Ο Σπύρος Φωκάς δίνει μάχη ζωής στο Λαϊκό Νοσοκομείο

“Κράτα γερά Φωκά! Τα λιοντάρια δεν λυγίζουν”. Με αυτή την φράση οι γιατροί του Λαϊκού Νοσοκομείου προσπαθούν εδώ και τρεις εβδομάδες να είναι συνοδοιπόροι στη μάχη που δίνει ο σπουδαίος Σπύρος Φωκάς. Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, όλα άρχισαν πριν από περίπου δύο μήνες, όταν η σύζυγός του Λίλιαν Φωκά διαπίστωσε ότι κάθε μέρα που περνούσε ήταν και πιο καταβεβλημένος. Αποτέλεσμα ήταν η άμεση μεταφορά του από το σπίτι-κοντέινερ στο Καλαμάκι Κορινθίας στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι τα αιμοπετάλιά του ήταν πολύ πεσμένα. Αν και οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να έρθουν στα φυσιολογικά επίπεδα, εντούτοις δεν τα κατάφεραν. Έτσι οι θεράποντες ιατροί του ηθοποιού με τη μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό, έκριναν πως πρέπει να μεταφερθεί επειγόντως στην Αθήνα.

Έτσι κι έγινε, με τον 83χρονο σταρ του σινεμά να κάνει πριν από περίπου τρεις εβδομάδες εισαγωγή στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Από τη μία στιγμή στην άλλη, τα νέα για την υγεία του ηθοποιού έκαναν τον γύρο των γραφείων αλλά και των δωματίων του νοσοκομείου . Όλοι ήθελαν να τον δουν από κοντά να του δώσουν κουράγιο και να του πουν πόσο πολύ τον αγαπούν.

Ωστόσο ο ίδιος λόγω της κατάστασης της υγείας του, προσπαθούσε με κάθε τρόπο να αποφύγει στιγμές συγκινησιακής φόρτισης. Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε δεν ήταν καλές. Για την κατάσταση της υγείας του ενημερώθηκε η Άννα Φόνσου, πρόεδρος στο Σπίτι του Ηθοποιού, η οποία προσπαθεί αν επιλύσει επιμέρους θέματα που θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή του μεγάλου ηθοποιού.

85χρονη καλεί τον σταρ και τη σύζυγό του να τους φιλοξενήσει στο σπίτι της

Στον απόηχο της είδησης ότι ο Σπύρος Φωκάς νοσηλεύεται στο Λαϊκό, συγκίνηση προκαλεί και η κίνηση αγάπης μιας 85χρονης προς το πρόσωπο του ηθοποιού και της συζύγου του. Μία ηλικιωμένη κυρία η οποία μεγάλωσε μόνη της, μόρφωσε και προίκισε με τρία σπίτια το κάθε της παιδί, ζει μόνη στο δικό της σπίτι. Η 85χρονη κυρία εκδήλωσε την επιθυμία να πάει ο Φωκάς με την “αξιέπαινη” όπως την χαρακτηρίζει σύζυγό του, για να τους φιλοξενήσει. Η ίδια προσφέρεται να καλύπτει όλα τα έξοδα του σπιτιού χωρίς ουδεμία απαίτηση και ο Φωκάς με τη γυναίκα του θα ζουν τον χειμώνα στο σπίτι της στο Πεδίον Του Άρεως και το καλοκαίρι αν θέλουν θα την ακολουθούν στο νησί απ’ όπου κατάγεται όπου διαθέτει κι εκεί σπίτι.

ΠΗΓΗ: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ