Ο Πελεγρίνης κατακτά και το σινεμά

Ο Πελεγρίνης κατακτά και το σινεμά

 

Ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κρατά έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην ταινία «ΠΑΝδηΜΙΑ» (Ολα-Λοιπόν-Ενα), ένα φιλόδοξο εγχείρημα που φέρει την υπογραφή του Δημήτρη Πιατά. Πελεγρίνης και Πιατάς αποτελούν το βασικό δίδυμο της ταινίας, μιας σύγχρονης μαύρης κωμωδίας.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο χρόνια, αλλά οικονομικά σκαμπανεβάσματα δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση του φιλμ. Ωστόσο, σήμερα, τα προβλήματα έχουν λυθεί, τα γυρίσματα βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο και εν ευθέτω χρόνο θα πέσουν οι τίτλοι του τέλους.

Ολα, στο πανί, ξεκινούν με αφορμή έναν ιό που μπορεί να φέρει την απόλυτη ευτυχία, αφού ο άρρωστος χάνει την επαφή με την πραγματικότητα: πάνω σε αυτόν τον καμβά εξυφαίνεται η ιστορία, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται μια χώρα σε χρεοκοπία. Η καθημερινότητα είναι πλέον επικίνδυνη από βιαιοπραγίες και συμμορίες που κλέβουν και χτυπούν.

Ο κοινωνικός ιστός καταστρέφεται: διαδηλώσεις, εμπρησμοί, συγκρούσεις, λεηλασίες, πορνεία, διακίνηση ναρκωτικών. Μια πόλη σε επικινδυνότητα. Τα ΜΜΕ αναπαράγουν τη βία, την οικονομική πολιτική. Πανδημία ξεσπά έπειτα από τον μεταλλαγμένο ιό που προσβάλλει τις νοητικές λειτουργίες και τις φωνητικές χορδές των αρρώστων.

Στην καρδιά του κινηματογραφικού στόρι το «Πρόσκληση σε γεύμα για έναν υποψήφιο καλεσμένο», η δημοφιλέστερη τηλεοπτική εκπομπή-σκουπίδι με οικοδεσπότη τον ξανθό Μπος (τον υποδύεται ο Δημήτρης Πιατάς) αποτελεί τον απόλυτο διασυρμό του καλεσμένου, βορά στο αδηφάγο τηλεοπτικό κοινό.

Ο Κώστας Ανδρέου (στον ρόλο ο Θεοδόσης Πελεγρίνης), δημοσιογράφος, σχολιαστής, τηλεοπτική περσόνα με οικονομικά, οικογενειακά, επαγγελματικά, υπαρξιακά και κλιμακτηρικά προβλήματα σκέφτεται να λάβει μέρος στην εκπομπή. Με μια κόρη στην εφηβεία, ένα διαζύγιο, μια σύζυγο που θα αποκαλυφθεί ότι έχει σχέση με τον καλύτερο φίλο του που αρρώστησε από τον ιό της πανδημίας και με τη σεξουαλική ζωή του ίδιου σε τιμές αγοράς, το μόνο που ζητάει είναι η ρεβάνς.

Οχημα για να πετύχει τον στόχο του είναι ένα κρυμμένο κι επικίνδυνο μυστικό από το παρελθόν: μια στημένη εκπομπή στην αρχή της καριέρας του, ένα ρεπορτάζ που απογείωσε την καριέρα του.

Ολα τα πρόσωπα του τηλεοπτικού χθες θα συναντηθούν με την πανδημία των γεγονότων και των προσώπων που ζωντανεύουν μέσα από ταινία με αποτέλεσμα «όλα να γίνουν ένα» – δηλαδή «ΠΑΝ-δη-ΜΙΑ», σε μια μαύρη κωμωδία με χιούμορ «γιατί χιούμορ είναι η αλήθεια με λίγη διακόσμηση στο τέλος».

Ο Αρης Χατζηστεφάνου είναι το πραγματικό στοιχείο της μυθοπλασίας. Μαζί με το ντοκιμαντέρ deptocracy, που περιγράφει τα βήματα που οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία. Το σενάριο υπογράφει ο Δ. Πιατάς, τη σκηνοθεσία ο Δ. Πιατάς και ο Μ. Αρβανιτάκης. Πρωταγωνιστούν: Δ. Πιατάς, Θ. Πελεγρίνης, Μ. Μητρούσης, Ν. Δραγούμη, Λ. Παπαληγούρα, Λ. Πιστιόλα, Ι. Πιατά και άλλοι.

 

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ