Οι αφανείς ήρωες της Πολεμικής Αεροπορίας που κρατούν στον αέρα τα Canadair – Δείτε εικόνες

Είναι οι τεχνικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, οι αφανείς ήρωες που πιάνουν δουλειά μόλις προσγειωθεί το ηλιοβασίλεμα το τελευταίο Canadair και έως το πρωί δίνουν μάχη με τον χρόνο.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Όταν δύει ο ήλιος και προσγειώνεται και το τελευταίο πυροσβεστικό αεροσκάφος Canadair στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Ελευσίνα, είναι η στιγμή που οι τεχνικοί της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών παίρνουν… φωτιά.

Ολόκληρη τη νύχτα εργάζονται πυρετωδώς ώστε να καταφέρουν να αποκαταστήσουν κάθε αεροπλάνο και να είναι έτοιμα να πετάξουν το πρωί, με τους πιλότους να σπεύδουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας που φλέγεται.

Πολεμική Αεροπορία- canadair

Ένα μελίσσι τεχνικών, που ολονυχτίς δεν σταματούν να επιδιορθώνουν κάθε βλάβη που έχει προκύψει και να κάνουν σωρεία επιθεωρήσεων, με στόχο να εξαλείψουν κάθε πιθανή αιτία που θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα στο έργο των πιλότων.

Οι πιλότοι των Canadair ξέρουν ότι έχουν πίσω τους τους καλύτερους τεχνικούς, στα χέρια των οποίων εμπιστεύονται τις ζωές τους.

Πολεμική Αεροπορία- Canadair

«Ακούραστοι οι τεχνικοί μας. Μέρα και νύχτα διασφαλίζουν την ετοιμότητα των πυροσβεστικών μας αεροσκαφών» αναφέρει σε σχετική του δημοσίευση στο Χ το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, θέλοντας να τιμήσει τους αφανείς ήρωες.

Ένας αδιάκοπος αγώνας, μία ασταμάτητη μάχη με τον χρόνο κάθε βράδυ, κάθε καλοκαίρι, μέσα στα υπόστεγα της 112 Πτέρυγας Μάχης, με απώτερο σκοπό την ετοιμότητα των αεροπλάνων για την παροχή βοήθειας σε δοκιμαζόμενη περιοχή της χώρας.

Πολεμική Αεροπορία- Canadair

Δύο είναι οι τύποι των Canadair που φροντίζουν οι τεχνικοί. Τα νεότερα CL-415 και παλαιότερου τύπου CL-215. «Καίνε λάδι» είναι η συνηθέστερη φράση που ακούς να λένε οι τεχνικοί της ΠΑ όταν φροντίζουν κάποιο από τα «δυάρια», που οι κινητήρες τους έχουν γράψει χιλιάδες ώρες πτήσης.

Σε ό, τι αφορά τη φετινή αντιπυρική περίοδο, η ΠΑ προβλέπεται να επιχειρήσει με έξι CL-415 και με τουλάχιστον επτά CL-215, που ήδη έχουν περάσει όλους τους ελέγχους και βρίσκονται στην 112 Π.Μ. στην Ελευσίνα και στην 113 Π.Μ. στη Μίκρα της Θεσσαλονίκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ