Οι αγρότες της Νάξου απέκλεισαν το λιμάνι – ΦΩΤΟ

Με μαύρες σημαίες οι αγρότες της Νάξου συμμετέχουν μαζικά στο μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο που είναι σε εξέλιξη στο νησί με πολλά τρακτέρ, γεωργικά μηχανήματα και αγροτικά οχήματα.

Οι αγρότες, ξεκινώντας από διάφορες αγροτικές περιοχές του νησιού, κατευθύνθηκαν μέσω της παραλιακής οδού στο λιμάνι της Νάξου, προκειμένου να το αποκλείσουν συμβολικά για λίγη ώρα.

Με κεντρικό σύνθημα “Δεν θέλουμε να γίνουμε τουρίστες στο νησί μας” οι αγρότες της Νάξου διαμαρτύρονται κατά του προτεινόμενου ασφαλιστικού και ζητούν την εφαρμογή της νησιωτικότητας, με επαναφορά των χαμηλών συντελεστών του ΦΠΑ.

Σύμφωνα με το cycladesvoice.gr, η κινητοποίηση των αγροτών της Νάξου ξεκίνησε αυθόρμητα την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου από τους αγροτικούς συνεταιρισμούς Αγίου Αρσενίου, Βίβλου, Γλινάδου, Γαλανάδου και Σαγκρίου, όμως σήμερα μετά από το κάλεσμα που απηύθυνε η επιτροπή αγώνα προς όλους τους αγρότες του νησιού, η συμμετοχή των αγροτών είναι καθολική.

Αυτήν την ώρα οι αγρότες έχουν αποκλείσει το λιμάνι της Νάξου, όπου έχει αφιχθεί το πλοίο της γραμμής, το οποίο και θα καθυστερήσει να δέσει, λόγω του συμβολικού αποκλεισμού του λιμανιού.

Τα τρακτέρ, σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής αγώνα, θα παραμείνουν στο λιμάνι της Νάξου και μετά τη λήξη του συμβολικού αποκλεισμού του.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: cycladesvoice.gr

Διαβάστε επίσης:

Μπλόκα στις εθνικές οδούς Αντιρρίου-Ιωαννίνων και Πατρών-Πύργου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ