Ο Real FM 97,8 και το «Μαζί για το Παιδί» στηρίζουν 160 παιδιά που έχουν απομακρυνθεί από το οικογενειακό τους περιβάλλον – Τι είπε η Αλεξάνδρα Μαρτίνου για τον ραδιομαραθώνιο

Αλεξάνδρα Μαρτίνου

Αυτό το Πάσχα, ο Real FM 97,8 και το «Μαζί για το Παιδί» στηρίζουν παιδιά που έχουν απομακρυνθεί από το οικογενειακό τους περιβάλλον λόγω κακοποίησης ή παραμέλησης και ζουν σε δομές παιδικής προστασίας. Για τον ραδιομαραθώνιο (από Δευτέρα 30 Μαρτίου έως Δευτέρα 13 Απριλίου) και τα 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας και προσφοράς του «Μαζί για το Παιδί» στην ελληνική κοινωνία, μίλησε η πρόεδρος της ένωσης, Αλεξάνδρα Μαρτίνου στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM.

 «Τριάντα χρόνια είναι μεγάλη διαδρομή με κεντρικούς πυλώνες την καταπολέμηση της φτώχειας, την ενίσχυση των μονάδων υγείας και ψυχικής υγείας, τη στήριξη της εκπαίδευσης με εκσυγχρονισμό σχολικών μονάδων, ειδικά σε ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές. Επίσης, ήμασταν πάντα κοντά στα παιδιά, σε έκτακτες παρεμβάσεις, σε περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές και βέβαια την περίοδο του covid.  Συνολικά στις τρεις δεκαετίες της δράσης μας έχουμε στηρίξει περισσότερα από 460.000 παιδιά και τις οικογένειές τους, έχουμε συνεργαστεί με 250 φορείς παιδικής προστασίας και έχουμε αναβαθμίσει 195 ακριτικά σχολεία και 28 νοσοκομεία και κέντρα υγείας» τόνισε η κ. Μαρτίνου.

Όπως σημείωσε, με βάση την έρευνα που έχουν διενεργήσει, με ένα ευρώ προσφοράς, δημιουργούνται 7,7 ευρώ κοινωνικής αξίας. Επίσης αναφέρθηκε στην πλατφόρμα supportmazi.gr, όπου αν βάλεις 5 ευρώ, πάνε και τα 5 στον σκοπό, διότι η πλατφόρμα ανήκει στην ΑΜΚΕ «Μαζί για το Παιδί», οπότε δεν γίνεται παρακράτηση κάποιου ποσού.

«Έχουμε αποφασίσει φέτος ότι θα στηρίξουμε παιδιά που βρίσκονται σε φορείς κοινωνικής προστασίας . Είναι 160 παιδιά που έχουν απομακρυνθεί από το οικογενειακό τους περιβάλλον διότι δεν ήταν κατάλληλο και ζουν σε δομές παιδικής προστασίας  Οπότε με τα χρήματα που θα μαζέψουμε, θα φροντίσουμε ώστε τα παιδιά αυτά να έχουν το πασχαλινό τραπέζι, όπως τους αρμόζει», πρόσθεσε η κ. Μαρτίνου.

https://www.enikos.gr/wp-content/uploads/2026/03/2026-03-31-Αλεξάνδρα-Μαρτίνου-Νίκος-Χατζηνικολάου.mp3?_=1