Οι “3” του Διστόμου, η τρομοκρατία, ο Παλαιοκώστας και οι “συμπτώσεις”

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

 

Λέξη προς λέξη αναλύουν οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής την προκήρυξη της πρωτοεμφανιζόμενης ομάδας «Οργάνωση Πολιτοφυλακής Λαϊκή Δικαιοσύνη» που ανέλαβε την ευθύνη της εν ψυχρώ δολοφονίας του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σ. Γκαλιμάνη στις 21 Φεβρουαρίου στη Στυλίδα Φθιώτιδας.

Οι περίεργες «συμπτώσεις»

Το γεγονός ότι η προκήρυξη δημοσιεύτηκε δυο 24ωρα μετά την επέμβαση της ΕΚΑΜ στο κρησφύγετο των ληστών στη Νέα Αγχίαλο Βόλου προβληματίζει τους ανώτατους αξιωματικούς που δηλώνουν στο enikos.gr πως «καθόλου τυχαία δεν ήταν η αποστολή της προκήρυξης λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη των δύο επικίνδυνων ληστών». Ενώ ο ίδιος ανώτατος αξιωματικός συνεχίζει λέγοντας ότι «στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε πάρα πολλές “συμπτώσεις”. Ο Σπύρος Δραβίλας αυτοκτόνησε κάτι που μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση. Επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι μετά τη δολοφονία του Γκαλιμάνη υπήρχαν μαρτυρίες που έλεγαν ότι οι δράστες διέφυγαν με ένα VW Passat σκούρου χρώματος. Ο ίδιος τύπος αυτοκινήτου βρέθηκε στο γκαράζ των ληστών στο Βόλο. Πολλές “συμπτώσεις” για να είναι… “συμπτώσεις”. Μήπως κάποιος ήθελε να κρατήσει για πάντα το στόμα του κλειστό;» αναρωτιέται με νόημα ο ανώτατος αξιωματικός.

Διασυνδέσεις με το αντάρτικο πόλης

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γρηγόρης Τσιρώνης, τον οποίο οι αρχές θωρούσαν ως έναν εκ των «ληστών με τα μαύρα» και ήταν επικηρυγμένος από το 2009 για 600.000 ευρώ, είχε διασυνδέσεις  με άτομα των Εξαρχείων που βρίσκονται στις παρυφές του αντάρτικου πόλης. Ο Σπύρος Χριστοδούλου, που μεταξύ άλλων είχε πραγματοποιήσει τη ληστεία στην τράπεζα του Διστόμου τον περασμένο Αύγουστο, συμμετείχε στην ένοπλη ομάδα του Νίκου Μαζιώτη  με 6 ή 7 επιθέσεις σε τραπεζικά υποκαταστήματα, στο ενεργητικό της.  

 

Ο Παλαιοκώστας  

Με μεγάλη προσοχή εξετάζονται και οι πληροφορίες που αναφέρουν πως και οι δύο συλληφθέντες είχαν επαφές με τον νούμερο ένα καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα. Καθόλου τυχαίο δεν θεωρούν το γεγονός πως ο αυτόχειρας Σπύρος Δραβίλας ήταν ένας από αυτούς που βοήθησε να αποδράσει με ελικόπτερο από τις φυλακές ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ο Αλκέτ Ριζάι.

Οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έπαιζε το ρόλο του συνδετικού κρίκου ανάμεσα στους ποινικούς και τους τρομοκράτες. Υπενθυμίζεται, πως δακτυλικό αποτύπωμα του Παλαιοκώστα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είχε βρεθεί στο τρομοδέμα που είχε σταλεί στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και είχε σκοτώσει τον υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη , τότε υπουργού, Γιώργο Βασιλάκη. 

Θα «μιλήσουν» τα ευρήματα;

Μετά από αυτόν τον καταιγισμό «συμπτώσεων» η αντιτρομοκρατική περιμένει με μεγάλο ενδιαφέρον το βαλλιστικό έλεγχο που θα γίνει στα καλάσνικοφ και τα πιστόλια που εντοπίστηκαν στη Νέα Αγχίαλο αλλά και στα τρία κλεμμένα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στη μεζονέτα.

Κάλυκες που είχαν συλλεχτεί από το τόπο της εκτέλεσης του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού θα ελεγχτούν ενώ γενετικό υλικό και dna που θα βρεθεί στο διώροφο σπίτι μπορεί να οδηγήσει την έρευνα της αστυνομίας σε μονοπάτια που μπορεί να εκπλήξουν, συμπληρώνουν με νόημα αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής.

Διαβάστε επίσης.

Έτσι έφτασαν στη σύλληψη των ληστών του Διστόμου

Ποινικοί ή τρομοκράτες πίσω από τη δολοφονία του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού

Ανάληψη ευθύνης για την εκτέλεση του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ