Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Κύκλωμα σωματεμπορίας: Οι ρόλοι, η γυναίκα που προσπάθησε να ξεφύγει και η καταγγελία που «ξετύλιξε το κουβάρι» της υπόθεσης

Nέες πληροφορίες για το κύκλωμα σωματεμπορίας το οποίο εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ φέρνει στο φως το enikos.gr. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έφερναν στην Ελλάδα γυναίκες από χώρες της Λατινικής Αμερικής, τις ανάγκαζαν να εκδίδονται και τις κρατούσαν φυλακισμένες σε ξενοδοχείο της Αθήνας που βρίσκεται στη λεωφόρο Συγγρού. Οι Αρχές συνέλαβαν έναν 37χρονο που κατηγορείται ως “εγκέφαλος” του κυκλώματος, επτά συνεργούς του, ενώ απελευθέρωσαν 15 γυναίκες  υπήκοοι Βραζιλίας, Κολομβίας, Βενεζουέλας και Μαρόκου, στις οποίες παρασχέθηκε αρωγή και προστασία.

Όλα ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2022, όταν περιήλθαν στο Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, πληροφορίες,  αναφορικά με τη δράση του συγκεκριμένου κυκλώματος trafficking.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί, τα μέλη της οργάνωσης στρατολογούσαν αλλοδαπές γυναίκες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Τις έπειθαν μέσω κλειστής διαδικτυακής εφαρμογής να έρθουν στην Ελλάδα, δίνοντας υποσχέσεις για υψηλές αποδοχές και πολυτελή τρόπο ζωής. Όταν όμως έφταναν στην χώρα μας, η κατάσταση ήταν τελείως διαφορετική. Τις εγκαθιστούσαν στο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου διέμεναν υπό άσχημες συνθήκες, επιτηρώντας πλήρως τις κινήσεις τους. Στη συνεχεία, τις εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν ερωτικά ραντεβού με «πελάτες» έναντι χρηματικής αμοιβής. Τα ραντεβού αυτά κανονίζονταν μέσω «γραφείου» που λειτουργούσε σε ιστοσελίδα, προβαίνοντας με τον τρόπο αυτό στην κατ’ επάγγελμα γενετήσια εκμετάλλευσή τους.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων έπιασαν «δουλειά», και έπειτα από αξιοποίηση των καταγεγραμμένων τηλεφωνικών επικοινωνιών, σε συνδυασμό με το λοιπό προανακριτικό υλικό, «χαρτογράφησαν» το κύκλωμα που είχε σκοπό την οικονομική και σεξουαλική εκμετάλλευση των γυναικών.

Η εγκληματική ομάδα ήταν δομημένη και με διαρκή δράση τουλάχιστον από τον Μάιο του 2022.

Γυναίκα προσπάθησε να ξεφύγει, αλλά το κύκλωμα την «τσάκωσε»

Πριν ξεκινήσει η έρευνα για την υπόθεση, μια γυναίκα – θύμα του κυκλώματος, είχε καλέσει τον πανευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112. Είχε δηλώσει τα στοιχεία της, λέγοντας πως την εκδίδουν παρά τη θέλησή της αναφέροντας και το συγκεκριμένο ξενοδοχείο όπου την κρατούσαν. Όμως, κάποιος φαίνεται πως την άκουσε να ειδοποιεί τις Αρχές και ενημέρωσε τον ξενοδόχο. Αυτός με την σειρά του το είπε στον 37χρονο “εγκέφαλο” της οργάνωσης, και μέσα σε λίγα λεπτά η γυναίκα απομακρύνθηκε από το ξενοδοχείο. Έτσι, όταν οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο δεν εντόπισαν την γυναίκα, και ως εκ τούτου δεν κατάφεραν να διαπιστώσουν αν η καταγγελία ήταν αληθής. Τα μέλη του κυκλώματος μετέφεραν την γυναίκα πίσω στη χώρα της, καθώς θεωρήθηκε επικίνδυνη. Δεν μπορούσαν να ρισκάρουν το ενδεχόμενο να αποκαλύψει κάποια στιγμή τη δράση τους.

Λίγο αργότερα, στα τέλη Ιουλίου, υπήρξε μια νέα καταγγελία στην ανοιχτή γραμμή μιας ΜΚΟ, και από τότε ξεκίνησε η έρευνα των αρχών που έφτασαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ο ρόλος των μελών του κυκλώματος σωματεμπορίας

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν εγκαταστήσει τηλεφωνικό κέντρο (call center) στην Αθήνα και επί της οδού Αλκιβιάδου. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, εργάζονταν οι «τηλεφωνήτριες» της οργάνωσης κάθε μέρα και σε βάρδιες από την 11:00 ώρα έως την 06:00 ώρα της επομένης.  Οι πέντε κατηγορούμενες χρησιμοποιούσαν εκ περιτροπής συγκεκριμένες τηλεφωνικές συνδέσεις αποκλειστικά για να κανονίζουν ερωτικά ραντεβού μεταξύ υποψήφιων «πελατών» και μεγάλου αριθμού εκδιδομένων γυναικών, που διαφημίζονταν μέσω ροζ ιστοσελίδας.

Οι «τηλεφωνήτριες» επικοινωνούσαν με τον 37χρονο M.A. από την Αλβανία που θεωρείται αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, προκειμένου να λάβουν οδηγίες και κατευθύνσεις σχετικά με τη λειτουργία του γραφείου, καθώς και με άλλους τρεις κατηγορούμενους που ήταν οδηγοί, σχετικά με τις μεταφορές των εκδιδόμενων γυναικών στα προκαθορισμένα ραντεβού με τους «πελάτες», την παρακράτηση από αυτές της εκάστοτε αμοιβής του γραφείου και λοιπά θέματα πληρωμών εξωτερικών συνεργατών. Επίσης, επικοινωνούσαν με τον 62χρονο ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου που βρίσκεται στη Λεωφόρο Συγγρού ή τους εξουσιοδοτημένους υπάλληλους του, σχετικά με τα ζητήματα διαμονής των εκδιδόμενων γυναικών, πληρωμής του ξενοδοχείου και χρήσης των δωματίων αυτού για ερωτικά ραντεβού.

Στις επικοινωνίες τους με τους υποψήφιους «πελάτες», οι «τηλεφωνήτριες» τους ενημέρωναν για την ροζ ιστοσελίδα στην οποία μπορούσαν να δουν τα προφίλ των εκδιδόμενων γυναικών, τα οποία (προφίλ) περιελάμβαναν ημίγυμνες φωτογραφίες και ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την εξωτερική εμφάνιση, την καταγωγή, τις τιμές και τις υπηρεσίες που παρείχαν.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ., οι «τηλεφωνήτριες» τους εξηγούσαν τις επιλογές συνεύρεσης με τις εκδιδόμενες γυναίκες τόσο στο ξενοδοχείο της Συγγρού όπου αυτές διέμεναν («incall»), όσο και σε δικό τους χώρο ή άλλο ξενοδοχείο που αυτοί θα επέλεγαν («outcall»).

Ο 37χρονος ήταν υπεύθυνος για την εν γένει λειτουργία του γραφείου ερωτικών ραντεβού και είχε συντονιστικό ρόλο σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του γραφείου. Για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών του γραφείου, «είχε αναθέσει συγκεκριμένα καθήκοντα στους εκάστοτε υπαλλήλους, ενημερωνόταν τακτικά είτε τηλεφωνικά είτε δια ζώσης για όλες τις πτυχές της παράνομης δραστηριότητας και παρενέβαινε όποτε αυτό απαιτείτο για την επίλυση τυχόν ζητημάτων».

Στο πλαίσιο αυτό, είχε αναθέσει σε μια από τις κατηγορούμενες τον ρόλο της εποπτείας του τηλεφωνικού κέντρου και τον καθορισμό των ωραρίων του προσωπικού (τηλεφωνήτριες, οδηγοί). Επίσης, είχε επιφορτίσει τις «τηλεφωνήτριες» να ενεργούν για λογαριασμό του γραφείου σε θέματα πληρωμών εξωτερικών συνεργατών και επίλυσης ζητημάτων με υποψήφιους «πελάτες».

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι γυναίκες έκαναν 50 ραντεβού από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 της επόμενης μέρας και έπαιρναν 140 ευρώ για κάθε ραντεβού, χρήματα που κατέληγαν στο κύκλωμα.

Έτσι έγινε η αστυνομική έφοδος

Μετά τη χαρτογράφηση της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, τη διαπίστωση του βαθμού εμπλοκής του κάθε μέλους και την εξακρίβωση των χώρων που εμπλέκονται (ξενοδοχείο, τηλεφωνικό κέντρο, σπίτια κλπ), εκπονήθηκε επιχειρησιακό σχέδιο, με σκοπό αφενός τον εντοπισμό των ευάλωτων γυναικών, αφετέρου τη σύλληψη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Έτσι, το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή και την παρουσία εκπροσώπων της Εθνικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Μετανάστευσης της Κολομβίας (Policía Nacional de Colombia), της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα- HSIHomeland Security Investigations), καθώς και των  Μ.Κ.Ο. «OUR GREECE» και «Α21», εξειδικευμένες στην αρωγή και προστασία των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων. Επικεφαλής της Κολομβιανής αποστολής, η οποία προσκλήθηκε μέσω του διαύλου του Τμήματος ΙΝΤΕΡΠΟΛ της Δ.Δ.Α.Σ./Α.Ε.Α., ήταν η Στρατηγός Patricia SALAZAR SANCHEZ, Διευθύντρια της Υπηρεσίας Έρευνας Εγκλημάτων και INTERPOL (DIJINInvestigación Criminal e INTERPOL).

Κατά τη διάρκεια της Αστυνομικής επιχείρησης, κανονίστηκαν ερωτικά ραντεβού με εκδιδόμενες του «γραφείου» σε ξενοδοχεία των Νοτίων και Βορείων Προαστίων, καθώς και εντός του ξενοδοχείου όπου ήταν εγκατεστημένες οι εκδιδόμενες.

Οι Αστυνομικοί προσποιούμενοι τους πελάτες μετέβησαν σε δωμάτια των ξενοδοχείων, όπου τους παρουσιάστηκαν οι εκδιδόμενες. Αφού αυτές παρέλαβαν τα συμφωνηθέντα (προσημειωμένα) χρηματικά ποσά για την πραγματοποίηση των ερωτικών συνευρέσεων, τους γνωστοποιήθηκε η ιδιότητα των Αστυνομικών και προσήχθησαν. Ταυτόχρονα, εντοπίστηκαν οι οδηγοί της οργάνωσης, οι οποίοι είχαν προηγουμένως μεταφέρει τις γυναίκες για την πραγματοποίηση των ερωτικών ραντεβού και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων.

Επίσης, εντοπίστηκε το πλήρως εξοπλισμένο τηλεφωνικό κέντρο (call center) της οργάνωσης που είχε ως «βιτρίνα» κατασκευαστική εταιρεία ιδιοκτησίας του 37χρονου ενώ ομάδες αστυνομικών που είχαν θέσει  σε διακριτική επιτήρηση λοιπούς κατηγορούμενους σε διάφορές περιοχές της Αττικής, συνέλαβαν τόσο το αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης όσο και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.

Επίσης, στον χώρο του ξενοδοχείου που χρησιμοποιούσε η οργάνωση εντοπίστηκαν οι υπόλοιπες γυναίκες, οι οποίες ήταν υπό τον έλεγχο της οργάνωσης και τους παρασχέθηκε αρωγή και προστασία.

Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:

  • το χρηματικό ποσό των 19.450 ευρώ και 2.510 δολαρίων Η.Π.Α.,
  • τέσσερα αυτοκίνητα, ως μέσα τέλεσης αδικημάτων,
  • ένα πιστόλι μάρκας GLOCK μετά γεμιστήρα και δέκα έξι (16) φυσιγγίων διαμετρήματος 9 mm,
  • ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φορητοί υπολογιστές και φορητά μέσα αποθήκευσης,
  • καταμετρητής χρημάτων,
  • καταγραφικά επιτήρησης,
  • δέκα έξι κινητά τηλέφωνα,
  • πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων, αναφορικά με τη λειτουργία τόσο του

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στο Ιόνιο

Σεισμός έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο Ιόνιο. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται 23 χιλιόμετρα δυτικά των Στροφάδων. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 13,2 χιλιόμετρα.

σεισμός Ιόνιο

Πάτρα: Σάλος με σχολικό πάρτι – Το καραόκε με τραγούδια του Trannos, οι βαθμολογίες και η καταγγελία γονέα

Σάλος έχει προκληθεί στην Πάτρα, με σχολικό πάρτι που διοργανώθηκε σε δημοτικό σχολείο. Πατέρας 7χρονου καταγγέλλει ότι οι διοργανωτές επέλεξαν να ακούσουν τα παιδιά μουσική τραπ, κάνοντας μάλιστα και διαγωνισμό καραόκε.

Η καταγγελία έχει ήδη φθάσει στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, ενώ δικηγόρος αναμένεται να προβεί σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, για λογαριασμό του πατέρα του 7χρονου μαθητή.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «Πελοπόννησο», την περασμένη Κυριακή στο Δημοτικό Σχολείο το οποίο βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή των Προσφυγικών της Πάτρας, διοργανώθηκε ένα πάρτι από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Μέχρι εδώ καλά. Μόνο που οι διοργανωτές, όπως καταγγέλλει, είχαν φροντίσει να το «επενδύσουν» μουσικά με τραγούδια που δεν ταιριάζουν σε ανήλικα παιδιά ηλικίας 6-8 ετών, καθώς οι στίχοι είναι «απαγορευτικοί».  Είναι ενδεικτικό ότι έγινε μέχρι και διαγωνισμός καραόκε, με τραγούδια τραπ.

«Ανεπίτρεπτο για πάρτι Δημοτικού και ακόμη πιο απεχθές ότι έκαναν διαγωνισμό και έβαζαν τα παιδιά να τραγουδούν αυτά τα τραγούδια, τα βαθμολογούσαν και τα χειροκροτούσαν. Μιλάμε για παιδιά σχολείου και ο γιος μου φέτος είναι στην Α΄ τάξη δημοτικού» τονίζει ο καταγγέλλων, περιγράφοντας τι του είπε το παιδί του όταν επέστρεψε σπίτι από το πάρτι. Συγκεκριμένα, του ανέφερε πως είχε μάθει απέξω τους στίχους του τραγουδιού Madame του τράπερ Tranos το οποίο είπε και μάλιστα βαθμολογήθηκε με 8 στα 10.

Ο πατέρας επικοινώνησε με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η οποία του απάντησε πως το παιδί είχε πάει στο πάρτι μαζί με την μητέρα του, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα. Επίσης, από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, με την οποία επικοινώνησε, τον ενημέρωσαν ότι εφόσον το πάρτι έγινε εκτός σχολικού ωραρίου , δεν υπάρχει καμία ευθύνη.

Έτσι, ο πατέρας αναγκάστηκε να προσφύγει στην Εισαγγελία Πάτρας, ενώ θα ενημερώσει τη Δευτέρα και την Εισαγγελία Ανηλίκων.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέα στοιχεία επιβαρύνουν την θέση της – Τα SMS σε μέντιουμ και οι καταθέσεις ιατροδικαστών

Νέα στοιχεία και μαρτυρίες που επιβαρύνουν την θέση της 34χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο των τριών παιδιών της, φαίνεται να ανακύπτουν τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με το MEGA, ιδιαιτέρως καθοριστικά στοιχεία για την κατηγορουμένη είναι SMS που έστειλε σε μέντιουμ στις αρχές Φεβρουαρίου 2022, δηλαδή λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας στο Νοσοκομείο «Παίδων»– προκειμένου να κάνει «μάγια», όπως πίστευε στον σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη. Κάτι που θεωρείται από νομικούς, ενδεικτικό της εμμονής που είχε η 34χρονη μητέρα με τον σύζυγό της, κι αυτό φαίνεται να οδήγησε στους φόνους, με κίνητρο δηλαδή την εκδίκηση.

Οι καταθέσεις των ιατροδικαστών

Νέα ενδεικτικά στοιχεία ανακύπτουν από τις καταθέσεις των ιατροδικαστών και των παθολογοανατόμων που είχαν προχωρήσει σε ορισμένες από τις πρώτες πραγματογνωμοσύνες για τις αιτίες θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, αποδίδοντας τον θάνατό τους σε παθολογικά αιτία. «Πυλώνας» αυτών των γνωματεύσεων ήταν το πόρισμα παθολογοανατόμου από τα Ιωάννινα που είχε αναφέρει με απόλυτη κατηγορηματικότητα ότι η Ίριδα παρουσίαζε «αγενεσία φλεβόκομβου» , δηλαδή ανυπαρξία ενός βασικού ιστού για την λειτουργία της καρδιάς της, και αυτό είχε δημιουργήσει εντύπωση ότι ίσως είχαν εκ γενετής πρόβλημα.

Όπως μετέδωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Mega, σε νέα της κατάθεση κάνει λόγο για στοιχεία που οδηγούν και την ίδια σε ασφυκτικό θάνατο, τα οποία όπως επισημαίνει είχε διασπιστώσει από τότε. Επισημαίνει πλέον, ότι από την διεθνή βιβλιογραφία δεν μπορεί να στηριχθεί η θεωρία για την ανυπαρξία φλεβόκομβου.

Επιπλέον αντίστοιχες μεταβολές εντοπίζονται και στις αρχικές εκτιμήσεις για τις συνθήκες θανάτου της Μαλένας.

Σφοδρό τροχαίο στην Βοιωτία – Αυτοκίνητα κατέληξαν σε χωράφι έπειτα από σύγκρουση – ΦΩΤΟ

Σφοδρό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 18 Φεβρουαρίου στην Βοιωτία.

Σύμφωνα με το permissos.gr, δύο ΙΧ αυτοκίνητα κάτω από άγνωστες συνθήκες συγκρούστηκαν μετωπικά στην την π.ε.ο. Θηβών-Λιβαδειάς, στο ύψος της Στενής Αλιάρτου.

Μετά την σφοδρή σύγκρουση σύγκρουση τα οχήματα κατέληξαν σε διπλανό χωράφι. Οι δύο οδηγοί βγήκαν σώοι από τα ΙΧ τους, αλλά ήταν σοκαρισμένοι.

Το Τμήμα Τροχαίας Λιβαδειάς ανέλαβε την προανάκριση.

τροχαίο Βοιωτία τροχαίο Βοιωτία τροχαίο Βοιωτία τροχαίο Βοιωτία τροχαίο Βοιωτία τροχαίο Βοιωτία

Ηλιούπολη: ΒΙΝΤΕΟ-ντοκουμέντο από τροχαίο με εγκατάλειψη 17χρονου

Το φως της δημοσιότητας βλέπει ένα βίντεο ντοκουμέντο από τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη 17χρονου μοτοσικλετιστή που σημειώθηκε στην Ηλιούπολη .

Στη συμβολή των οδών Τσαμαδού και Νιρβάνα, ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε μία γυναίκα, χτύπησε ένα δίκυκλο, με τον 17χρονο οδηγό του να πέφτει στο έδαφος και να τραυματίζεται. Όπως ανέφερε ο 17χρονος, η ασυνείδητη οδηγό σταμάτησε, κατέβηκε από το όχημά της, τον ρώτησε εάν είναι καλά και στην συνέχεια εξαφανίστηκε.

Το τροχαίο σημειώθηκε μπροστά από γνωστή ταβέρνα της περιοχής, θαμώνες και εργαζόμενοι της οποίας έτρεξαν και προσέφεραν στον 17χρονο τις πρώτες βοήθειες. Το περιστατικό κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η οδηγός του γαλάζιου αυτοκινήτου έστριψε χωρίς να βγάλει πρώτα φλας και χτύπησε το δίκυκλο που οδηγούσε ο 17χρονος. Η γυναίκα παρέμεινε για λίγα λεπτά στο σημείο και εξαφανίστηκε προτού φτάσουν το ασθενοφόρο και οι αστυνομικοί.

Ο 17χρονος νοσηλεύτηκε για δύο 24ωρα στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός». Υπέστη εξάρθρωση ώμου, έχει κάταγμα κάτω από τον ώμο και τραυματισμούς στο πρόσωπο και το πόδι.

H ανάρτηση της μητέρας του 17χρονου

Την οδηγό του γαλάζιου οχήματος, η οποία εγκατέλειψε τον 17χρονο μοτοσικλετιστή, αναζητά η αστυνομία με την μητέρα του να κάνει έκκληση ζητώντας πληροφορίες με ανάρτησή της στο Facebook.

Φλώρινα: Μυστήριο με τα ψυχιατρικά φάρμακα που λείπουν από τη δομή – Απομακρύνθηκε η νοσηλεύτρια που έδινε ηρεμιστικά ζελεδάκια σε παιδιά

Απομακρύνθηκε από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Μακεδονίας, η νοσηλεύτρια που έδινε ζελεδάκια με υπνωτικό σε παιδιά, μετά τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Η νοσηλεύτρια, απομακρύνθηκε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τη Φλώρινα.

Όλα ξεκίνησαν, όταν επιμελήτρια κατήγγειλε ότι είδε την νοσηλεύτρια να δίνει σε δύο παιδιά του δημοτικού ζελεδάκια με υπνωτικό. Ακολούθησε παρέμβαση της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου η οποία κίνησε τις διαδικασίες και ενημέρωσε την Εισαγγελία. Παράλληλα, διατάχθηκε ΕΔΕ και έγινε καταγγελία της σύμβασης της νοσηλεύτριας.

Διπλός προβληματισμός

Σε νέες δηλώσεις της για την υπόθεση με τα ηρεμιστικά ζελεδάκια, η υφυπουργός Εργασίας, εξέφρασε νέο προβληματισμό που αφορά στη χρήση ψυχοφαρμάκων.

Πιο πολύ με ανησυχεί το πού πήγαν αυτά τα δεκάδες ψυχοφάρμακα, τα οποία δεν έχουν καταγραφεί» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στην EΡΤ.

Είχαμε μια καταγγελία δύο μέρες πριν από τον υπεύθυνο Παιδικής Προστασίας, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι υπάρχει καταγγελία για μία δομή στη Βόρεια Ελλάδα, πως η νοσηλεύτρια φαίνεται να χορηγεί σε παιδιά δημοτικού φυτικά ζελεδάκια, χωρίς να υπάρχει καμία συμφωνία ή καμία σύσταση, έτσι ώστε αυτά να είναι πιο ήρεμα, να μην έχουν τόσες ανησυχίες και να κοιμούνται πιο εύκολα το βράδυ”, είχε δηλώσει η υφυπουργός.

Είχε, ακόμη, αποκαλύψει ότι μετά την ΕΔΕ στο ίδρυμα για παιδιά “βρέθηκε ότι στο φαρμακείο της δομής λείπουν αρκετά από τα ψυχοφάρμακα”.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η κα Μιχαηλίδου, η υπόθεση έχει ήδη πάει στην Εισαγγελία, ενώ πλέον το ζήτημα είναι διπλό. Αφενός, προκαλεί προβληματισμό το γιατί η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια έδινε φυτικά ζελεδάκια σε παιδιά  και αφετέρου ο λόγος της “εξαφάνισης” δεκάδων χαπιών.

Πού και πώς χορηγήθηκαν τα χάπια που λείπουν;

“Πού και πώς χορηγήθηκαν τα δεκάδες χάπια που λείπουν;”, είχε αναρωτηθεί η κ. Μιχαηλίδου, η οποία αποκάλυψε ότι στη δομή υπάρχουν μόνο δύο καταγεγραμμένες χορηγήσεις ψυχιατρικών σκευασμάτων, που απαιτούν συνταγή γιατρού για να χορηγηθούν.

Όπως είχε τονίσει κα Μιχαηλίδου, πλέον για να εργαστεί κανείς σε δομή φροντίδας παιδιών και ευάλωτων ατόμων πρέπει να έχει το αυτονόητο, δηλαδή λευκό ποινικό μητρώο για να προσληφθεί.

Η νοσηλεύτρια αυτή είχε λευκό ποινικό μητρώο, το οποίο είχε μάλιστα καταθέσει στη δομή και είχε προσληφθεί βάσει αυτού. Ο νέος κανόνας, που βάλαμε και ισχύει από φέτος, είναι η κατ’ έτος ανανέωση της ψυχιατρικής ή ψυχολογικής έκθεσης κάθε ανθρώπου που δουλεύει στις δομές αυτές. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει ακόμα θα ξεκινήσει, όμως, από τον Μάιο”, είχε δηλώσει η υφυπουργός .

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ