Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Εύβοια: Φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στον Πισσώνα – Άμεση η επέμβαση των εθελοντών Ψαχνών

Φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου σε πτηνοτροφική μονάδα στον Πισσώνα Ευβοίας του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ρεπορτάζ της ιστοσελίδας eviathema.gr, η φωτιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν τέσσερα οχήματα της ΠΥ Χαλκίδας καθώς εθελοντές από τα Ψαχνά όπου περιόρισαν το μέτωπο.

Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος της επιχείρησης να καεί. Τα αίτια της πυρκαγιάς εξετάζουν οι αρμόδιες αρχές.

Αθήνα: Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Πατησίων

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Κυριακής σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, το κτίριο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πατησίων και Σατωβριάνδου.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 18 Πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Ρέθυμνο: Στο νοσοκομείο νεαρές έπειτα από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου μεταφέρθηκαν λίγο μετά τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου, δύο κοπέλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας ekriti.gr, οι δύο κοπέλες ήταν έξω και διασκέδαζαν με αποτέλεσμα να καταναλώσουν περισσότερη ποσότητα αλκοόλ από αυτή που έπρεπε κι έτσι χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με το ΕΚΑΒ.

Εκεί, οι γιατροί έκαναν αυτό που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις με τις δύο γυναίκες να είναι καλά στην υγεία τους.

Hellenic Train: Ακυρώσεις δρομολογίων λόγω καιρού

Η Hellenic Train ανακοίνωσε πως λόγω των καιρικών φαινομένων που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη ακυρώνει μερικά από τα δρομολόγια των τρένων

Αναλυτικά:

Λόγω των καιρικών φαινομένων και σε συνεννόηση με τον Διαχειριστή Υποδομής, την Κυριακή 12/2/2023, καταργούνται και τροποποιούνται τα παρακάτω δρομολόγια:

  • Η αμαξοστοιχία 1520 (Αθήνα-Λειανοκλάδι) δε θα πραγματοποιήσει τις σταθμεύσεις σε Αμφίκλεια-Λιλαία-Μπράλο.
  • Το δρομολόγιο 14521 (Λειανοκλάδι-Τιθορέα) με ώρα αναχώρησης 08:30 καταργείται
  • Το δρομολόγιο 14522 (Τιθορέα-Λειανοκλάδι) με ώρα αναχώρησης 09:50 καταργείται
  • Τα τουριστικά δρομολόγια 3800 (Άνω Λεχώνια-Μηλιές) και 3801 (Μηλιές-Άνω Λεχώνια) καταργούνται ολικώς λόγω κατολίσθησης

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο, λόγω έργων, από την ερχόμενη εβδομάδα

Τα έργα στην Αθήνα για την ανάπλαση του κέντρου της πόλης φέρνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την αστυνομία. Οι εργασίες θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο του έργου «Ανάπλαση της περιοχής της Πλατείας Θεάτρου».

Με βάση αυτά η Αστυνομία θα προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  από τις 13-2-2023 έως τις 13-2-2024 και καθ’ όλο το 24ωρο, θα πραγματοποιούνται οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

ΦΑΣΗ 1η

– Ολική κατάληψη του οδοστρώματος της οδού Μενάνδρου, από τη συμβολή της με την οδό Σοφοκλέους έως τη συμβολή της με την οδό Ευριπίδου.

– Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της οδού Σοφοκλέους, αριστερά Σαπφούς, δεξιά Κορίνης, αριστερά Πλ. Ελευθερίας προς την οδό Ευριπίδου.

– Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης μονόπλευρα ή αμφίπλευρα επί όλων των οδών, που αποτελούν τμήματα των παρακαμπτηρίων διαδρομών, με κριτήριο το εναπομείναν καθαρό ελεύθερο πλάτος κυκλοφορίας, όπου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι μικρότερο από 3,50μ. για οδούς μονής κατεύθυνσης και 6,00μ. για διπλής.

– Αμφιδρόμηση της οδού Σαπφούς, στο τμήμα από την οδό Κορίνης έως την οδό Μενάνδρου, με παράλληλη απαγόρευση στάθμευσης (ολική ή μερική).

– Μονοδρόμηση της οδού Διπλάρη, στο τμήμα μεταξύ των οδών Θεάτρου και Ευριπίδου, με την αυτή φορά κυκλοφορίας, με παράλληλη απαγόρευση της στάθμευσης.

– Διακοπή της κυκλοφορίας της Πλ. Θεάτρου και τμήματος της οδού Θεάτρου.

– Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της οδού Διπλάρη, αριστερά Ευριπίδου και εν συνεχεία προς την οδό Αθηνάς και Σοφοκλέους.

ΦΑΣΗ 2η

– Ολική κατάληψη του οδοστρώματος της Πλ. Θεάτρου και της οδού Θεάτρου, από την συμβολή της με την οδό Μενάνδρου έως τη συμβολή της με την οδό Σωκράτους.

– Ολική κατάληψη του οδοστρώματος της οδού Διπλάρη, από την συμβολή της με την οδό Θεάτρου έως τη συμβολή της με την οδό Ευριπίδου.

– Η κυκλοφορία της οδού Μενάνδρου και της οδού Σαπφούς θα επανέλθει στην προτέρα της 1ης Φάσης κατάσταση. Η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω των οδών Μενάνδρου και Ευριπίδου.

– Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης μονόπλευρα ή αμφίπλευρα επί όλων των οδών, που αποτελούν τμήματα των παρακαμπτηρίων διαδρομών, με κριτήριο το εναπομείναν καθαρό ελεύθερο πλάτος κυκλοφορίας, όπου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι μικρότερο από 3,50μ. για οδούς μονής κατεύθυνσης και 6,00μ. για διπλής.

ΦΑΣΗ 3η

– Ολική κατάληψη του οδοστρώματος της Πλ. Θεάτρου και της οδού Θεάτρου, από την συμβολή της με την οδό Μενάνδρου έως τη συμβολή της με την οδό Διπλάρη.

– Ολική κατάληψη του οδοστρώματος της οδού Σωκράτους από την συμβολή της με την οδό Σοφοκλέους έως τη συμβολή της με την οδό Θεάτρου.

– Η κυκλοφορία στην οδό Θεάτρου, στο τμήμα μεταξύ της οδού Σωκράτους και της οδού Διπλάρη θα επανέλθει στην προτέρα της 1ης και 2ης Φάσης κατάσταση, ενώ η μονοδρόμηση της οδού Διπλάρη παραμένει (1η Φάση).

– Αντιδρόμηση της οδού Σωκράτους, στο τμήμα από την οδό Θεάτρου και Ευριπίδου(με φορά από Ευριπίδου προς Θεάτρου), με ταυτόχρονη απαγόρευση στάθμευσης, για την εξυπηρέτηση του υπογείου χώρου στάθμευσης.

– Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης μονόπλευρα ή αμφίπλευρα επί όλων των οδών, που αποτελούν τμήματα των παρακαμπτηρίων διαδρομών, με κριτήριο το εναπομείναν καθαρό ελεύθερο πλάτος κυκλοφορίας, όπου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι μικρότερο από 3,50μ. για οδούς μονής κατεύθυνσης και 6,00μ. για διπλής.

ΦΑΣΗ 4η

– Ολική κατάληψη του οδοστρώματος της οδού Σωκράτους, από την συμβολή της με την οδό Θεάτρου έως τη συμβολή της με την οδό Ευριπίδου.

– Ολική κατάληψη του οδοστρώματος της Πλ. Θεάτρου και της οδού Θεάτρου, από την συμβολή της με την οδό Μενάνδρου έως τη συμβολή της με την οδό Διπλάρη.

– Η κυκλοφορία των οχημάτων, προερχόμενων από την οδό Σωκράτους, θα διεξάγεται με κατεύθυνση δεξιά στην οδό Σοφοκλέους και μέσω της οδού Μενάνδρου θα καταλήγουν στην οδό Ευριπίδου.

– Η κίνηση των οχημάτων στο τμήμα της οδού Σωκράτους από την οδό Σοφοκλέους έως την οδό Θεάτρου θα διεξάγεται μόνο για την εξυπηρέτηση του υπογείου χώρου στάθμευσης ενώ η έξοδος θα γίνεται από την οδό Θεάτρου και μέσω της οδού Διπλάρη (παραμένει η μονοδρόμηση της 1ης Φάσης) θα καταλήγουν στην οδό Ευριπίδου. Για το λόγο αυτό πραγματοποιείται απαγόρευση στάθμευσης.

– Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης μονόπλευρα ή αμφίπλευρα επί όλων των οδών, που αποτελούν τμήματα των παρακαμπτηρίων διαδρομών, με κριτήριο το εναπομείναν καθαρό ελεύθερο πλάτος κυκλοφορίας,  που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι μικρότερο από 3,50μ. για οδούς μονής κατεύθυνσης και 6,00μ. για διπλής.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

Τροχαίο στο κέντρο της Λαμίας: Αυτοκίνητο χτύπησε ηλικιωμένη – ΦΩΤΟ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Λαμία.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, λίγο πριν τις 11 το πρωί στην οδό Σατωβριάνδου στο ύψος με την οδό Φειδίου, στο κέντρο της Λαμίας, μία ηλικιωμένη επέστρεφε από τα ψώνια της στη λαϊκή, και προσπάθησε να περάσει απέναντι. Ένας ηλικιωμένος οδηγός που κινούνταν στην οδό με κατεύθυνση την πλατεία Πάρκου δεν πρόλαβε να σταματήσει το όχημά του. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ακούμπησε ελάχιστα την ηλικιωμένη γυναίκα αλλά ήταν αρκετό για να χάσει την ισορροπία της και να πέσει στο οδόστρωμα.

Στο σημείο βρέθηκε αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στην ηλικιωμένη που ήταν εμφανώς σοκαρισμένη. Στη συνέχεια την μετέφερε για εξετάσεις στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Την προανάκριση για το ατύχημα ανέλαβε το Τμήμα Τροχαίας Λαμίας.

Τροχαίο Λαμία

Τροχαίο Λαμία

Τροχαίο Λαμία

Καβάλα: Η ξεχωριστή πρόταση γάμου μέσα στο γήπεδο – «Πες ναι»

Στην ιστορία έμεινε ο αγώνας ΑΕΚ Καβάλας – Απόλλων Χρυσοχωρίου στο Βερούλειο γήπεδο, καθώς ο Θανάσης Ίσα έκανε μία ξεχωριστή έκπληξη στην σύντροφό του.

Ο ποδοσφαιριστής έκανε πρόταση γάμου στην αγαπημένη του μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με συμμάχους τους συμπαίκτες του.

Η τιμητική πλακέτα που θα του απένειμε η σύντροφός του περιείχε ένα δαχτυλίδι, το οποίο της παρέδωσε γονατιστός. Στη συνέχεια ο ποδοσφαιριστής έκανε την… γνωστή ερώτηση.

Οι συμπαίκτες του είχαν ανοίξει ένα πανό, προτρέποντας την αγαπημένη του να πει το «ναι», όπως και τελικά έγινε.

Καβάλα - πρόταση γάμου

Καβάλα - πρόταση γάμου

Καβάλα - πρόταση γάμου

Καβάλα - πρόταση γάμου

Ξέσπασε η αδελφή του Βασίλη Τσιάρτα: Ευτυχώς δεν ζει ο πατέρας μας – Δεν θέλουμε καμία σχέση μαζί του

Για την σχέση του Βασίλη Τσιάρτα με την οικογένειά του μίλησε η αδελφή του, Ελευθερία, εξηγώντας παράλληλα πώς εκείνη και η μητέρα της πήραν την απόφαση να «αποκηρύξουν» λόγω των «ρατσιστικών και ομοφοβικών» απόψεών του, τον πρώην ποδοσφαιριστή και νυν πολιτευτή με το κόμμα των Θάνου Τζήμερου και Φαήλου Κρανιδιώτη, «Εθνική Δημιουργία».

«Η ανακοίνωση βγήκε για να τιμήσουµε πιο πολύ τη μνήμη του πατέρα µας, γιατί ο Βασίλης έδωσε μια συνέντευξη και αναφέρθηκε στον αείμνηστο πατέρα µας, Αναστάσιο Τσιάρτα. Η δήλωση που κάναμε τα λέει όλα», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

«Επειδή το θέμα πήρε μεγάλη έκταση, θέλω να κάνω διευκρίνιση στα εξής: Η δήλωση βγήκε τη δεδομένη στιγμή για τον λόγο ότι πολιτεύεται και άφησε σε δηλώσεις του υπονοούμενα ότι και ο πατέρας µου μπορεί να συμφωνούσε µε την πολιτική που ακολουθούσε ο εν λόγω κύριος. Δεν του είπαμε τίποτα, ούτε ότι δεν είναι Έλληνας ούτε ότι η Ελλάδα δεν ανήκει στους άλλους Έλληνες. Επειδή ζούμε σε μια κλειστή κοινωνία της επαρχίας και εγώ και η μητέρα µου και μεγαλώνω ένα παιδί µε όλες τις αρχές και είμαι και επαγγελματίας στον Νομό Ημαθίας, διαχωρίσαμε τη θέση µας µε τη διευκρινιστική δήλωση σε site της περιοχής. Δεν υπολογίζαμε την έκταση που πήρε. Για τον λόγο ότι στο παρελθόν άτομο της οικογένειάς µας είχε πολιτευτεί µε τον ΛΑΟΣ του κυρίου Καρατζαφέρη, η αντίδραση του πατέρα µας ήταν ακριβώς η ίδια. Είχε διαχωρίσει τη θέση του. Ο κόσμος θα κρίνει» τόνισε.

«Δεν τον αναγνωρίζουμε»

«Δεν συμφωνούμε µε τις απόψεις του, τόσο εγώ όσο και η μητέρα µου, τόσο του ίδιου όσο και αυτού του κόμματος, αλλά και γενικώς µε όλη αυτή τη συμπεριφορά που έχει ο Βασίλης. Δεν τον αναγνωρίζουμε και εμείς. Ο μπαμπάς µου ήταν ένας σπουδαίος δημοσιογράφος για πολλά χρόνια στην περιοχή της Αλεξάνδρειας Ημαθίας και είχε την εφημερίδα “Τα Νέα του Ρουμλουκιού”, η οποία έβγαινε από το 1981 έως το 2007. Ήταν από τα πιο δυναμικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, παρότι δεν πολιτεύτηκε ποτέ» ανέφερε η αδερφή του Βασίλη Τσιάρτα και πρόσθεσε: «Ενδεικτικό είναι πως, όταν είχε έρθει ο Ανδρέας Παπανδρέου από την Αμερική, ο πατέρας µου τον είχε επισκεφθεί στο Καστρί. Ο μπαμπάς µου, αν ζούσε, δεν θα αναγνώριζε και δεν θα αποδεχόταν όλη αυτή την κατάσταση µε τον Βασίλη».

«Ευτυχώς που δεν ζει ο πατέρας µου»

«Εγώ µε τη μητέρα µου δεν θα ψηφίσουμε τον Βασίλη, γιατί πολύ απλά δεν συμφωνούμε με τις απόψεις του. Ο μπαμπάς μου είχε μεγάλη επιρροή στην τοπική κοινωνία. Ήταν μια σημαντική και σεβάσμια προσωπικότητα και ήταν πάντα μπροστά από την εποχή του. Ο μπαμπάς μου πέθανε στις 10 Φεβρουαρίου του 2012. Κλείσαμε 11 χρόνια από τον θάνατό του. Ίσως με όλο αυτό που συμβαίνει είναι σαν να θέλει να µας πει κάτι από εκεί που είναι» σημείωσε.

«Η μητέρα µας είναι πολύ στεναχωρημένη. Ο Βασίλης επεδίωξε να επικοινωνήσει μαζί µου, αλλά δεν θέλω να έχω καμία σχέση. Ευτυχώς που δεν ζει ο πατέρας µου. Κάτι θα ήξερε που “έφυγε”. Εγώ και η μητέρα µου δεν συμφωνούµε µε τις ομοφοβικές και τις ρατσιστικές απόψεις. Από εκεί και πέρα, ο καθένας είναι ενήλικος και κάνει τις επιλογές του. Ο Βασίλης έχει να δει τη μητέρα του τρία χρόνια, οπότε τα υπόλοιπα περισσεύουν», κατέληξε η αδελφή του Βασίλη Τσιάρτα.

Νίκαια: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω διαρροής πετρελαίου

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ στη Νίκαια, λόγω διαρροής πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς:

  • -Ποντοηράκλειας από το ύψος της συμβολής της με την οδό Πλαταιών
  • -Μήλου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Πέτρου Ράλλη
  • -και Οιδίποδος από το ύψος της συμβολής της με την Πέτρου Ράλλη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ