Ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για την προστασία της φέτας στον Realfm: Το ΔΣ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ απέτυχε να κάνει τις απλούστερες ενέργειες

Στις προθεσμίες σύναψης συμβάσεων για το πρόγραμμα προώθησης της φέτας στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και σε τρίτες χώρες που χάθηκαν, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για την προστασία της Φέτας και αντιπρόεδρος του ομίλου Δωδώνη, Γιάννης Βιτάλης, μιλώντας στον Realfm97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου ζήτησε την άμεση παραίτηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για την ευθύνη που φέρουν στο χάσιμο των προθεσμιών σύναψης συμβάσεων για το πρόγραμμα προώθησης της Φέτας.

“Είναι αδιανόητο να συλλάβει κανείς τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το υπουργείο αυτό το σπουδαίο θέμα, το οποίο δόθηκε από τον επίτροπο της ΕΕ σε ανταπόδοση του κακού χειρισμού που είχε η φέτα για τον Καναδά και για τα υπόλοιπα κράτη. Για να μας γλυκάνουν το χάπι μας έδωσαν αυτό το μπάτζετ να το διαχειριστούμε στην Ελλάδα και να μπορέσουμε να προωθήσουμε τη φέτα” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βιτάλης και πρόσθεσε:

“Η συμβολή του συνδέσμου μας ήταν καθοριστική στην έγκριση αυτών των προγραμμάτων από την ΕΕ, αλλά δυστυχώς όλη αυτή η προσπάθεια πήγε χαμένη… Η θλιβερή διοίκηση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, άφησε να περάσουν δύο μήνες, το υπουργείο ζήτησε παράταση πήρε δύο παρατάσεις και φτάσαμε να περάσει η 13/5/18, να θεωρείται παρελθόν η τελευταία παράταση και χάσαμε τα 6,5 εκατ. ευρώ. Είναι θλιβερή η εικόνα που προσπαθούμε να διαχειριστούμε”.

“Το Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ απέτυχε να κάνει τις απλούστερες ενέργειες και ήρθε ο υπουργός και λέει καθαίρω το ΔΣ και καθάρισα, δεν είναι έτσι, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, το υπουργείο ζητούσε τις παρατάσεις δεν τις ζητούσε το ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ… Δεν μπορεί να διανοηθεί κάποιος ότι σου δίνουν ένα δώρα 6,5 εκατ. ευρώ και το πετάς στο καλάθι” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βιτάλης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.