Ο Ψινάκης απαντά: Είναι απολύτως νόμιμη η εταιρεία μου

«Είναι απόλυτα νόμιμο, μια αστική μη κερδοσκοπική, όπως αστική μη κερδοσκοπική είναι και η αμφικτιονία των αρχαίων ελληνικών πόλεων», ανέφερε ο Ηλίας Ψινάκης για «Marathon foundation».

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Αλέξανδρος Σόμογλου, ζήτησε μαζί με άλλους δημοτικούς συμβούλους, εξηγήσεις από τον κ. Ψινάκη για το «Marathon foundation», μία μη κερδοσκοπική εταιρεία που έχει δημιουργήσει, με σκοπό να βοηθήσει τους άπορους και γενικότερα όσους ανθρώπους έχουν ανάγκη στην περιοχή του Μαραθώνα.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα, μιλώντας στο star.gr, ξεκαθάρισε πως έχει ιδρύσει το Marathon Foundation για να εξυπηρετεί ανάγκες των δημοτών. «Είναι απόλυτα νόμιμο, μια αστική μη κερδοσκοπική, όπως αστική μη κερδοσκοπική είναι και η αμφικτιονία των αρχαίων ελληνικών πόλεων. Αυτό έχει δυο πόλους. Το ένα είναι να ανακουφίζει προς το παρόν τις ανάγκες των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας στο Μαραθώνα, και το δεύτερο είναι να προάγει το brand του Μαραθωνίου σε όλο τον κόσμο».

Απαντώντας για ποιο λόγο δεν έχει παρουσιάσει εδώ και ένα χρόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο οποιοδήποτε στοιχείο για την λειτουργία της εταιρείας, ο κ. Ψινάκης απάντησε:  

«Δεν είμαι υποχρεωμένος, όποιος θέλει είναι στη ΔΟΥ Παλλήνης, μπορεί να πάει να πάρει έναν εισαγγελέα και να το ψάξουν. Δεν έχω κανένα θέμα, εγώ δεν είμαι κλέφτης», κατηγορώντας την αντιπολίτευση για την ενορχηστρωμένη επίθεση.

Τέλος, σχολιάζοντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να ψηφίσει ομόφωνα (με ψήφους 33-0) να σταλεί έγγραφη ενημέρωση προς όλες τις πρεσβείες, δημόσιους φορείς, ιδρύματα κ.α. με την οποία θα τους ενημερώνει ότι η εταιρεία του Ηλία Ψινάκη δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το Δήμο Μαραθώνα,  ο δήμαρχος Μαραθώνα, απάντησε:

«Την ομόφωνη απόφαση εγώ την προκάλεσα. Εγώ είπα να ψηφίσουν. Αυτό που ψηφίστηκε ομόφωνα, είναι ένα συγκεκριμένο σημείο! Αυτοί ήθελαν να στείλουν ένα γράμμα σε πρεσβείες και Υπουργεία ότι δεν έχει καμία σχέση ο Δήμος του Μαραθώνα με το ίδρυμα. Βεβαίως αυτό το ξέρουν όλοι δεν είναι ηλίθιοι οι Πρέσβεις. Εννοείται οποιοδήποτε Foundation δεν έχει σχέση με το Δημόσιο. Και λέω βεβαίως στείλτε το! Έδωσα εντολή και στους δικούς μας να το ψηφίσουν ομόφωνα. Ας στείλουν ό,τι γράμμα θέλου�� όπου θέλουν τι με νοιάζει».

Διαβάστε επίσης: 

Ένταση και… “γαλλικά” στο δημοτικό συμβούλιο Μαραθώνα – Τι απαντά ο Ψινάκης – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ