Οι δήμαρχοι στηρίζουν υπό προϋποθέσεις το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Σχιστό

«Το προσφυγικό είναι ένα μείζον θέμα που καλείται να διαχειριστεί η χώρα μας και έχουμε καθήκον να συμβάλουμε όλοι στο βαθμό που αναλογεί στον καθένα μας και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δήμαρχοι της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά, οι οποίοι  συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη, ενόψει τη δημιουργίας Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στο Σχιστό.

Οι δήμαρχοι επίσης επισημαίνουν στην σχετική ανακοίνωση ότι παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση πήρε μια απόφαση χωρίς να έρθει πρώτα σε διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, αποφασίστηκε να στηριχθεί η δομή στο Σχιστό, με τις εξής προϋποθέσεις:

1.            Ο αριθμός των προσφύγων, που θα φιλοξενούνται εκεί θα είναι τόσος ώστε να εξασφαλίζονται ανθρώπινες συνθήκες και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των προσφύγων, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

2.            Η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην διαμόρφωση σχεδίου διασποράς προσφύγων στο Λεκανοπέδιο και σε όλη την χώρα με τη μεταφορά τους με τα πλοία από τα νησιά και σε άλλα λιμάνια εκτός του Πειραιά ώστε να είναι διαχειρίσιμο το θέμα και σε ακραίες συνθήκες.

3.            Να υπάρξει ενημερωτική εκστρατεία των τοπικών κοινωνιών.

Να σημειωθεί πως στη συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά συμμετείχαν ο δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρετάκος, Κορυδαλλού Στ. Κασιμάτη, Περάματος Γιάννης Λαγουδάκη και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη Κώστα Τσεφαλάς που εκπροσώπησε το Δήμαρχο Γιώργο Ιωακειμίδη.

 

Διαβάστε επίσης:

 Άνθιμος: Να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες αλλά μέχρι εκεί που μπορούμε…

Ολοκληρώθηκαν οι δύο παράλληλες συγκεντρώσεις στο Πέραμα – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.