Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Πτώση Phantom F-4: Φωτογραφία-ντοκουμέντο από τον χάρτη των δύο πιλότων

Πένθος στην Ελληνική Αεροπορία, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, μετά τη συντριβή του Phantom F-4 σε θαλάσσια περιοχής της Ανδραβίδας και τον θάνατο των δύο πιλότων.

Ανάμεσα στα ευρήματα και τα συντρίμμια του αεροσκάφους που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, την περασμένη Δευτέρα, ήταν και ο χάρτης που φέρουν οι πιλότοι στη στολή τους και τον οποίο χρησιμοποιούν σε περιπτώσεις αναγκαστικής προσγείωσης.

Στη φωτογραφία ντοκουμέντο που εξασφάλισε και σας παρουσιάζει το Patrisnews.com, από τον τόπο του δυστυχήματος, φαίνεται ο χάρτης πάνω στον οποίο αποτυπώνεται η διαδρομή που θα έπρεπε να ακολουθήσουν οι πιλότοι, σε περίπτωση που για τον οποιοδήποτε λόγο χρειαζόταν να προσγειωθούν σε διαφορετικό αεροδρόμιο από αυτό που απογειώθηκαν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εάν οι δύο πιλότοι του μοιραίου Phantom, δεν μπορούσαν να προσγειωθούν στην 117 ΠΜ Ανδραβίδας, θα έπρεπε να ακολουθήσουν την διαδρομή που τους υποδεικνύει ο χάρτης για να προσγειωθούν στην Αεροπορική Βάση της Λάρισας.

Πετράκος σε Τατσόπουλο: «Είσαι η χειρότερη μορφή αμόρφωτου, καημένε»

Νέο μέτωπο αποφάσισε να ανοίξει ο Γρηγόρης Πετράκος, ο οποίος με ανάρτησή του άσκησε κριτική με βαριές εκφράσεις στον Πέτρο Τατσόπουλο με αφορμή την σύλληψη του και τα όσα ακολούθησαν.

Η ανάρτηση του Πέτρου Τατσόπουλου περί θρησκείας -την οποία έκανε ο συγγραφέας αφότου αφέθηκε ελεύθερος– φαίνεται ότι εκνεύρισαν τον -γνωστό για τις ακραίες απόψεις του- Γρηγόρη Πετράκο. Δεν είναι λίγες οι φορές που τραγουδιστής έχει προκαλέσει μέσω αναρτήσεων του αναφερόμενος σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας, υιοθετώντας, αρκετές φορές, και τις πιο απίστευτες θεωρίες συνωμοσίας.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Η χειρότερη μορφή αμόρφωτου. Εκείνος που νομίζει ότι είναι μορφωμένος. Αλλά η αλαζονεία του είναι δέκα πήχεις πάνω απ τη μόρφωση του.

Ο κύριος μορφωμένος λοιπόν λέει αμόρφωτους όσους πιστεύουν στο Θεό. Μέσα σε αυτούς προφανώς βάζει το Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Πλωτίνο, τον Πλούταρχο και τον Επίκτητο που στα μνημειώδη φιλοσοφικά τους έργα αναφέρουν το Θεό κάθε δεύτερη σειρά. Να θυμίσω λοιπόν στον ανεκδιήγητο ότι ο Πλάτων θεωρεί Παιδεία μόνο τη Φιλοσοφία και τη Μουσική.

Και δεν υπήρξε μεγάλος φιλόσοφος στην αρχαία παγκόσμια σοφία και διανόηση που δεν είχε το Θεό σαν κύριο θέμα της έρευνας του. Ο σύγχρονος ξερόλας όμως του 21ου αιώνα είναι πολύ πιο έξυπνος και σοφός από αυτούς. Και αναρωτιέται αν θρησκεία και παιδεία είναι ασύμβατα… Θα σε στενοχωρήσω αλλά αθεΐα και παιδεία είναι τα μόνα ασύμβατα. Καημένε…».

Η ανάρτηση του Πέτρου Τατσόπουλου

Να σημειωθεί πως μετά την σύλληψή του, ο Πέτρος Τατσόπουλος, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Ευχαριστώ από καρδιάς για την ολόθερμη συμπαράσταση. Αφέθηκα ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα μετά τα μεσάνυχτα. Προφανώς θα οριστεί τακτική δικάσιμος για τη φαιδρή μήνυση. Εξυπακούεται επίσης ότι δεν πρόκειται να πάψω να στηλιτεύω φαινόμενα όπως η θρησκοκαπηλεία από πολιτευτές που, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, βρίσκονται στο χαμηλότερο κι ευτελέστερο σκαλοπάτι της ψηφοθηρικής κλίμακας. Καλή σας μέρα».

ΗΣΑΠ: Στάση εργασίας την Πέμπτη – Οι ώρες που δεν θα λειτουργούν οι συρμοί

Στάση εργασίας, από τις 12 ως τις 3 το μεσημέρι, πραγματοποιούν αύριο Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι στη Γραμμή 1 του Μετρό «Πειραιάς – Κηφισιά» . Η στάση εργασίας πραγματοποιείται προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στην έκτακτη γενική συνέλευση του σωματείου τους.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν από τους τερματικούς σταθμούς «Κηφισιά» και «Πειραιάς» στις 11:35, ενώ όλοι οι σταθμοί θα ανοίξουν και πάλι για το επιβατικό κοινό στις 14:45, οπότε και θα αναχωρήσουν οι πρώτοι συρμοί από τους τερματικούς και ενδιάμεσους σταθμούς της Γραμμής 1.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ