Ο Τζέφρι Πάιατ πήρε το… πατίνι του – Η βόλτα στη Θεσσαλονίκη – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Βόλτα με ηλεκτρικό πατίνι έκανε ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Πάιατ συνοδευόταν από την Αμερικανίδα πρόξενο στη Θεσσαλονίκη Ελίζαμπεθ Λι, ενώ στη συνέχεια, με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα, έκανε ποδήλατο για αρκετή ώρα, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Ο Αμερικανός πρέσβης δήλωσε χαρούμενος για την επίσκεψή του, καθώς πάει πολύς καιρός που είχε επισκεφτεί τις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου. Τόνισε δε, ότι δε του κάνει καθόλου εντύπωση που τόσοι νέοι χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά πατίνια.

“Η μικροκινητικότητα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα και είναι μέρος ενός πειράματος που μπορεί να συμβάλει στην κυκλοφορία στην πόλη και μάλιστα σε μια πόλη σαν τη Θεσσαλονίκη. Αυτό θα βοηθήσει και στον τουρισμό και στην οικονομία μέσα σε αυτήν την κρίση. Είναι πολύ ωραίο να κυκλοφορεί κανείς με ποδήλατο ή σκούτερ στην πόλη και να απολαμβάνει τη βόλτα του αποφεύγοντας την κίνηση”, σημείωσε.

Ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε και στις απευθείας πτήσεις που θα υπάρξουν από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, κάτι το οποίο συζήτησε και με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις συνεργασίες που έχουν αναπτυχθεί με αμερικανικές εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας, και έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη λειτουργία του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου με τη Cisco.

“Εδώ και 1,5 χρόνο έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με τη Cisco. Βλέπουμε, παράλληλα, ότι τη Θεσσαλονίκη την εμπιστεύονται εταιρείες, όπως η Pfizer και η Deloitte, και όλο αυτό διαμορφώνει ένα τελείως διαφορετικό κλίμα -ένα αναπτυξιακό κλίμα- για την πόλη μας”, ανέφερε ο κ. Ζέρβας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα για την καθοριστική συμβολή του. “Άλλωστε, τίποτε από όλα αυτά δεν θα γινόταν, αν δεν υπήρχαν συνέργειες μεταξύ όλων αυτών των φορέων που συγκροτούν μια συμμαχία δημιουργίας για την πόλη και τη χώρα μας”, τόνισε ο κ. Ζέρβας.

Πηγή πληροφοριών: grtimes.gr

Πηγή ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ: grtimes.gr / voria.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ