Οι Αθλητές και Πρωταθλητές Eλλάδος του ΣΕΓΑΣ έγιναν φοιτητές του Ομίλου ΑΚΜΗ!

Οι Αθλητές και Πρωταθλητές Eλλάδος του  ΣΕΓΑΣ έγιναν φοιτητές του Ομίλου ΑΚΜΗ! 

Νέο σύμμαχο απέκτησε πλέον ο ΣΕΓΑΣ, με την επικύρωση της συνεργασίας με τον Εκπαιδευτικό όμιλο ΑΚΜΗ, εγκαινιάζοντας δυναμικά τη νέα χρονιά.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου στις εγκαταστάσεις του Ομίλου ΑΚΜΗ και με την παρουσία και των δύο Προέδρων, Κώστα Παναγόπουλου-ΣΕΓΑΣ  και  Κωνσταντίνου Ροδόπουλου -Ομίλου ΑΚΜΗ, δόθηκαν  υποτροφίες σπουδών στους αθλητές της ομοσπονδίας στο πλαίσιο μίας ευρύτερης συνεργασίας που εγκαινιάστηκε.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας ο ΣΕΓΑΣ και ο Όμιλος ΑΚΜΗ, προχωρούν σε εκ��αιδευτικές δράσεις για την σαιζόν 2014-2015 με κοινούς άξονες, την επιμόρφωση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, γονέων, αθλητικών συλλόγων και ακαδημιών,  παρουσιάζοντας -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που θα συνδυάσει για πρώτη φορά τις αξίες της Εκπαίδευσης και του Αθλητισμού προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη της διπλής καριέρας για αθλητές υψηλού επιπέδου και στο κίνητρο που οι πρωταθλητές μπορούν να δώσουν στους φοιτητές του Ομίλου προτρέποντάς τους μάλιστα να  δημιουργήσουν το ΑΚΜΙ running team προκειμένου να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση.  Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ομίλου ΑΚΜΗ Κων/νος Ροδόπουλος τόνισε ότι είναι χρέος των Εκπαιδευτικών φορέων να σταθούν αρωγοί στο έργο των ελλήνων αθλητών που κάνει την Πολιτεία εθνικά υπερήφανη, παρέχοντας όλα τα απαιτούμενα εφόδια  όχι μόνο στον στίβο του αθλητισμού αλλά και στον «στίβο» της επαγγελματικής τους πορείας.

Οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν πως η συνεργασία θα  αποτελέσει πρότυπο για μελλοντικές δράσεις.  Ανάμεσα στους αθλητές που παρέλαβαν υποτροφία σπουδών,  ήταν  και η κορυφαία πρωταθλήτρια του ύψους Τόνια Στεργίου, που θα ακολουθήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Μητροπολιτικό Κολέγιο του Ομίλου ΑΚΜΗ. Η πρωταθλήτρια δίνοντας  συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία, δήλωσε χαρακτηριστικά πως είναι σημαντικό να δίνονται ευκαιρίες γνώσης και εκπαίδευσης στους αθλητές για να μην μένουν στείροι οι επαγγελματικοί τους ορίζοντες.

Στην εκδήλωση παρέστη και  ο Εθνικός προπονητής Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, που εξήρε την πρωτοβουλία του Ομίλου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ