ΟΕΝΓΕ: Απαιτούμε να μην απολυθεί ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας

Να μην απολυθεί ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας και μέλος του Δ.Σ της ΕΙΝΑΠ, Κώστας Καταραχιάς, ζητά η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος με ανακοίνωσή της. “Η κυβέρνηση απολύει γιατρούς μέσα στην επιδημία. Την Τετάρτη 31/03 απολύεται ο συνάδελφος Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας και μέλος του Δ.Σ της ΕΙΝΑΠ. Η διοίκηση του νοσοκομείου Άγιου Σάββα αρνείται να παρατείνει την σύμβασή του έως 31/10/2021 όπως προβλέπει σχετική νομοθετική διάταξη για το σύνολο των υπηρετούντων επικουρικών γιατρών. Είχε προηγηθεί η εκδικητική μετακίνηση του στο νοσοκομείο Σωτηρία, επειδή το σωματείο “τόλμησε” να υπερασπιστεί τους συναδέλφους που η διοίκηση καλούσε σε απολογία επειδή “διέπραξαν” το έγκλημα να αρρωστήσουν την ώρα της δουλειάς τους. Στο πρόσωπο του συναδέλφου στοχοποιούνται όλοι όσοι δίνουν καθημερινά μάχη στο πλευρό των ασθενών τους μέσα και έξω από τα νοσοκομεία” αναφέρει η ΟΕΝΓΕ που προκηρύσσει στάση εργασίας την Τρίτη 30/03 στις 11:00 με 15:00.

Όπως αναφέρει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 12:00 μμ. στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας και θα ακολουθήσει πορεία και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 13:00 μμ.

“Η μάχη ενάντια στην εκδικητική απόλυση μου στις 31 Μάρτη κορυφώνεται τις επόμενες μέρες! Παρά τα αιτήματα της διευθύντριας της πολυδύναμης ΜΕΘ κοβιντ του Σωτηρία ,του διευθυντή του ακτινολογικού του Σωτηρία και των συναδελφισσων μου του ακτινολογικού του Αγίου Σάββα, που θεωρούν την παρουσία μου απαραίτητη, η ηγεσία του υπουργείου υγείας δεν απαντάει! Δεν απαντάει εδώ και ένα μήνα στο απλό ερώτημα: γιατί δεν ανανεώνεται η σύμβαση μου όπως γίνεται για όλους τους 2000 επικουρικούς γιατρούς πανελλαδικά μέχρι 31 Οκτωβρίου του 2021.

Τη στιγμή που τα νοσοκομεία βουλιάζουν και έχουν μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη με ασθενείς να στοιβάζονται και να διασωληνώνονται σε απλές κλίνες, χωρίς τη απαραίτητη φροντίδα ( 1 γιατρός για 30 με 40 ασθενείς)!” αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτησή του στo Facebook.

“Τη στιγμή που επιτάσσουν ιδιώτες γιατρούς αντί να επιταξουν χωρίς αποζημίωση τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές ! Τη στιγμή που αρνούνται εμμονικα να προσλάβουν μαζικά γιατρούς και νοσηλευτές!

Τη στιγμή που το προσωπικό στο υπουργείο υγείας έχει μειωθεί κατά 1700 ενώ το προσωπικό στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη έχει αυξηθεί κατά 4500!

Είναι αδιανόητο να απολύεται γιατρός από το ΕΣΥ.

Είναι αδιανόητο να απολύεται πρόεδρος σωματείου ( 1 φορά μετά το 1974 στο δημόσιο )!

Είναι αδιανόητο διοικήσεις να κάνουν τσαμπουκαδες σε ειδικευόμενους και να τους επιβάλλουν τιμωρίες στέρησης μισθού για 15 μέρες ( Ευαγγελισμός)!

Είναι αδιανόητο να στέλνεις εισαγγελέα στο Θ. Σιουλη πρόεδρο των γιατρών του ΑΧΕΠΑ γιατί είπε το φθινόπωρο την αλήθεια!

Είναι προσπάθεια καταστολής στους υγειονομικούς και τους εκπροσώπους τους, γιατί έχασαν τον έλεγχο και προσπαθούν να ξεφύγουν από τις εγκληματικές τους ευθύνες!’ συμπλήρωσε ο κ. Καταραχιάς.

Δείτε τι είχε πει μιλώντας στο ΟPEN

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ