Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Τραγωδία στη Σπάρτη: Κοριτσάκι 5 ετών μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο

Χωρίς τις αισθήσεις του και χωρίς σφυγμό κορίτσι 5 χρονών μεταφέρθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου από τους γονείς του στο νοσοκομείο Σπάρτης.

Όλο το προσωπικό του νοσοκομείου έδωσε μάχη αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να επαναφέρει στην ζωή το άτυχο κορίτσι. Σύμφωνα πληροφορίες της ιστοσελίδας spartanews.gr το κοριτσάκι αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Εύβοια: Τρόμος στην Αρτάκη – Απείλησε με καραμπίνα υπάλληλο βενζινάδικου

Απόπειρα ληστείας σημειώθηκε γύρω στις 22:30 το βράδυ του Σαββάτου σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Αρτάκη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα eviathema.gr, ένας υπάλληλος του βενζινάδικου ήρθε αντιμέτωπος με τον ληστή που του έβαλε μια καραμπίνα στο πρόσωπο ζητώντας του τους κωδικούς του χρηματοκιβωτίου που υπήρχε στο κατάστημα.

Ο υπάλληλος είπε ότι δεν τους γνωρίζει και ότι τους είχε μόνο ο ιδιοκτήτης. Ο οπλοφόρος είτε γιατί φοβήθηκε την αυξημένη κίνηση των οχημάτων και είχε περιορισμένο χρόνο απομακρύνθηκε από το βενζινάδικο άπραγος ενώ αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία που κατέκλυσε την περιοχή.

Μεγάλη αστυνομική δύναμη εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό κατά του δράστη ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες απομακρύνθηκε πεζός στα χωράφια προς την κατεύθυνση των Ψαχνών.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των υπαλλήλων ο δράστης ήταν κοντός με σκούρα ρούχα και ανοιχτόχρωμα μάτια (γαλαζοπράσινα) ενώ δεν μιλούσε καλά ελληνικά και εικάζεται ότι ήταν από κάποια άλλη βαλκανική χώρα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στην επιχείρηση και «χτενίζουν» την περιοχή προς αναζήτηση του δράστη ενώ θα αξιοποιηθεί πιθανόν και υλικό από κάμερες καταστημάτων για τον εντοπισμό και την σύλληψή του.

Κορυδαλλός: Οργή για τον ασυνείδητο που πυροβολεί με αεροβόλο αδέσποτα – «Δεν ξέρουμε πού θα χτυπήσει την επόμενη φορά»

Σοκ και φρίκη προκαλεί η είδηση για έναν ασυνείδητο, ο οποίος πυροβολεί αδέσποτα ζώα στον Κορυδαλλό.

Κάτοικοι και φιλοζωικά σωματεία έχουν τοποθετήσει αφίσες στην περιοχή, προειδοποιώντας για τον δράστη, ενώ ανακοίνωσαν ότι θα δοθεί και αμοιβή για τον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο δράστης δολοφονεί αδέσποτες γάτες και σκύλους, πυροβολώντας τα με αεροβόλο. Το πιο πρόσφατο περιστατικό, αφορά σε μία γάτα που βρέθηκε νεκρή, καθώς δέχτηκε τέσσερις σφαίρες από αεροβόλο.

Κορυδαλλός - αδέσποτα

«Δυστυχώς, είναι μια κατάσταση που είναι φρικτή. Υποθέτω ότι για να έχει δύο σφαίρες στη σπονδυλική στήλη, το ζώο πιθανώς εκείνη τη στιγμή έτρωγε. Δεν υπάρχει και κάτι που να μπορεί να τα βοηθήσει, οι νόμοι είναι ανεπαρκείς σε αυτό το θέμα» δήλωσε χαρακτηριστικά στο OPEN η Αθηνά Σιδερά, πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου «Αγία Βαρβάρα».

Εξήγησε ότι είναι αρκετά τα περιστατικά που έχουν συμβεί. «Δεν ξέρουμε πού θα χτυπήσει την επόμενη φορά», πρόσθεσε η ίδια.

Δείτε το βίντεο:

Ασπρόπυργος: ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο με τα μέλη της συμμορίας που ρήμαζαν σπίτια και μετά… γλεντούσαν

Το πρωί της Δευτέρας θα απολογηθούν τα τρία μέλη συμμορίας που εξάρθρωσε η Αστυνομία και εμπλέκονται σε δεκάδες κλοπές στην Αττική. Οι δράστες έκαναν τις κλοπές και στη συνέχεια… διασκέδαζαν με την ψυχή τους. Έστηναν γλέντια έξω από τα σπίτια τους στον Ασπρόπυργο και ανέβαζαν βίντεο στο TikTok, όπου φαίνονται να χορεύουν και να σκορπίζουν τα χρήματα από τις κλοπές.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, είχαν φτιάξει προφίλ στα οποία αναρτούσαν φωτογραφίες με τα χαρτονομίσματα ανά χείρας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα χρήματα αυτά αποτελούν μέρος της λείας της συμμορίας, που εκτιμάται σε 100.000 ευρώ. Εξιχνιάστηκαν 30 κλοπές που έγιναν μέσα σε 14 μήνες, σε Αυλώνα, Μαλακάσα, Συκάμινο και Μαρκόπουλο Ωρωπού.

Όπως μεταδόθηκε, οι δράστες παρακολουθούσαν τα σπίτια και έμπαιναν σε αυτά, όταν διαπίστωναν ότι έλειπαν οι ιδιοκτήτες. Λεηλατούσαν τα δωμάτια και δεν δίσταζαν να χτυπήσουν τα κατοικίδια για να πάρουν τη λεία τους.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «θα πρέπει όμως και το κράτος να είναι πιο κοντά στα Τμήματα Ασφαλείας, να καλύπτει περισσότερες ανάγκες και το βασικότερο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι αποσπούν προσωπικό του Τμήματος Ασφαλείας για φύλαξη ατόμων, με συνέπεια να μένει αφύλακτη η περιοχή μας».

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ