Η αλήθεια για τις φωτογραφίες με τις ακτινογραφίες ενός 38χρονου με κορονοϊό – ΦΩΤΟ

Το γύρο του διαδικτύου έκανε η ανάρτηση στο Facebook ενός ακτινολόγου από το Νοσοκομείο ΚΑΤ, ο οποίος με δύο φωτογραφίες από ακτινογραφίες απάντησε σε όσους αμφισβητούν τον κορονοϊό.

Ο κ. Μάνος Καρράς εξηγεί πως οι δύο ακτινογραφίες έχουν διαφορά 7,5 ωρών η μια από την άλλη. Πρόκειται για έναν 38χρονο ο οποίος είναι καπνιστής και διαβητικός. Ο ασθενής όπως αναφέρει είναι πλέον με μάσκα οξυγόνου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρώτη ακτινογραφία ήταν από την εισαγωγή στις 12 το μεσημέρι με 98% κορεσμό οξυγόνου και η δεύτερη, η επαναληπτική, πραγματοποιήθηκε στις 19:30 με τον ασθενή να είναι πλέον με μάσκα οξυγόνου. Όπως εξηγεί σε σχόλιο στην ανάρτησή του ο κ. Καρράς, τα «σύννεφα» στη δεύτερη ακτινογραφία συνήθως σημαίνουν υγρό οίδημα φλεγμονή και «είναι κομμάτι του πνεύμονα που “δεν αναπνέει”».

Λίγες ώρες αργότερα ο ακτινολογός κατέβασε την ανάρτησή του, καθώς αρκετοί χρήστες των social media παρατήρησαν πως στο κάτω μέρος της πρώτης ακτινογραφίας αναγράφεται η ημερομηνία “2015”.

Με νέα διευκρινιστική ανάρτηση ο κ. Καρράς σημείωσε: «Επειδή η ανάρτησή μου αναπαράγεται λάθος στα ΜΜΕ. Να διευκρινίσω ότι η ακτινογραφία που ανέβασα χθες ΕΙΝΑΙ από ασθενή που νοσηλεύεται με covid αλλά ΔΕΝ είναι στο νοσοκομείο ΚΑΤ! Το νοσοκομείο ΚΑΤ δεν νοσηλεύει ασθενείς με covid την παρούσα στιγμή».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ