Ο Ρουβίκωνας τα σπάει…εμείς τα πληρώνουμε – Δείτε πόσο θα μας κοστίσει το “ντου” στο ΣτΕ

Περίπου 1300 ευρώ θα κοστίσει στους Έλληνες φορολογούμενος η καταδρομική επίθεση του Ρουβίκωνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 21 Μάιου, όπου έσπασαν τζάμια, εξοπλισμό και γέμισαν με μαύρες μπογιές την πρόσοψη του κτιρίου.

Στο Ελληνικό Δημόσιο πιστώθηκε ο λογαριασμός…των σπασμένων του Ρουβίκωνα και άλλων τριών αναρχικών συλλογικοτήτων.

Την Δευτέρα δόθηκε η εντολή πληρωμής 483,60 ευρώ για τον έκτακτο καθαρισμό του κτιρίου μετά από τους «αναρχικούς» βανδαλισμούς.

Η επίθεση του Ρουβίκωνα είχε ως αποτέλεσμα και την εν μέρη καταστροφή του μηχανημάτος X-RAY στην είσοδο του ΣτΕ και μετά από έλεγχο της εταιρείας κρίθηκε αναγκαία η επισκευή του.

Έτσι, εκτός από το λογαριασμό καθαριότητας το Δημόσιο επιβαρύνθηκε και με το ποσό των 824,60 ευρώ για «την ανάθεση της αποκατάστασης των βλαβών της συσκευής ελέγχου χειραποσκευών-δεμάτων (x-ray) και της μαγνητικής πύλης της εισόδου του κτηρίου του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Υπενθυμίζεται ότι την μέρα της επίθεσης, στο ΣτΕ διεξαγόταν η κεκλεισμένων των θυρών Διάσκεψη της Ολομέλειας για το ασφαλιστικό και συγκεκριμένα για το νόμο Κατρούγκαλου. Στο χώρο υπήρχε υπήρχε μόνο ένας (!) αστυνομικός και το κτίριο ήταν αφύλαχτο. Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως ηγετικό μέλος των κουκουλοφόρων είχε προαναγγείλει επίθεση μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ