Ογκολόγος στο Παίδων “Αγία Σοφία”: Σε ετοιμότητα για ενδεχόμενο κρούσμα σε παιδί με καρκίνο – ΒΙΝΤΕΟ

Για τον κορονοϊό και τα παιδιά που υποφέρουν από καρκίνο και ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Βασίλειος Παπαδάκης, παιδίατρος, αιματολόγος-ογκολόγος στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”.

“Δεν υπάρχει κάποιο κρούσμα ευτυχώς. Και αυτό είναι και μια αντανάκλαση όχι των προσπαθειών που γίνονται αλλά και του χαμηλού ποσοστού κρουσμάτων που έχουμε στην Ελλάδα συνολικά. Γιατί στις ειδικές μονάδες όπως είναι οι δικές μας, βλέπουμε μια μικρογραφία αυοτύ που συμβαίνει έξω” σημείωσε ο κ. Παπαδάκης.

Όσο για το τι άλλαξε στην παρακολούθηση των παιδιών αυτών αρκετά πράγματα με βάση λογική αλλά και τις οδηγίες που υπάρχουν για να προστατευθούν τα παιδιά συνολικά. Παιδιά που θα έπρεπε επιλεκτικά να έρθουν για εξετάσεις δεν έρχονται και κάνουν εξετάσεις εκεί που είναι και επικοινωνούμε, ή παιδιά που πρέπει να κάνουν ελέγχους θα έρθουν και πάντα είμαστε πολύ προσεκτικοί στις αποστάσεις παιδιών, στο πώς τα βλέπουμε, μάσκες γάντια κ.λπ., με οδηγίες που έχουμε από το νοσοκομείο, από τις επιτροπές λοιμώξεων ώστε να είναι ασφαλή τα παιδιά και εμείς και προσέχουμε και την προσωπική ζωή για να μην προκαλέσουμε πρόβλημα στα παιδιά μας”.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ