O Rybolovlev “νικητής” της δικαστικής διαμάχης με την εν διαστάσει συζυγό του

O Rybolovlev “νικητής” της δικαστικής διαμάχης με την εν διαστάσει συζυγό του

Σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το θέμα και το επιβεβαίωσε στο RAPSI την Πέμπτη, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Dmitry Rybolovlev κέρδισε τη δίκη σχετικά με μια αγωγή που κατατέθηκε από την εν διαστάσει σύζυγό του Yelena Rybolovleva σε σχέση με ένα ακίνητο που βρίσκεται στη Χαβάη.

Η πηγή δήλωσε ότι το Πρωτόδικο Δικαστήριο της πολιτείας της Χαβάης έλαβε οριστική απόφαση στις 11 Φεβρουαρίου υπέρ του Rybolovlev και άλλων κατηγορούμενων. Το δικαστήριο απέρριψε την καταγγελία που κατέθεσε στη Χαβάη η Rybolovleva, η οποία με τη σειρά της, κυκλοφόρησε και απέσυρε ανακοίνωση της εκκρεμοδικίας που είχε κατατεθεί νωρίτερα σε σχέση με την ιδιοκτησία στη Χαβάη.

Τον Αύγουστο, το CourthouseNews ανέφερε ότι η Rybolovleva είχε μηνύσει τον Rybolovlev στη Χαβάη ισχυριζόμενη ότι αυτός είχε χρησιμοποιήσει μια “εικονική” εταιρία για να αγοράσει ένα ακίνητο στο Kauai αξίας $20.000.000, κατά παράβαση  της δικαστικής εντολής παγοποίησης που εκδόθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελβετίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του CourthouseNews, η παραπονούμενη είχε δηλώσει: «Βάσει πληροφοριών και πεποίθησης, μεταξύ Ιουνίου 2010 και Απριλίου 2011, ο κατηγορούμενος Rybolovlev, κατά παράβαση της Ελβετικής δικαστικής απόφασης, ρευστοποίησε την επένδυση του στην JSCUralkali και την Silvinit αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, και χρησιμοποίησε τα έσοδα, εν μέρει, για την  απόκτηση του ακινήτου.»

Ο SergeyChernitsyn, εκπρόσωπος του Rybolovlev, δήλωσε αργότερα στo CourthouseNews ότι οι δομές που αμφισβητούνται από την Rybolovleva είχαν  δημιουργηθεί πριν από την έναρξη της διαδικασίας του διαζυγίου, και πρόσθεσε ότι η Ελβετική απόφαση για πάγωμα ήταν δεσμευτική μόνο εντός της δικαιοδοσίας των ελβετικών δικαστηρίων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Chernitsyn δήλωσε: «Όλες οι συναλλαγές που αμφισβητεί η σύζυγος έλαβαν χώρα εκτός της Ελβετίας και δεν επηρεάζονται από την ελβετική δικαστική απόφαση. Η σύζυγος απέτυχε να επιβάλει την Ελβετική απόφαση ή να λάβει μια ανεξάρτητη διαταγή παγοποίησης συναλλαγών στις σχετικές δικαιοδοσίες.»

Η Rybolovleva έγινε πρωτοσέλιδο διεθνώς αυτή τη βδομάδα, όταν συνελήφθη και ανακρίθηκε σε σχέση με την υποτιθέμενη κλοπή ενός διαμαντένιου δαχτυλιδιού που πιστεύεται ότι αξίζει $25,000,000.

Πηγή: lefkadapress.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ