Οι διάλογοι για το φακελάκι

Οι διάλογοι για το φακελάκι

Ελέγχους για παράνομο πλουτισμό και σε συνδικαλιστές ζητά το υπουργείο Υγείας, με αφορμή τη σύλληψη του προέδρου του σωματείου εργαζομένων στο «Σωτηρία». Η υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο, ενώ αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι του συλληφθέντος Βασίλη Κονιαδίτη με τη διοικήτρια του νοσοκομείου Μαρία Καρρά τους οποίους φέρνει στο φως το Έθνος.

Το χρήμα «έπεσε», όπως είχε συμφωνηθεί. Ο πρόεδρος του σωματείου έβαλε τα χαρτονομίσματα στην εσωτερική τσέπη του σακακιού του, δίνοντας διαβεβαιώσεις ότι η «δουλειά» θα γινόταν ομαλά.

Η χαρά του, όμως, κράτησε ελάχιστα, καθώς λίγα λεπτά αργότερα, συνελήφθη έξω από το σπίτι με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα πάνω του…

Η υπόθεση είχε «δεθεί» και με μαγνητοφώνηση των επαφών του από την αστυνομία: «Θες να τα μετρήσεις;», τον ρωτά η διοικήτρια του νοσοκομείου, αναφερόμενη στα τρία πακέτα με τα χαρτονομίσματα.

«Τι λες τώρα;» της απαντά, βάζοντας υψηλά τον κώδικα τιμής, όπως τουλάχιστον αυτός τον αντιλαμβάνεται…

«Αν τα δουν αυτά τα χρήματα, θα σε σκοτώσω», τον προειδοποιεί η διοικήτρια. «Είναι δυνατόν, κυρία Καρρά;» της απαντά, δίνοντας την αίσθηση ότι ξέρει να χειρίζεται τέτοια θέματα…

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Μάρτιο. Μία ομάδα εργαζομένων είχε καταλάβει τότε το γραφείο της σχετικά νέας στη θέση (διορίστηκε τον Ιανουάριο) διοικήτριας Μαρίας Καρρά. Αίτημά τους ήταν να μην εκχωρηθεί ακίνητο του «Σωτηρία» -δημόσια περιουσία, όπως τη χαρακτήριζαν- σε ιδιώτες.

Το ακίνητο θα δινόταν στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, με σκοπό να στεγαστεί εκεί μελλοντικά ένα ειδικό κέντρο μελέτης βιοϊσοδυναμίας γενόσημων φαρμάκων. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Δεν προχώρησε, όμως, καθώς το σωματείο αντιδρούσε σθεναρά. Μέχρι που ο πρόεδρος του σωματείου, Βασίλης Κονιαδίτης, σε συνάντηση με τη διοίκηση έριξε στο τραπέζι το «ανταποδοτικό όφελος». Το όφελος αυτό δεν προσδιορίστηκε παρά μόνο πρόσφατα, όταν ο συνδικαλιστής ρωτήθηκε επίμονα από τη διοικήτρια.

Σε συνάντηση που είχαν, πριν από δύο εβδομάδες, της είπε ότι εννοούσε χρήματα, τα οποία θα πήγαιναν σε άλλους συνδικαλιστές, που έκαναν τη μεγαλύτερη φασαρία για το θέμα. Από την ώρα εκείνη, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση.

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ