως είπε , στη διάρκεια της κινητοποίησης τέθηκε το αίτημα να γίνει αναβαθμολόγηση χωρίς την αλλαγή, αλλά η καθηγήτρια ήταν ειρωνική και προσβλητική λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι “δεν μας κόβει” και ενώ δεν είχε κανένα επιχείρημα και «συνέχισε να παραμένει ανένδοτη».

Στη συνέχεια όπως επισημαίνει ο νεαρός φοιτητής, «ο Σύλλογος αποχώρησε στη λήξη των ωραρίων εργασίας και η καθηγήτρια έκτοτε ισχυρίστηκε ότι κρατήθηκε όμηρος από τους φοιτητές λέγοντας ψέματα και καλώντας και τους υπόλοιπους καθηγητές να πάρουν μια απαράδεκτη απόφαση η οποία κατονομάζει συνολικά τις κινητοποιήσεις ως εκφοβιστικές ενέργειες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο Φοιτητικός Σύλλογος από την αρχή της χρονιάς έχει διεκδικήσει να μη κάθονται οι φοιτητές σε πατώματα, αλλά σε έδρανα, να καταργηθεί το όριο δήλωσης μαθημάτων που μας αναγκάζει να παρατείνουμε τη φοίτησή μας, να έχουμε πρακτική άσκηση με βασικό μισθό και ασφάλιση. Αιτήματα τα οποία βρίσκουν αντίθετο το σύνολο των καθηγητών».

Σύρος: Ραγίζουν καρδιές οι γονείς του 28χρονου ποδοσφαιριστή που πέθανε αιφνίδια – Καταγγέλλουν ιατρική αμέλεια

Θρήνος επικρατεί στη Σύρο για τον 28χρονο ποδοσφαιριστή, ο οποίος πέθανε αιφνίδια έπειτα από αδιαθεσία που ένιωσε, την περασμένη Δευτέρα. Ο νεαρός αθλητής «έφυγε» προδομένος από την καρδιά του και οι γονείς του, μιλούν για αμέλεια των γιατρών που τον εξέτασαν.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο 28χρονος ποδοσφαιριστής είχε αισθανθεί δυσφορία και πήγε σε ιδιωτικό καρδιολόγο, ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Συντετριμμένη είναι η μητέρα του αθλητή. Σε δηλώσεις της στην εκπομπή του Star, τόνισε: «Πήγαμε στο νοσοκομείο και του έκαναν καρδιογράφημα, γενική αίματος και ακτινογραφία, που δεν έδειξαν κάτι. Πριν από έναν μήνα είχε εξεταστεί από καρδιολόγο και είχε βγάλει κάρτα για να μπορέσει να παίξει ποδόσφαιρο. Και σε ιδιώτη καρδιολόγο που πήγαμε, του είπε ότι είχε καρδιά ταύρου», είπε.

«Την Κυριακή το πρωί μου τηλεφώνησε και μου είπε να πάω να τον πάρω γιατί δεν αισθανόταν καλά. Από το νοσοκομείο τον έδιωξαν, δίνοντάς του αερολίν και λέγοντάς του ότι μπορεί να είναι λοίμωξη του αναπνευστικού. Μας έδιωξαν 04:00 τα ξημερώματα και δεν κοιμήθηκε καθόλου γιατί είχε βήχα. Έκλεισα ραντεβού σε πνευμονολόγο τη Δευτέρα το μεσημέρι κι εκείνος μας έστειλε στον καρδιολόγο που είχε πάει ήδη και τον είχε βρει καλά», συμπλήρωσε η μητέρα του.

Την Δευτέρα, ο 28χρονος δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Είχε ταχυκαρδίες και ο καρδιολόγος τους συνέστησε να πάνε αμέσως στο νοσοκομείο της Σύρου. «Μέχρι να πάμε στο νοσοκομείο, λιποθύμησε το παιδί. Φώναξα ασθενοφόρο, το οποίο καθυστέρησε. Έπαθε ανακοπή, λιποθύμησε, του έκαναν ΚΑΡΠΑ για 35 λεπτά, αλλά το παιδί μου πάει», είπε η μητέρα.

Δικαίωση ζητά ο πατέρας του 28χρονου αθλητή, υποστηρίζοντας ότι για τον θάνατό του οφείλεται η αμέλεια του γιατρού που τον εξέτασε στο νοσοκομείο και δεν τον κράτησε εκεί. «Ήταν αμέλεια του γιατρού που δεν τον κράτησε το προηγούμενο βράδυ στο νοσοκομείο… Πώς γίνεται τα παιδιά να πεθαίνουν ξαφνικά από καρδιά; Πώς γίνεται αυτό; Θέλω να μάθω πώς πήγε έτσι το παιδί μου. Ήταν αθλητής, δεν έπινε, δεν κάπνιζε, πρόσεχε την ζωή του. Το χάσαμε το παιδί μέσα από τα χέρια μας», είπε ο πατέρας, κλαίγοντας.

Και η γιαγιά του νεαρού αθλητή δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που βρήκε την οικογένεια. «Ο εγγονός μου δεν γυρνάει πίσω, ό,τι και να κάνουμε. Να σωθούν άλλα παιδιά, γιατί είναι κρίμα. Είχε όνειρα το παιδί και πέθανε στα μάτια μας», είπε η γιαγιά του.

Δείτε το βίντεο:

Κύκλωμα σωματεμπορίας: Πώς «αιχμαλώτιζαν» τις άτυχες γυναίκες στο ξενοδοχείο – Τι λέει ο «εγκέφαλος»

Αύριο το πρωί αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή οι οκτώ κατηγορούμενοι για το κύκλωμα μαστροπείας, με θύματα γυναίκες από τη Λατινική Αμερική.

Τα μέλη της σπείρας προσέγγιζαν τις νεαρές γυναίκες μέσω διαδικτυακής εφαρμογής και στη συνέχεια τις περιόριζαν σε ένα ξενοδοχείο, όπου τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, τα μέλη του κυκλώματος έφερναν στην Αθήνα τα θύματά τους τουλάχιστον τέσσερις φορές τον χρόνο. Κάθε κοπέλα έμενε τρεις μήνες στην Αθήνα (όσο διαρκούσε η ταξιδιωτική βίζα), πραγματοποιούσε 3-4 ραντεβού την ημέρα, ενώ η τιμή για κάθε ραντεβού ξεκινούσε από τα 140 ευρώ.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο αρχηγός του κυκλώματος, ο οποίος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «Με την θέλησή τους ήρθαν στην Ελλάδα, με την θέλησή τους έκαναν αυτή την δουλειά, εγώ δουλειά τους προσέφερα. Ναι, έπαιρνα ποσοστό από τα έσοδα αλλά ήταν για να ξεπληρώνουν με αυτόν τον τρόπο τα εισιτήρια και τα έξοδα διαμονής και διατροφής τους».

Τα μέλη του κυκλώματος δεν επέτρεπαν στις γυναίκες που εκμεταλλεύονταν να κυκλοφορούν μόνες τους, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και για να βγουν από το ξενοδοχείο και να ψωνίσουν, έπρεπε να συνοδεύονται από μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι προσέγγιζαν νεαρές γυναίκες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και τις έπειθαν, με την υπόσχεση ότι θα κάνουν πολυτελή ζωή και θα έχουν υψηλές αμοιβές.

Όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές, «μέλη του κυκλώματος είχαν φτιάξει έναν λογαριασμό σε διαδικτυακή εφαρμογή και μέσω προσέγγιζαν τις γυναίκες – θύματά τους. Ζητούσαν, μάλιστα, φωτογραφίες από τις κοπέλες προκειμένου να τις εγκρίνουν».

Από τα στοιχεία της 4μηνης αστυνομικής έρευνας, εκτιμάται ότι το  κύκλωμα είχε έσοδα 300.000 ευρώ τον μήνα.

Δείτε το βίντεο:

Αίγιο: 91χρονη οδηγός μπήκε ανάποδα στην Εθνική οδό, προκάλεσε τροχαίο και το… έσκασε

Μία οδηγός ετών 91, προκάλεσε τροχαίο, καθώς μπήκε ανάποδα στην Εθνική οδό στο ύψους του Αιγίου και στη συνέχεια το έσκασε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 η ηλικιωμένη οδηγός θέλησε τις πρωινές ώρες να μετακινηθεί προς την Αθήνα από την περιοχή του Αιγίου. Βγήκε στο δυτικό κόμβο του Αιγίου, αλλά εκεί έκανε το μοιραίο λάθος. Αντί να μπει στο ρεύμα προς Αθήνα, εισήλθε ανάποδα στο ρεύμα προς Πάτρα.

Οι οδηγοί που έβλεπαν το αυτοκίνητο της 91χρονης να έρχεται κατά πάνω τους έκαναν ελιγμούς για να την αποφύγουν. Ωστόσο η ηλικιωμένη απτόητη συνέχιζε να οδηγεί για αρκετά χιλιόμετρα ανάποδα στην εθνική οδό.

Δυστυχώς όμως στο ύψος των Σελιανιτίκων οδηγός οχήματος είδε το αυτοκίνητο της ηλικιωμένης, σάστισε και δεν κατάφερε να την αποφύγει. Η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη με αποτέλεσμα δύο άτομα να τραυματιστούν από το τροχαίο.

Η ηλικιωμένη, ωστόσο, δεν σταμάτησε , έκανε αναστροφή και συνέχισε την πορεία της.

Ευτυχώς οι αστυνομικοί που ήδη είχαν ειδοποιηθεί από κάμερες ασφαλείας της εθνικής oδού την εντόπισαν και η 91χρονη οδηγός συνελήφθη, χωρίς να προκαλέσει άλλο ατύχημα!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ