Οι 10 συμμορίες των μπράβων της Μυκόνου

Εκατό μπράβοι από 8 έως 10 συμμορίες της Αττικής, αλλά και ορισμένες της Θεσσαλονίκης, “δραστηριοποιούνται” στη Μύκονο, όπως διαπιστώθηκε έπειτα από έλεγχο που έκανε το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής με την αρωγή της αστυνομίας της τοπικής υποδιεύθυνσης. 

Τα άτομα αυτά εργάζονται ως πορτιέρηδες ή επινοικιάζονται με το αζημίωτο ως σωματοφύλακες επιχειρηματιών.

Ακόμη, υπολογίζεται ότι υπάρχουν 20 με 30 άτομα που εργάζονται ως σεκιούριτι σε μαγαζιά και δεν είναι ενταγμένοι σε συμμορίες της Αττικής.

Ορισμένοι από τους “φουσκωτούς” της Μυκόνου προκαλούσαν επεισόδια σε βάρος τουριστών και αστυνομικών της Μυκόνου, ενώ υπήρξαν παράπονα από τοπικούς παράγοντες του νησιού στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μία κίνηση που προκάλεσε την κινητοποίηση των Αρχών.

Τις τελευταίες μέρες τους έχουν γίνει συστάσεις για μη πρόκληση επεισοδίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη δεύτερη μέρα των ελέγχων, η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να εντόπισε ελάχιστους μπράβους – πορτιέρηδες στα μαγαζιά, με τον ρόλο αυτόν να έχει δοθεί σε γυναίκες υπαλλήλους.

Παράλληλα, διενεργούνται εντατικές έρευνες για τη διαλεύκανση του άγριου ξυλοδαρμού ξενοδόχου, ο οποίος σημειώθηκε πριν από δύο εβδομάδες στο νησί.

Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν αποκλείουν κλιμάκιο της Δίωξης Εκβιαστών να μεταβεί και σε άλλα νησιά, ενώ στη Μύκονο μπορεί να σταλεί για ελέγχους και κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των ατόμων που βρίσκονται στο νησί, υπάρχουν άτομα με βαρύ ποινικό μητρώο.  Ανάμεσα τους, ένα καταδικασμένο μέλος της Χρυσής Αυγής και ένας Γεωργιανός, σκληρός κακοποιός που βασάνιζε τα θύματά του πριν τα ληστέψει, βρέθηκαν στο στόχαστρο των ομάδων του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, προέκυψε πως ένας από τους ελεγχόμενους είναι καταδικασμένο μέλος της Χρυσής Αυγής για την επίθεση εναντίον μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα το 2017. Αποφυλακίστηκε υπό όρους και το 2019 απασχόλησε και πάλι τις διωκτικές Αρχές όταν άγνωστοι τον πυροβόλησαν στο Κολωνάκι.

Ο δεύτερος «γνωστός» της Ασφάλειας είναι ένας Γεωργιανός, ο οποίος έχει συλληφθεί τουλάχιστον πέντε φορές για ληστείες και κλοπές, με κορυφαία την συμμετοχή του στην σπείρα που έκαιγε με ηλεκτρικά σίδερα τα θύματα ενόπλων ληστειών για να αποκαλύψουν πού έκρυβαν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα! Αν και τελευταία φορά συνελήφθη το 2021 παραμένει εκτός φυλακής για να βρεθεί τώρα ελεγχόμενος ως μέλος ομάδας εκβιαστών στην Μύκονο.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ