Ο υπάλληλος ταβέρνας που βραβεύτηκε επειδή έσωσε τουρίστα από πνιγμό – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνές βραβείο έλαβε εργαζόμενος σε ταβέρνα στα Χανιά, ο οποίος πριν από δύο χρόνια έσωσε από πνιγμό έναν τουρίστα. Ήταν καλοκαίρι του 2019, όταν ένας Βρετανός τουρίστας κινδύνευσε να πνιγεί, καθώς η τροφή του “στάθηκε” στον λαιμό. Ο Βασίλης Πατελάκης, o οποίος ήταν εκπαιδευμένος στην παροχή πρώτων βοηθειών, έσωσε τον τουρίστα χρησιμοποιώντας το Heimlich Manoeuvre. Στη συνέχεια, ξεκίνησε εκστρατεία προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τη σημασία των πρώτων βοηθειών. Μάλιστα, ύστερα από το συγκεκριμένο περιστατικό, πρότεινε η εκπαίδευση για τις πρώτες βοήθειες να ξεκινά από το σχολείο, επισημαίνοντας ότι καλό θα ήταν να γίνονται σεμινάρια και σε μαγαζιά εστίασης.

Ο Βασίλης Πατελάκης έγινε viral και η ιστορία του διαδόθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σήμερα, ο Χανιώτης εργαζόμενος πήρε το πρώτο βραβείο Πρώτων Βοηθειών Ambassador Award. #112 Awards2021.

Δείτε εδώ το Βίντεο με το περιστατικό

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της EENA (European Emergency Number Association) που διενεργεί τη διεθνή αυτή βράβευση: “Κάθε χρόνο, βλέπουμε ήρωες σε όλο τον κόσμο να ξεπερνούν το αναμενόμενο για να βοηθήσουν τους άλλους. Αυτή είναι η τελετή των “βραβείων 112″, με την οποία βραβεύουμε αυτά τα απίστευτα άτομα και τους οργανισμούς που μας εμπνέουν να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την αλλαγή των συνθηκών για την ασφάλεια των ανθρώπων”.

Πηγή πληροφοριών: flashnews.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.