Οι δήμοι κάνουν… μπέιμπι σίτινγκ

Οι δήμοι κάνουν… μπέιμπι σίτινγκ

Τα σχολεία έκλεισαν. Και το ερώτημα πού θα αφήσουν το παιδί τους όσο δουλεύουν βασανίζει χιλιάδες εργαζόμενους γονείς, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν κάποια κατασκήνωση. Οικονομική λύση δίνουν σχεδόν όλοι οι δήμοι της χώρας, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια, κάθε καλοκαίρι και μέχρι τέλος Ιουλίου, λειτουργούν θερινά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών.

Προσφέρουν στους μαθητές καλοκαιρινές διακοπές στα σχολεία, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία στους γονείς να “ανασάνουν” οικονομικά και στα παιδιά να αξιοποιήσουν ποιοτικά και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

Στους περισσότερους δήμους οι γονείς πληρώνουν συνδρομή, η οποία στοιχίζει για κάθε περίοδο (2 εβδομάδων) 50-70 ευρώ για τις ώρες από 7.30 έως 4.00 το απόγευμα. Σε κάποιους άλλους δήμους, όπως για παράδειγμα στο Χαλάνδρι, η φύλαξη των παιδιών και η δημιουργική τους απασχόληση είναι δωρεάν.

Αρκετοί δήμοι μάλιστα έχουν μειώσει τις τιμές για τη φύλαξη των παιδιών, καθώς το οικογενειακό εισόδημα πλήττεται με αποτέλεσμα για τους περισσότερους γονείς οι διακοπές να φαντάζουν μακρινό όνειρο. Μια δροσερή ανάσα, ταυτόχρονα οικονομική και δημιουργική, προσφέρουν τα καλοκαιρινά κέντρα δημιουργικής απασχόλησης (ΚΔΑΠ).

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα για ορισμένες ώρες την ημέρα να περάσουν τον χρόνο τους με διάφορες δραστηριότητες, όπως αθλητισμό, θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά, χορό και ομαδικά παιχνίδια, ενώ παράλληλα συμμετέχουν σε δραστηριότητες περιβαλλοντικής και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Κάποιοι δήμοι, όπως τα Βριλήσσια, διαθέτουν και πισίνα, ενώ κάποιοι άλλοι οργανώνουν εκδρομές στη θάλασσα.

 

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ